NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

2001.03.14. 02:13

Egy rendőr, aki lovag

/ közélet /
A szombathelyi rendőrkapitányság járőrvezetője lett az év Betli-rendjének új lovagja. A címet a megyei lap kiadója ítéli oda a rendőrség egy-egy kiemelkedő teljesítményt nyújtó zsarujának. A mostani díjat a tavalyi évben legtöbb bűnözőt lekapcsoló rendőr kapta.

2001.03.12. 02:13

Leginkább embert és cigit visznek át a határon

/ közélet /
Soha nem látott mértékben növekedett a vasi országszélen a cigaretta, és az embercsempészek száma is. A sok pénz és a tudatlan menekültek - ez tartja mozgásban az üzletet.

2001.03.09. 05:46

Számítógépet kapott a Roma Önkormányzat a rendőrségtől

/ közélet /
Együttműködési megállapodást írt alá Forgács Zója, a szombathelyi Roma Önkormányzat vezetője a rendőrséggel, távozásakor pedig magával vitte az egyik ex zsaruszámítógépet is.

2001.03.09. 01:01

A besörözött sofőr esete

/ közélet /
Alacsonyan szálló, utasok nélküli autóra lehettek figyelmesek csütörtök délután azok, akik az MMIK mellett a csattanás irányába kapták a fejüket. A levegőben akrobatikus bemutatót prezentáló Fiat Uno-t követte egy Renault Megane is, egészen az első villanyoszlopig. A vétkes sofőr meg levezetésként gyorsan elment sörözni.

2001.03.08. 04:04

A Martini nemzetközi napja

/ közélet /
Song Lipótról, az egykori zongoristáról azt rebesgették, hogy szinte mindent tud a nőkről. Pedig ez alapvetően nem állta meg a helyét, Song Lipót maga vallotta be az emlékirataiban, hogy aki ilyet merészel állítani, az szemérmetlenül és folyamatosan hazudik.

2001.03.06. 03:24

Egyél hódot!

/ közélet /
Szinte leküzdhetetlen problémával kénytelen szembesülni az európai civilizáció: baj van a kajával. Mint tudjuk, a marha majdnem bizonyosan kerge, a birka klónozott, a patásokba beleköltözött a száj- és körömfájás.

2001.03.05. 01:26

Az előtérben

/ közélet /
Milliárdos adósság, öt százalék körüli nézettség, agyonpolitizált műsorszerkezet, menesztett elnök: így fest a magyar, állami televízió.

2001.02.28. 01:09

Bűzt mindenkinek?

/ közélet /
A Vas megyeiek közül eddig leginkább a sárváriak érezték, milyen szaga van annak, ha valahol állattetemeket dolgoznak fel. Az ATEV legendás illatára mindenki emlékszik, aki meleg nyári napon valaha is átautózott a sárvári Rába-hídon...A legújabb vasi bűztörténet Bükön játszódik...

2001.02.27. 02:51

Ami még nem volt: ellenzéki igen a költségvetésre

/ közélet /
A szombathelyi városatyák a múlt héten négy tartózkodás - és az ellenzék igenje mellett - elfogadták a megyeszékhely idei költségvetését. Bár 13 milliárd forint szerepel a főösszegben, a képviselőknek ezúttal sem volt különösebben nagy mozgásterük pénzek elosztásánál.

2001.02.26. 06:26

Egy keserű-édes betegség

/ közélet /
Szakértők véleménye szerint a cukorbetegek száma tizenöt éven belül megduplázódik hazánkban. Aggasztó az is, hogy a korábban főleg 40 év felettieket érintő kór egyre nagyobb számban fordul elő a fiatalabbak körében. Az e hétvégén Szombathelyen megrendezett konferencia a témát érintő legújabb kutatási eredményeket járta körül.

2001.02.26. 02:28

A falak szexuális élete

/ közélet /
Minden az ősemberrel kezdődött: falra festették vágyaik netovábbját, ezáltal ejtve fogjul annak lelkét. A test megszerzése így már sokkal könnyebb volt. Szerintük. Mindenesetre ez az ösztön az SMS-ek korában is tovább él. Falfirkák a XXI. században Szombathelyen.

2001.02.23. 01:27

Gittegyleti történetek

/ közélet /
Kicsikét képlékeny a kisgazda szappanopera: előfordulhat, hogy mire elkészül ez a mondat, már nem az lesz a frakcióvezető, mint az elején.

2001.02.21. 02:22

Mi lett veled városi lap?

/ közélet /
Tavasszal Szombathely vezető politikusai úgy döntöttek: meg kell regulázni Savaria Fórum általuk kinevezett főszerkesztőjét és ügyvezető igazgatóját. Azóta főszerkesztők jönnek-mennek, a lap színvonala meg mélyrepülésben. A hírek szerint most kifelé áll a rúdja az egész puccsot levezető új ügyvezető igazgatónak is. Hogy elbocsátják-e, a holnapi közgyűlésen fog kiderülni.

2001.02.20. 02:09

Egyre több határsértő

/ közélet /
Szombathelyi Határőr Igazgatóság 229 kilométernyi szakaszon ellenőrzi a határt. Nincsenek könnyű helyzetben, hisz évről évre nő az illegális határátlépők, illetve átlépni szándékozók száma.

2001.02.19. 03:46

Mivel adjuk el Szombathelyt?

/ közélet /
Mert hogy valamivel ismertebbé kellene, tenni, az bizonyos. Ma ugyanis, valljuk be, arctalan a mi városunk. Talán segít a több helyen is felbukkanó ötlet: legyen római város Szombathely!

2001.02.17. 01:01

Tavaszra tető alá kerülhet az új templom

/ közélet /
Már bontakozik a körvonala annak a római katolikus templomnak, amelyet tavaly májusában kezdtek építeni Szombathely oladi városrészében. Az alapok készen vannak és a külső falak legnagyobb része is áll már.

2001.02.16. 03:04

A térítő népszámláló

/ közélet /
Élettársi állapot nem állapot, oktat a nyugdíjas népszámláló, ünnepi asztalunkra hasalva, kabátosan, szemén az üveggel. Monológ következik, mély átéléssel ecseteli a házasság szentségét. Majd leendő esküvőnk időpontja után érdeklődik, aztán röviden értékel: az márpedig kell.

2001.02.15. 02:19

Megy, vagy marad Koller László?

/ közélet /
Mint már beszámoltunk róla, sikkasztás miatt elítélték Koller Lászlót, megyei közgyűlés kisgazda alelnökét, aki egyben szombathelyi képviselő is. A kérdés most már csak az, lesz-e politikai következménye mindennek? Az ügyről a város és a megye politikusait kérdeztük

2001.02.14. 03:45

Ismét bűnösnek találta a bíróság

/ közélet /
Fotósok, operatőrök hada várta a körmendi gyermekgyilkossági ügy vádlottját, a Vas Megyei Bíróság nagytermét teljesen megtöltötte a hallgatóság ma délelőtt tíz órakor. A megismételt eljárás ítélethirdetését a vádlott már nem bírta idegekkel.

2001.02.13. 05:56

Sikkasztott az alelnök

/ közélet /
Nagy érdeklődésre számot tartó tárgyalás zajlott ma délelőtt Zalaegerszegen. A vádlottak padjára ültették Koller Lászlót, a vasi közgyűlés kisgazda alelnökét. A per rövid volt, már délután egykor ítéletet hirdetettek: sikkasztás miatt egy év, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés és háromszázezer forint bírság.

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : V*n *nn*k *gy m*d**k*mm*n*k*c**s c*lj* *s. *z *gy k*l*p *l* v*t...
Török Gábor a választási törvény módosításáról: másfél évvel a választások előtt ez tagadhatatlanul hatalomtechnikai trükközés
Paulus_Maior: *gy b*r*m *nt*zk*d*sr* h*z*tt b*r*m* v*l*sz. Gy*r*k*k, *zt *z*...
Begurultak a BME-hallgatók a kollégiumok bezárása miatt, szétbarmoltak több helyiséget is
salamana: Sz*pt*mb*r 22-25 k*z*tt k*rd*zt*k * n*p*t, *m*k*r 10 *l*tt v*lt ...
Többen aggódnak a leálló gazdaság, mint a sok haláleset miatt – derül ki egy felmérésből
Paulus_Maior: "Gy*m*nt(???)cs*sz*l*n*k" c*m*zv*!...
Varga Judit: a kormány benyújtotta a családok védelmét szolgáló alaptörvény-módosítást
Paulus_Maior: "* h*t k*t*l* f*gyv*r: - b*lcs*ss*gg*l *s j**k*r*tt*l sz*nt...
Varga Judit: a kormány benyújtotta a családok védelmét szolgáló alaptörvény-módosítást