NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

2001.06.24. 02:27

Mert mégis fontos a gyerek

/ közélet /
Mit tehet az ember, ha ízig-vérig pedagógusnak született? Hát mondjuk, felakaszthatja magát. De tételezzünk fel egy idilli állapotot: van állása, még nem halt éhen, nem fásult el, marad ideje és energiája: a mindennapi teendőin túl is tenni akar - hát pályázatokat ír.

2001.06.23. 01:16

Most már biztos, hogy lesz Plaza

/ közélet /
A múlt heti tragikus baleset hatására fakivágásokat terveznek Szombathelyen. Az ellenzék szerint a város cserbenhagyta oktatási intézményeit, Szombathely országgyűlési képviselője és az ellenzék szópárbajozott néhány vihart kavaró ügyről. Végül közgyűlési tudósításunkból megtudhatják azt is: miért nem értjük, ki mit mond?

2001.06.22. 02:44

Törvénytelen ingatlanjuttatás?

/ közélet /
Nemrég beszámoltunk arról, hogy állítólag egy fideszes képviselő lakására bejegyzett debreceni diákegyesület kapta meg a szombathelyi VAOSZ-éttermet. Most újabb botrányos osztásos ügyletek kerültek napvilágra a megyében.

2001.06.21. 01:39

Hogy is volt ez?

/ közélet /
Jó egy éve annak, hogy elkezdődtek a botrányok a szombathelyi városi lapnál. A főszerkesztőt elbocsátották, az újságírók meg maguktól álltak fel. Most pedig megszületett az első fokú ítélet, amely szerint mégsem volt ez olyan tiszta és jogszerű ügy, mint ahogy azt a politikus urak próbálták beállítani.

2001.06.20. 02:40

Hogy ne rendezzünk szépségversenyt?

/ közélet /
Botrányosan rosszra sikeredett a Miss Unimarketing szépségverseny döntője Szombathelyen. Szervezetlenség, figyelmetlenség és némi bunkóság is fűszerezte a „show”-t. Pedig a lányok tényleg szépek voltak. Ezt mi is megmutatjuk!

2001.06.20. 01:48

Egy párt, amit nem az argentin ütött ki

/ közélet /
Az SZDSZ padlót fogott, csakhogy vezetői közül egy sem Kokó, hogy azt mondaná az utóbbi évek ciki-szériája után, amit az egyébként a levert bunyós mondott bele a kamerába, hogyaszongya: „szégyellem magam, bocsánatot kérek”.

2001.06.19. 02:34

Osztás

/ közélet /
Azt már tudtuk, hogy a szombathely egyik legismertebb étterme, a VAOSZ a nagy állami osztozkodás során egy debreceni egyesület tulajdonába került. A napokban az is kiderült, miképp.

2001.06.14. 02:26

Szombathelyi játszóterek - Minta csak egy van?

/ közélet /
Gyorsan belakták a kiskölykök az egy hete átadott mintajátszóteret a Joskar-Ola lakótelepen. A miniparkra jó ránézni, de hogy milyen látványt nyújt a többi 150 játszótér? Nézzék meg velünk! Egy biztos, állapotukban számottevő változás nem várható

2001.06.13. 03:07

Fogyatkozó vasiak

/ közélet /
A KSH előzetes eredményei szerint Vas megye lakossága 8 ezer fővel csökkent a tizenegy évvel ezelőtti népszámlálás adataihoz képest, míg az ország lakossága 178 ezerrel kevesebb. A férfiak örülhetnek, 1990-hez képest egy százalékkal több nő jut rájuk.

2001.06.12. 04:19

Szolgálunk és üzengetünk

/ közélet /
A vasi zsaruk bűnmegelőzési célzattal figyelmeztető SMS üzeneteket küldenek majd a Vas megyében tartózkodók mobiltelefonjára - hangzott el egy sajtótájékoztatón.

2001.06.10. 02:38

Sugározni csak a boldogságtól szabad!

/ közélet /
Amikor az isari atomerőműben felkapaszkodtam a szobabiciklinek tűnő tárgyra, még nem sejtettem, hogy röpke fél perc alatt áramot tudok termelni a német államnak. Csak amikor tekerés közben kigyulladtak sorban az ablakocskák - 23 Wattnál egy lámpa, 100-nál egy hűtő -, nos, akkor közölte velem a mosolygó német píáros, hogy köszöni szépen hazája nevében is, hogy hozzájárultam az áramtermeléshez.

2001.06.07. 01:33

Ha végre itt a nyár, s meleg az idő...

/ közélet /
Bár ma éppen borús van, de lesz még jobb is! Úgyhogy érdemes elgondolkodni, hova is menjünk strandolni. A Nyugat "Éljen a természet" alapon készített egy körképet a vasi tavakról.

2001.06.06. 01:33

Tragédia után feloszlás?

/ közélet /
A korábban Sitkei Színkörként nevet szerzett, Celldömölkön működő színtársulat 21 éves múlttal a háta mögött agonizál. A társulat elmúlt ősszel tragikus balesetben vesztette több tagját, mindezt tetézi, hogy a biztosító nem hajlandó a kért összeget megfizetni.

2001.06.05. 01:31

Egy nehéz helyzet megoldásra vár

/ közélet /
Nincs könnyű helyzetben Rettegi Attila, a szombathelyi Fidesz alapszervezet új elnöke. Már a tisztújítás körülményei vihart kavartak, és egy több érdekcsoportra szakadt szervezetet kellene egybekovácsolnia. Interjú Rettegi Attilával.

2001.06.01. 05:21

Átnevezések és egyéb gumicsontok

/ közélet /
Ha Koller László lemondott frakciótagságáról, miért tartja meg képviselői mandátumát? Hogyan lett Debrecené a szombathelyi VAOSZ? Miért nem ismerheti a lakosság a Fő tér átalakítási terveit? Valóban a közpénzek elherdálása folyik a Szombathelyi Műsorfüzet kiadásánál? Kik gerjesztik az utcanév-változásokkal kapcsolatos vitát?

2001.05.31. 02:38

Székely túra

/ közélet /
Igen jó és élvezetes kaland autóval felkeresni Székelyföldet: a rutinosabbak úgy kezdik, hogy kölcsönkérnek egy kocsit. A rutintalanabbak persze saját géppel, meg egy kísérővel vágnak ki a Szombathely-Székelyudvarhely rallynek...

2001.05.30. 02:58

Az első reakció

/ közélet /
A Fidesz - MPP Szombathelyi Szervezetének elnökségének levele

2001.05.30. 01:32

A zárt ülés titkai

/ közélet /
A csütörtöki közgyűlésen várhatóan fontos személyi ügyekben döntenek a szombathelyi városatyák.

2001.05.29. 02:38

Körforgalom-keringő

/ közélet /
Jó másfél hónapja nem tud válaszolni senki illetékes arra, hogy ki és mikor döntött a 11-es Huszár út és a Horváth Boldizsár körút sarkán zajló csomópont-átépítésről. Pedig a közelben lévő iskolába járó gyerekek szülei igencsak kíváncsiak lennének a válaszra!

2001.05.28. 05:31

Ó, Itália, tenger, ...piac

/ közélet /
Még csak május van, de a magyarok kezdik ellepni a tengerparti kempingeket a napfényes Itáliában. A tenger a helyén, homok is van, a nap meg hol süt, hol nem. De ez utóbbi csak jobb lehet. Úgyhogy érdemes megcélozni az olasz tengerpartot, melynek árai a magyar pénztárcának is elérhetők.

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : *z m*r n*m * b*rk**t*t*sr*l sz*l, h*n*m *j*bb *ll*ns*gk*p gy*rt*...
"A mostani rendszer a legjobb katonáit végzi ki" - olvasói levél a magyar egészségügyről
iszek: *z **- k*lts*gv*t*sb* b*f*z*t*tt % *r*ny*b*n r*sz*s*lj*n * k*rm*...
Nemény András is aláírta a Brüsszelnek címzett nyílt polgármesteri levelet
HP96: *gy*t*rt*k! L*h*tn* k*zl*k*dn* *bb*n * v*r*sb*n. * g*nd *z, h*gy...
Már épülnie kellene a körforgalomnak Szombathely egyik problémás kereszteződésében, de ennek nyoma sincs
eheti: "*k* n*m *ll b* m*ll*j*k * s*rb*, *z n*m t*bb *gy *rb*n-f*n ...
Nemény András is aláírta a Brüsszelnek címzett nyílt polgármesteri levelet
west: "*tt*l v*rj*k * k*lh*n* m*gy*r *rv*s*k h*z*t*r*s*t" *...
"A mostani rendszer a legjobb katonáit végzi ki" - olvasói levél a magyar egészségügyről