NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

2000.12.30. 05:28

Vasvári vendéglátás

/ hírek /
Különleges lesz az idei újévköszöntő Vasváron. A város megújult Fő terén éjjel egy órakor forralt borral, sült hússal, pogácsával vendégelik meg a kisváros polgárait. A polgármesteri köszöntő után tánc, közös éneklés és tűzijáték következik.

2000.12.30. 04:34

Bekötötték Lisztes fejét

/ hírek /
A WFB Stuttgart focistája szombaton a Mátyás-templomban kelt egybe Sviatkó Máriával. A Bundesligában focizó egykori fradista irányító évek óta együtt élt mennyasszonyával, ám csak most döntöttek úgy, hogy megtartják a ceremóniát.

2000.12.30. 03:45

Öt robbantás, 11 halott

/ hírek /
Fülöp-szigetek fővárosában, Manilában öt robbantás történt. A város több pontján elkövetett pokolgépes merényletben tizenegyen meghaltak, a sebesültek száma több mint nyolcvan.

2000.12.30. 01:15

Családja szerint Raoul Wallenberg még él

/ hírek /
A zsidók ezreinek életét megmento svéd diplomata állítólag egy Moszkva közeli elmegyógyintézet lakója.

2000.12.29. 05:56

Hackerek Csiszárnál

/ hírek /
A hackerek december 27-én Csiszár Jenő saját szerverét törték fel, azt, amely levelezését és a chatet működtette. A látogatók felülírták a www.csiszar.hu weboldalt, és nyilvánosságra hozták a műsor levelezését. A tv2 szerint a tőlünk független szerveren kalózkodtak a hackerek, akik a műsorvezető saját, valamint a tv2 szervere közötti kapcsolat révén jutottak be a médiaszemélyiség szerveréhez.

2000.12.29. 04:10

3 millió magyar mobilos

/ hírek /
A legfrissebb jelentések szerint a magyar piacon a Westelnek 1,6 millió, a Pannon GSM-nek 1,2 millió, a Vodafone-nak 190 ezer, a Westel 06 60-nak 100 ezer előfizetője van. A szakemberek szerint újév első óráiban csúcsforgalom lesz az éterben. A Pannonnál 20 millió, a Westelnél 10 millió SMS-re számítanak. Egy átlagos napon a Westelnél alig kétmillió SMS-t regisztrálnak.

2000.12.29. 03:35

Beperelt szolgáltatók

/ hírek /
Ugyanaz az amerikai ügyvédi iroda, amely 4,2 milliárd dolláros kártérítési pert nyert a dohányipar ellen, s melyben egymilliárdos sikerdíjat kasszírozhattak, most a mobilszolgáltatók ellen indít kártérítési eljárást. Az ok: agydaganatot okozhatnak a mobil telefonok. Az első perek tavasszal kezdődnek az Egyesült Államokban, melyeket az év végéig több is követ. Közismert, hogy a mobil telefonok rákkeltő sugárzásának lehetősége régóta foglalkoztatja a kutatókat, ám egy közelmúltban készült átfogó brit tanulmány állítólag tisztázta a vádakat. A kártérítési per hírére egyébként jelentősen csökkentek a mobil cégek részvényeinek árfolyamai.

2000.12.29. 02:06

Matricát vegyenek

/ hírek /
A kilenc napra érvényes autópálya-matricát még az idei áron lehet kapni vasárnap éjfélig, ám utána már a 7,5 százalékkal emelt árat kell kifizetni. A havi és éves bérletek viszont már a jövő évi árakon vehetők meg. A 2001-es év újdonsága, hogy megpróbálják visszacsalogatni az autópályákra a tehergépkocsik vezetőit. A mintegy 7,5 százalékos díjkedvezménnyel azt szeretnék elérni, hogy valamelyest csökkenjen 3-as és 1-es főutak elviselhetetlen forgalma.

2000.12.29. 01:39

Eltűnt körmendi hölgyet keresnek

/ hírek /
A Körmendi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya államigazgatási eljárás keretében keresi eltűnés miatt, a mellékelt képen látható, Hodossy Anna 30 éves Körmend, Szent Imre herceg utca 38. szám alatti lakost. A keresett hölgy 2000. december 18-án 17 óra körül lakásáról ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet magáról nem adott. Eltűnésekor a kb. 160 cm magas, közepes testalkatú, fekete, sima, vállig érő hajú nő, fekete nadrágot és fekete kabátot viselt. A rendőrség kéri, hogy aki Hodossy Anna tartózkodási helyével kapcsolatban bármilyen információval rendelkezik, hívja 94/410-023-as telefonszámon a Körmendi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályát vagy a 107-es segélyhívón a legközelebbi rendőri szervet.

2000.12.28. 05:02

Megvette az önkormányzat a szombathelyi repteret

/ hírek /
A Városházán aláírták a szombathelyi repülőtér adás-vételi szerződését, melynek értelmében a 180 hektáros területért 72 millió forintot fizet a város. Az utolsó részlet fizetésének határideje jövő év áprilisa, ezt követhetően dönthet arról a szombathelyi önkormányzat, miként hasznosítja a repteret. A hírek szerint olasz és német befektetők szívesen üzemeltetnénk a repülőteret, amely felújításához a pesszimista jóslatok szerint is több milliárd forint szükséges.

2000.12.28. 04:16

Agyhártyagyulladások decemberben

/ hírek /
Decemberben tíz eseteben okozott meningococcus-baktérium gennyes agyhártyagyulladást az országban, s ezek közül egy végződött halállal. Az Országos Epidemiológiai Központ illetékese szerint azonban nincs járvány, az eddigi megbetegedések az ország különböző településein fordultak elő. Tavaly decemberben, amikor Bács-Kiskun megyében helyi járvány volt, összesen hamincegy megbetegedést regisztráltak.

2000.12.28. 03:15

Meghalt két biztonsági őr

/ hírek /
Győrben, az egykori Richards gyár épületében holtan találtak egy biztonsági őrt, aki 24 órás szolgálatot látott el az épületben. A szakértő szerint csütörtökre virradó éjjel tizenegy és hajnali három óra között lőfegyverrel végeztek a 36 éves fiatalemberrel.Ugyanazon az éjjelen Kaposváron főbe lőtte magát egy biztonsági őr. A 29 éves férfi a felújítás alatt álló Apeh irodaház őrzése közben szolgálati fegyverével végzett magával.

2000.12.28. 02:32

Mobil őrület Ausztriában

/ hírek /
Bár Ausztriában a lakossága hetven százaléka eddig is mobiltelefon tulajdonosa volt, karácsony előtt a négy osztrák üzemeltető cég összesen 375 ezer előfizetővel gazdagodott. A sláger a wapos készülék volt, a decemberi új előfizetők fele döntött ilyen telefon mellett. A mobiltelefonálás Ausztriában nem drága: két éve felszabadították az árakat, melynek következtében a szolgáltatók eddig egyre-másra csökkentették a díjszabásaikat.

2000.12.28. 01:41

A holland Amnesty International bocsánatot kért Magyarországtól

/ hírek /
A holland Amnesty International bocsánatot kért Magyaroszágtól, mert nem itt, hanem Indonéziában kegyetlenkedtek a rendôrök a gyerekekkel.

2000.12.27. 05:52

Elhunyt dr.Gonda György

/ hírek /
77 éves korában, hosszan tartó súlyos betegség után meghalt dr. Gonda György. A környezetvédelmi minisztérium egykori államtitkárát a megyei közgyűlés saját halottjának tekinti.

2000.12.27. 04:37

Eladják a TU-154-eseket

/ hírek /
A Malév Rt. elkezdte a jövő március után száműzött öt TU-154-esek értékesítését. Az orosz gépcsodák után légitársaságok és magánszemélyek is érdeklődnek. Állítólag a gazdasági megfontolások miatt menesztett gépeket 4-500 ezer dolláért kínálja a magyar légitársaság.A 18-21 év közötti repülők uniós követelmények szerinti korszerűsítése jelentős költségekkel jár.

2000.12.27. 03:04

Drága órák

/ hírek /
A kőszegi vámosokat nem hagyta cserben szimatjuk, ezúttal egy kettős állampolgárságú budapesti hölgynél találtak milliós csempészárukat. Karácsony másnapján este tíz után gurult be autójával és férfi utasával az a hölgy, akinél csupán három karóra volt, ám ezek értéke egyenként több mint háromszázezer forint volt. A mintegy 1,3 milliós csempészáru természetesen a bűnjel raktárba kötött ki.

2000.12.27. 02:40

Elmeszelték a maszkos tolvajt

/ hírek /
December közepén Körmenden egy törzsvevő símaszkot öltött és záróra előtt néhány perccel a bevételt szó szerint megpróbálta elemelni a pénztárosok kezei közül. Az akció nem sikerült, a pénztárosok és egy vevő közösen tartották vissza a menekülni akaró tolvajt. A negyvenes éveit taposó helybeli B. Bélának ezúttal szerencséje volt, mert a Szombathelyi Városi Bíróság nem rablás, hanem csupán lopás kísérlete miatt meszelte őt el. A verdikt: 10 hónap fogház, két évre felfüggesztve.

2000.12.27. 01:20

Kutya hívta a rendőröket

/ hírek /
Telefonon hívta fel egy kutya a rendőröket a hollandia Elst városában. A központ telefonos kisasszonya ugyan emberi hangot nem, csupán zörejt hallott, de azért kiküdte a járőröket a hívó telefonszáma alapján a címre, ahol csak egy ebet találtak, aki a gazdi mobiltelefonjával játszott. A kutya valószínűleg véletlenül nyomhatta meg a bekódolt rendőrségi hívószámot.

2000.12.26. 03:51

Pokolgép robbant Athénban

/ hírek /
Házi készítésű pokolgép robbant hétfőn Athén egyik déli kerületében a City Bank irodája előtt, jelentős anyagi károkat okozva. Személyi sérülés nem történt. A tíz kis gázpalackból összeszerkesztett robbanószerkezet tüzet is okozott, de azt a tűzoltók hamar eloltották - közölte a rendőrség. A támadás után mintegy két órával egy magát "Anarchista rohamosztagoknak" nevező szervezet jelentkezett, egy görög napilaphoz intézett névtelen telefonhívásban, a merénylet elkövetőjeként - írta az AFP.

Keresés

Hozzászólások

rheingold1926: *k* c*gv*z*t* *nn*k t*dn** k*ll h*gy f*l*l*ss*gg*l t*rt*z*k m*nd...
Aggályos bankkártyahasználat miatt soron kívüli belső ellenőrzés a szombathelyi Médiaközpontban
miki1950: B +! *zt n*m t*d*m *lh*nn*! H* m*nd*z b*b*z*ny*s*d*k, r*m*l*m f...
Aggályos bankkártyahasználat miatt soron kívüli belső ellenőrzés a szombathelyi Médiaközpontban
rheingold1926: H*t *g*n, *tt l*h*tn* f*l*d*t* dr. H*nd* Cs*b*n*k. L*bb*zv* v*ss...
Regionálisan szervezik újjá a hulladékszállítást?
rheingold1926: M*st k*zd*n*k k*d*ln* * sz*kr*nyb*l * cs*ntv*z*k. N*m k*ll m*st ...
Másfél hét múlva bezár a szombathelyi Claudius Hotel – Ugyanarra a sorsra jut, mint a Savaria Nagyszálló?
Katka: *kk*r m*st *n *lk*zdt*!...
Másfél hét múlva bezár a szombathelyi Claudius Hotel – Ugyanarra a sorsra jut, mint a Savaria Nagyszálló?