NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

2000.12.14. 01:54

Fenyőalja

/ közélet /
Ha már kedvünkre kirohangáltuk magunkat karácsonyi ajándékvásárlás közben, és a pénztárcánk is apadóban, rájöhetünk arra, hogy magunk is készíthetünk olcsón, gyorsan, jópofa ajándékokat. Például festett üveg-gyertyatartót.

2000.12.13. 03:57

Horvát kamion tesztelte az útpadkát

/ közélet /
Nem egészen két hetet kellett várni a 86-os út új szakaszának felavatása óta, hogy a sofőrök törésteszteknek is alávessék az utat.

2000.12.13. 01:46

A két arcú ház

/ közélet /
Régóta árválkodott a Thököly és az Aréna utca sarkán egy romjaiban is szép ház. Mielőtt végképp az enyészetté lett volna az épület, elkezdték felújítani. A földszintig jutottak. Így most meglehetősen érdekes látvány tárul a szemlélő elé.

2000.12.11. 04:55

Már villamos a vasút

/ közélet /
Zsúfolásig megtelt a szombathelyi vasútállomás peronja ma, a villamosított vonal átadására szervezett ünnepségen. Régen várt már arra Szombathely, hogy végre villanymozdony köthesse össze a fővárossal.

2000.12.11. 02:31

Old boys futball

/ közélet /
Az öregfiúk szervezett keretek közt zajló mérkőzéseiben voltaképpen semmi szép nincs, hacsak valaki nem annyira pszichoperverz, hogy hosszan örvendezik afölött, hogy elmúlt harmincöt éves. Az átlag veterán focista valószínűleg stresszes, mint állat, és a futballban vezeti le mindazt, amit a whiskyben és a szexben nem tud.

2000.12.10. 01:51

Hajlék és munka

/ közélet /
Gézával először egy csípős őszi este találkoztam, egy darabig együtt utaztunk: én és kenyéradó gazdája a teherautó fülkéjében, Géza pedig hátul, a platón. Aggódtam. "Ez úgyse fázik, teljesen matt a piától" - nyugtatott a gazda.

2000.12.09. 05:56

Nagy szülöttünk: Bárdossy

/ közélet /
A városi televízióban, no meg a hetilapban mindenki olvashatta a meghívót: Bárdossy László, a kivégzett miniszterelnök születésnek évfordulóján, vagyis ma, szentmisét mondanak a Ferences templomban, holnap koszorúzás a Szent Márton temetőben. Aláíró a MIÉP városi szervezete.

2000.12.09. 02:44

Multik helyett kis-és középvállalkozások

/ közélet /
- Mindig szívesen jövök Szombathelyre, még most is, amikor a Marc Körmend megverte az Albacompot - e szavakkal kezdet előadást Balsay István, az Országgyűlés területfejlesztési bizottságának elnöke, aki a MTESZ évzáró ülésén beszélt a Széchenyi terv területfejlesztési feladatairól.

2000.12.09. 01:44

Oltárfestmények kerestetnek!

/ közélet /
Különösen nagy értékű, Dorffmeister oltárképeket loptak el október végén a rábahidvégi templomból. A rendőrség kéri, hogy aki felismeri a képeket, vagy bármit tud a műalkotásokról, jelentkezzen.

2000.12.08. 03:36

Vízfolyások a Fő tér alatt

/ közélet /
Valószínűleg a napokban újabb "ásatás" kezdődik a szombathelyi Fő terén. A mostani célpont azonban nem Savaria romjainak feltárása, hanem sokkal prózaibb: a tér alatti egyik csőből folyik a víz.

2000.12.07. 01:46

Illegális másolók és kódolók rendőrkézen

/ közélet /
Meglehetősen újdonságnak számító, ám az internetezők számára korántsem ismeretlen bűnügyben nyomozott hónapokon keresztül a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság. A több gyanúsított elleni vád: illegális CD írás és rádiótelefon kikódolás

2000.12.06. 03:27

Halmosi lesz a kapitány

/ közélet /
Új városi rendőrkapitánya lesz Szombathelynek. Dr. Halmosi Zsolt rendőr alezredest meghallgatta, és támogatásáról biztosította a legutóbbi szombathelyi közgyűlés. Így a C típusú vizsgálat elvégzése után elhárul minden akadály a 37 éves tiszt kapitányi kinevezése elől.

2000.12.05. 06:31

Politikusok, ha vitatkoznak…

/ közélet /
Egy közgyűlés utáni sajtótájékoztatón elmondott mondatok nyomán éles vita alakult ki a város vezetető koalícióból és a Fideszből is nemrég távozó Pavelkovits László, és a Fidesz városi szervezetét vezető Balogh József képviselő között.

2000.12.04. 01:53

Arany övezet és egyéb finomságok autósoknak

/ közélet /
Szombathelyen huszonöt százalékkal megemelték a piros, a belvárosi övezetbe is érvényes parkoló bérletek árát - így szeretnék enyhíteni a zsúfoltságot. Ráadásul létrehozták az úgynevezett "arany övezetet", ahol csak jeggyel lehet parkolni.

2000.12.03. 01:17

Őrségi választások

/ közélet /
Ma időközi polgármester választást tartottak a Vas megyei Hegyhátszentjakabon. A választásra azért került sor, mert az önkormányzat a nyáron feloszlatta magát. A falu orvvadászaton kapott első embere ugyanis nem volt hajlandó önként lemondani.

2000.12.01. 01:47

Váratlan fordulat

/ közélet /
A szombathelyi képviselők tegnap késő este harmadszor is napirendjükre tűzték az illetményemelésről szóló előterjesztést, s láss csodát: végül sikerült kicsikarni a polgármester 416 ezres, az alpolgármester 352 ezres fizetését.

2000.11.30. 03:37

Törvénysértő önkormányzat

/ közélet /
A szombathelyi önkormányzat, illetve a várost irányító Polgári Frakció augusztus elseje óta nem tudja keresztülvinni a közgyűlésben a polgármesteri és a képviselői illetmény emelését. Szeptember óta minden hónapban napirendre került az ügy, ám a legutóbbi, a ma este zajló procedúra minden eddiginél nagyobb cirkuszt hozott.

2000.11.30. 01:14

Autósok vigyázat, filmeznek!

/ közélet /
A napokban közzétett rendőrségi közlemény szerint ezentúl Vas megyében bárhol feltűnhetnek a rend civil autóba bújt őrei, és videoszalagra rögzíthetik az apróbb szabálysértéseket, úgymint biztonsági öv be nem kapcsolása, mobil telefonálás, szabálytalan sávváltás és ehhez hasonlók.

2000.11.29. 03:19

Robbantás a belvárosban

/ közélet /
Rendőrök lepték el délután két óra környékén a Kiskar-Kossuth Lajos út kereszteződésében található romos ház környékét. A villogó rendőrautók és a csoportosuló rendőrök látványa sok embert csalt oda, de senki nem tudta, mi zajlik a kerítések mögött.

2000.11.29. 02:43

Hol lakjon Torgyán József?

/ közélet /
Legutóbbi közvélemény kutatásunk eme kérdése nagy aktivitásra késztetet a Nyugat olvasóit. Igaz, sok válasz nem egészen ütötte meg a szalonképesség határát, de a lényeg: a magyar internetező társadalom törődik Torgyán úr lakhatási körülményeivel.

Keresés

Hozzászólások

StarMan: N*, +1 D*rw*n-d*j*s. M*jd v*sz S*V-*t, *zz*l m*nn* f*g. *z n*m ...
Potyogtak a biciklisek tegnap Vas megyében
StarMan: * r*p*l*s k*r*z*s m*b*n *ml*k*zt*t Tr**n*nr*? *ml*km*v*l t*l* *z...
Politikai oldalakon átívelő Trianon-megemlékezések Szombathelyen
StarMan: *rr* m*ndj*k, h*gy h* v*l*k* l*tj* * j*v*t, n* *t*l*g k*r*lj*n *...
Elhunyt Horváth Katalin, aki nemcsak horoszkópot készített a Nyugat olvasóinak, hanem Magyarország jövőjéről is jósolt
StarMan: B*zt*s v*gy*k b*nn*, h*gy * z*rt k*p*s f*t*m*t *s r*ng*t*g*n m*g...
Nézők nélkül rendezik meg a magyar Forma-1-es futamot
StarMan: H*n*pj*k, h* m*r *gysz*r t*bb*s sz*m b*rt*k*s *s*t. M*s (*zl*t*...
Áprilisban nagyon rossz hónapja volt a boltosoknak, de megrohantuk az online áruházakat