NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

2001.05.28. 01:30

A Hét: közszolgálati nullpont

/ közélet /
Akinek nem elég adrenalinszint-beállítás gyanánt az MTV1 termelési beszámolókra, millenniumi zászlóátadási ceremóniákra és szaloncigányozásra szakosodott Híradója, az tekintse meg vasárnap este az újságírói elfogultság csimborasszóját és a televíziós szakma nullpontját.

2001.05.27. 03:34

Botrányos tisztújítás a szombathelyi Fideszben

/ közélet /
Úgy hírlik, nem akarta teljesíteni az országos Fidesz vezetés döntését a szombathelyi szervezet egy része. Másokat akartak választani a városi elnökségbe, mint akiket a leküldött Rogán Antal felírt nekik a táblára. Mint mondják, így esett, hogy Rogánnak néhány ifjú és heves fideszes kezéből ki kellett vennie a szavazólapot, hogy maga ikszelje be helyettük a “helyes választ”.

2001.05.25. 01:15

Közlekedj okosan - ha tudsz

/ közélet /
Városban közlekedni nem egyszerű dolog, főleg, ha még meg is nehezítik azt. Kis szombathelyi körutunk buktatókkal teli beszámolója az utca árnyasabbik oldaláról.

2001.05.24. 02:29

Régiségboltot raboltak ki Szombathelyen

/ közélet /
Tegnap délután két férfi pisztolynak látszó tárggyal támad rá egy régiségbolt tulajdonosára és vevőjére. A régiségek azonban nem keltették fel túlságosan a rablók érdeklődést, inkább a készpénz érdekelte őket...

2001.05.23. 05:56

Lemond a megyei alelnök

/ közélet /
Bár sokáig állta a sarat, most - megbízható forrásból származó információink szerint - csütörtökön mégis lemond a sikkasztásért és számviteli fegyelem megsértéséért jogerősen elítélt vasi közgyűlési alelnök, a kisgazda Koller László

2001.05.23. 03:40

A hatalom és a sajtó

/ közélet /
A sajtó olyan, mint a foci. Látszólag mindenki ért hozzá. Saját hozzáértésükről persze a politikusok vannak meggyőződve a legjobban. Ebből egyenesen következik, ami a szombathelyi városi lappal is történt. Pénteken az MMIK-ban Pető Iván és Prieger Zsolt beszélget a sajtószabadságról.

2001.05.22. 01:51

Fenn és lenn

/ közélet /
Nálunk még különösnek számító bűnesetre derül fény a nyáron Szombathelyen. Egy bank pénztárfőnöke milliókat utalgatott át magának. Bár a fiók vezetője tiszta volt az ügyben, felállt székéből. És rögtön megtapasztalhatta, milyen is "lenn."

2001.05.17. 01:25

Felavatták a magyar-szlovén vasutat

/ közélet /
A két ország miniszterelnöke avatta fel tegnap a hodosi állomáson a magyar-szlovén vasútvonalat. A rekord gyorsasággal - alig egy év - elkészült vonal az egyedüli közvetlen összekötő kapocs Magyarország és Szlovénia között. 60 év óta ez volt az elő vasútépítés hazánkban.

2001.05.16. 01:55

Durr a Frei-be!

/ közélet /
Ha még egyszer születek, csak moszkvai eladó leszek. Kiállok Seremetyevóra, aztán lesem, hogy jön-e már Frei Tamás.

2001.05.15. 02:04

Kié lesz a sárvári hercegi kincs?

/ közélet /
Amikor 1952-ben mesés kincsek kerültek elő a Sárvári vár falából, senki sem gondolta, hogy az itt élt hercegi család évtizedek múltán visszakéri a múzeumi darabbá vált tárgyakat. Sőt, a bíróság nekik is ad igazat. A Vas Megyei Önkormányzat azonban nem nyugszik bele az ítéletébe.

2001.05.13. 01:47

Orbán Viktor Egyházashetyén

/ közélet /
"Nagy napra ébredtek ma az egyházashetyeiek. Délelőtt tizenegy órakor a község és a környék apraja-nagyja már izgatottan várta, hogy megpillanthassák a kormányfőt" - így kezdődhetett volna tizenöt évvel ezelőtt a híradás a miniszterelnök látogatásáról.

2001.05.11. 01:31

Dátumok fogságában

/ közélet /
Fegyelmiért kiált dr. Prugberger Emil, Szombathely alpolgármestere. Ő tudja, miért. Azonban arról, hogy a régóta várt rekortán-pálya avatója botrányosra sikeredett, úgy tűnik, nem a hivatal tehet. Mellesleg pedig az atlétikai pálya építésének többéves történetéhez “méltó” befejezés ez az egész.

2001.05.10. 02:30

Szemétkedés

/ közélet /
Szemétkedés Egy ország jóléte leginkább lomtalanításkor mérhető le - tanultam még anno gimnáziumban magyartanáromtól. A megállapítás pár kilométerre az osztrák határtól könnyen csekkolható lenne, feltéve ha gyorsabb lennék több száz honfitársamnál, akik már jó előre értesültek sógoraink lomkiszórási terveiről.

2001.05.09. 01:35

Nyugat Top - A legnépszerűbb cikkek 2002

/ közélet /
Miután hónapok óta figyeljük a Nyugat cikkstatisztikáját, most megosztjuk veletek az eredményt. Lehetőséget biztosítunk azok számára, akik lemaradtak egy-egy "ízletes" cikkről, hogy újra a reggeli-vacsora mellé tegyék, s lágy modemzümmögés mellett elfogyasszák.

2001.05.08. 03:10

Bűnös az alelnök

/ közélet /
A nagy kisgazda belviszály mellett eltörpül a mi kis vasi kisgazdi ügyünk: Koller Lászlót, a megyei közgyűlés elnökét két évvel ezelőtt feljelentették, mert közös képviselőként nem tudott elszámolni a lakók pénzével. Most megszületett a jogerős ítélet is.

2001.05.08. 02:49

Egy jóbarát

/ közélet /
Az osztrák kancellár elballagott a Fidesz kongresszusára, megköszönte a magyar támogatást, ezért a média meg is ünnepelte Herr Schlüsselt. Az meg tévedés lehet, hogy még a burgenlandiak is valamiféle helyi istenek pozíciójából tekintenek a magyarokra, a vámos meg tizenöt hülye kérdést tesz fel minden kiutazásnál

2001.05.06. 03:18

Ellopták az "elnöki gépet"

/ közélet /
Nem aprózták el a dolgokat azok a tolvajok, akik péntek délután magukkal vittek két számítógépet a szombathelyi tanárképzőről. Az egyik a leendő főigazgató vadonatúj gépe volt, a másikon pedig egy készülő szótár csaknem teljes anyagát őrizték.

2001.05.04. 02:07

Amerika messze van

/ közélet /
Aki járt már az Államokban, az bizonyosan tudja, odaát minden megeshet a határon: laza átkelés és kedélyes bebocsátás, illetve szőröző hivatalnok. Hiába, az USA a korlátlan lehetőség országa.

2001.05.03. 01:37

Kinek mije van?

/ közélet /
Ez volt az utóbbi időszak egyik sztártémája a Parlamentben. A vagyonnyilatkozatok elkészültek, nálunk pedig mindenki megnézheti, mije van - hivatalosan - a vasi országgyűlési képviselőknek.

2001.05.02. 05:34

Halál az elkerülő úton

/ közélet /
Valószínűleg túl gyorsan hajtott az a kamionos, aki ma délután életét vesztette a zanati elkerülő úton. A jármű közel 250 ezer dollár értékű áruja is megsemmisült, illetve megsemmisítették.

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : " * k*rm*ny k*t*z*r m*ll**rd f*r*nt pl*szb*v*t*lt t*ps*lt *...
"A mostani rendszer a legjobb katonáit végzi ki" - olvasói levél a magyar egészségügyről
mikornyicki: K*dv*s F*r*mt*rs! M* * b*l*th*t*tl*n *s v*sz*ly*s *z*n * k*r*sz...
Már épülnie kellene a körforgalomnak Szombathely egyik problémás kereszteződésében, de ennek nyoma sincs
miki1950 : j*v. N*m * h*ly* p*l*t*k* " *r*ny*t*s*b*n", h*n*m &#34...
Ungár Péter egyértelműsítette: Szombathely országgyűlési képviselője szeretne lenni
miki1950 : *z *d** *d*k*z* v*l*szt*s*n * d*n**jv*r*s* J*bb*k*s p*lg*rm*st*r...
Ungár Péter egyértelműsítette: Szombathely országgyűlési képviselője szeretne lenni
Nagy Gábor: "k*t*l v*rj*k * p*ly*z*tt*k m*g *r*s*t "- T*l*d b*zt*s*n...
Nemény András is aláírta a Brüsszelnek címzett nyílt polgármesteri levelet