NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

2000.12.29. 03:35

Beperelt szolgáltatók

/ hírek /
Ugyanaz az amerikai ügyvédi iroda, amely 4,2 milliárd dolláros kártérítési pert nyert a dohányipar ellen, s melyben egymilliárdos sikerdíjat kasszírozhattak, most a mobilszolgáltatók ellen indít kártérítési eljárást. Az ok: agydaganatot okozhatnak a mobil telefonok. Az első perek tavasszal kezdődnek az Egyesült Államokban, melyeket az év végéig több is követ. Közismert, hogy a mobil telefonok rákkeltő sugárzásának lehetősége régóta foglalkoztatja a kutatókat, ám egy közelmúltban készült átfogó brit tanulmány állítólag tisztázta a vádakat. A kártérítési per hírére egyébként jelentősen csökkentek a mobil cégek részvényeinek árfolyamai.

2000.12.29. 02:06

Matricát vegyenek

/ hírek /
A kilenc napra érvényes autópálya-matricát még az idei áron lehet kapni vasárnap éjfélig, ám utána már a 7,5 százalékkal emelt árat kell kifizetni. A havi és éves bérletek viszont már a jövő évi árakon vehetők meg. A 2001-es év újdonsága, hogy megpróbálják visszacsalogatni az autópályákra a tehergépkocsik vezetőit. A mintegy 7,5 százalékos díjkedvezménnyel azt szeretnék elérni, hogy valamelyest csökkenjen 3-as és 1-es főutak elviselhetetlen forgalma.

2000.12.29. 01:39

Eltűnt körmendi hölgyet keresnek

/ hírek /
A Körmendi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya államigazgatási eljárás keretében keresi eltűnés miatt, a mellékelt képen látható, Hodossy Anna 30 éves Körmend, Szent Imre herceg utca 38. szám alatti lakost. A keresett hölgy 2000. december 18-án 17 óra körül lakásáról ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet magáról nem adott. Eltűnésekor a kb. 160 cm magas, közepes testalkatú, fekete, sima, vállig érő hajú nő, fekete nadrágot és fekete kabátot viselt. A rendőrség kéri, hogy aki Hodossy Anna tartózkodási helyével kapcsolatban bármilyen információval rendelkezik, hívja 94/410-023-as telefonszámon a Körmendi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályát vagy a 107-es segélyhívón a legközelebbi rendőri szervet.

2000.12.28. 05:02

Megvette az önkormányzat a szombathelyi repteret

/ hírek /
A Városházán aláírták a szombathelyi repülőtér adás-vételi szerződését, melynek értelmében a 180 hektáros területért 72 millió forintot fizet a város. Az utolsó részlet fizetésének határideje jövő év áprilisa, ezt követhetően dönthet arról a szombathelyi önkormányzat, miként hasznosítja a repteret. A hírek szerint olasz és német befektetők szívesen üzemeltetnénk a repülőteret, amely felújításához a pesszimista jóslatok szerint is több milliárd forint szükséges.

2000.12.28. 04:16

Agyhártyagyulladások decemberben

/ hírek /
Decemberben tíz eseteben okozott meningococcus-baktérium gennyes agyhártyagyulladást az országban, s ezek közül egy végződött halállal. Az Országos Epidemiológiai Központ illetékese szerint azonban nincs járvány, az eddigi megbetegedések az ország különböző településein fordultak elő. Tavaly decemberben, amikor Bács-Kiskun megyében helyi járvány volt, összesen hamincegy megbetegedést regisztráltak.

2000.12.28. 03:15

Meghalt két biztonsági őr

/ hírek /
Győrben, az egykori Richards gyár épületében holtan találtak egy biztonsági őrt, aki 24 órás szolgálatot látott el az épületben. A szakértő szerint csütörtökre virradó éjjel tizenegy és hajnali három óra között lőfegyverrel végeztek a 36 éves fiatalemberrel.Ugyanazon az éjjelen Kaposváron főbe lőtte magát egy biztonsági őr. A 29 éves férfi a felújítás alatt álló Apeh irodaház őrzése közben szolgálati fegyverével végzett magával.

2000.12.28. 02:32

Mobil őrület Ausztriában

/ hírek /
Bár Ausztriában a lakossága hetven százaléka eddig is mobiltelefon tulajdonosa volt, karácsony előtt a négy osztrák üzemeltető cég összesen 375 ezer előfizetővel gazdagodott. A sláger a wapos készülék volt, a decemberi új előfizetők fele döntött ilyen telefon mellett. A mobiltelefonálás Ausztriában nem drága: két éve felszabadították az árakat, melynek következtében a szolgáltatók eddig egyre-másra csökkentették a díjszabásaikat.

2000.12.28. 01:41

A holland Amnesty International bocsánatot kért Magyarországtól

/ hírek /
A holland Amnesty International bocsánatot kért Magyaroszágtól, mert nem itt, hanem Indonéziában kegyetlenkedtek a rendôrök a gyerekekkel.

2000.12.27. 05:52

Elhunyt dr.Gonda György

/ hírek /
77 éves korában, hosszan tartó súlyos betegség után meghalt dr. Gonda György. A környezetvédelmi minisztérium egykori államtitkárát a megyei közgyűlés saját halottjának tekinti.

2000.12.27. 04:37

Eladják a TU-154-eseket

/ hírek /
A Malév Rt. elkezdte a jövő március után száműzött öt TU-154-esek értékesítését. Az orosz gépcsodák után légitársaságok és magánszemélyek is érdeklődnek. Állítólag a gazdasági megfontolások miatt menesztett gépeket 4-500 ezer dolláért kínálja a magyar légitársaság.A 18-21 év közötti repülők uniós követelmények szerinti korszerűsítése jelentős költségekkel jár.

2000.12.27. 03:04

Drága órák

/ hírek /
A kőszegi vámosokat nem hagyta cserben szimatjuk, ezúttal egy kettős állampolgárságú budapesti hölgynél találtak milliós csempészárukat. Karácsony másnapján este tíz után gurult be autójával és férfi utasával az a hölgy, akinél csupán három karóra volt, ám ezek értéke egyenként több mint háromszázezer forint volt. A mintegy 1,3 milliós csempészáru természetesen a bűnjel raktárba kötött ki.

2000.12.27. 02:40

Elmeszelték a maszkos tolvajt

/ hírek /
December közepén Körmenden egy törzsvevő símaszkot öltött és záróra előtt néhány perccel a bevételt szó szerint megpróbálta elemelni a pénztárosok kezei közül. Az akció nem sikerült, a pénztárosok és egy vevő közösen tartották vissza a menekülni akaró tolvajt. A negyvenes éveit taposó helybeli B. Bélának ezúttal szerencséje volt, mert a Szombathelyi Városi Bíróság nem rablás, hanem csupán lopás kísérlete miatt meszelte őt el. A verdikt: 10 hónap fogház, két évre felfüggesztve.

2000.12.27. 01:20

Kutya hívta a rendőröket

/ hírek /
Telefonon hívta fel egy kutya a rendőröket a hollandia Elst városában. A központ telefonos kisasszonya ugyan emberi hangot nem, csupán zörejt hallott, de azért kiküdte a járőröket a hívó telefonszáma alapján a címre, ahol csak egy ebet találtak, aki a gazdi mobiltelefonjával játszott. A kutya valószínűleg véletlenül nyomhatta meg a bekódolt rendőrségi hívószámot.

2000.12.26. 03:51

Pokolgép robbant Athénban

/ hírek /
Házi készítésű pokolgép robbant hétfőn Athén egyik déli kerületében a City Bank irodája előtt, jelentős anyagi károkat okozva. Személyi sérülés nem történt. A tíz kis gázpalackból összeszerkesztett robbanószerkezet tüzet is okozott, de azt a tűzoltók hamar eloltották - közölte a rendőrség. A támadás után mintegy két órával egy magát "Anarchista rohamosztagoknak" nevező szervezet jelentkezett, egy görög napilaphoz intézett névtelen telefonhívásban, a merénylet elkövetőjeként - írta az AFP.

2000.12.26. 02:01

Tűzvész Pekingben

/ hírek /
Legalább 309 ember vesztette életét abban a tűzvészben, amely hétfőn este tört ki a közép-kínai Lojang város egyik bevásárlóközpontjában. Az Új Kína hírügynökség híradása szerint építőmunkások dolgoztak az épület második és harmadik emeletén, ahol a tűz először elharapózott. A lángtenger elvágta a menekülés útját a negyedik emeleten táncmulatságon részt vevő mintegy 200 ember előtt. Több tucatnyi a sebesültek száma is. A tűz oka egyelőre ismeretlen. Lojang a Sárga-folyó partján fekszik, alig száz kilométerre Csengcsoutól, Honan tartomány székhelyétől.

2000.12.26. 01:15

Megszakadt a kapcsolat

/ hírek /
Az orosz irányítóközpont elvesztette a kapcsolatot a Mir űrállomással. Az Interfax hírügynökség keddi jelentése szerint előző nap délutánja óta nincs kapcsolat a Mirrel, amelyen jelenleg nem tartózkodik személyzet, s automatikus üzemmódban kering a Föld körül. Az Interfax szerint az irányítóközpont szakemberei minden nap egyszer vagy kétszer kapcsolatba lépnek az űrállomással, de hétfő dél óta ez nem sikerül nekik, hiába próbálkoznak vele immár másfél óránként. Az orosz kormányzat korábban a Mir felszámolása mellett döntött, s az űrállomást a tervek szerint jövő év februárjában kellene visszahozni a légkörbe, hogy ott elpusztuljon. A helyzetet a szakemberek egyelőre nem tekintik súlyosnak, de a kapcsolat megszakadása - ha nem sikerül orvosolni a problémát - később akár katasztrófához is vezethet, hiszen rádióösszeköttetés nélkül a földi irányítóközpont nem tudná irányítani a Mir visszaereszkedését, s megakadályozni, hogy az űrállomás maradványai esetleg lakott területre csapódjanak.

2000.12.25. 07:49

Milosevics leszerepelt

/ hírek /
Az első hivatalos eredmények alapján kétharmados többségre számíthat a szerb törvényhozásban a szövetségi elnököt, Vojiszlav Kostunicát támogató párttömörülés, amely már be is jelentette győzelmét. A voksok egyharmadának értékelése szerint a Szerbiai Demokratikus Ellenzék százhetvenhét helyet kaphat a kétszázötven fős parlamentben. Szlobodan Milosevics, volt jugoszláv elnök Szerbiai Szocialisták Pártja tizennégy százalékkal harmincnyolc mandátumra számíthat.

2000.12.25. 05:20

Palesztin-izraeli béketerv

/ hírek /
Az izraeli kormányfőnek és a palesztin vezetőnek szerdáig kell válaszolnia azokra a javaslatokra, amelyeket Bill Clinton amerikai elnök tett a közel-keleti béketerv megvalósítására. Slomo Ben Ami külügyminiszter vasárnap az izraeli rádióban kijelentette, hogy jelentést tesz Ehud Barak miniszterelnöknek a washingtoni tárgyalásokról, s majd közösen határoznak az amerikai elnök rendezési kerettervéről. Kedvező fogadtatása esetén a javaslat célja az, hogy Bill Clinton külön-külön találkozót tartson az izraeli kormányfővel és Jasszer Arafat palesztin elnökkel, és felmérje egy háromoldalú találkozó megrendezésének lehetőségét.

2000.12.25. 04:13

Hármasikrek a fővárosban

/ hírek /
Egészséges hármasikrek születtek Budapesten, vasárnap reggel fél hatkor. Garamvölgyi Lajos, a Schöpf-Mérei Ágost Kórház főigazgatója elmondta, az újszülöttek közül egy fiú és két lány. Marcell 1,860 grammal, Petra 1,620 grammal, Viktória pedig 1,460 grammal született. A főigazgató közölte, hogy az édesanya és a csecsemők jól vannak.

2000.12.25. 03:19

Esztergomi éjféli szentmise

/ hírek /
- Ezer évvel ezelőtt új korszak, a keresztény magyar államiság kezdődött népünk életében, s ez meghatározta országunk jövőjét, elindította az európai úton - hangsúlyozta a vasárnapi éjféli szentmisén az esztergomi bazilikában Paskai László. A bíboros-prímás esztergom-budapesti érsek több ezer, határainkon inneni és túli hívő, valamint magas rangú állami és pártvezetők, közöttük Mádl Ferenc köztársasági elnök előtt emlékezett meg első királyunk esztergomi megkoronázásának ezredik évfordulójáról. - Első királyunknak meggyőződése volt, hogy a kereszténység elfogadása ad olyan alapot, amelyre fel lehet építeni az ország jövőjét - hangsúlyozta a bíboros. - A keresztény magyar államiság eszméje ló - a koronához kapcsolódott, s vált a magyar múltnak, történelmünknek, kultúránknak, eredményeinknek és szenvedéseinknek, nemzeti azonosságunknak a jelképévé; ezért a koronát a magyar nép nemzeti ereklyéjeként tisztelik és méltán nevezik "szent koronának"- mutatott rá Paskai László.

Keresés

Hozzászólások

Belaba: *kk*r M*k* n*ncs m*s m*g*ld*s m*r*d ...
A szombathelyi ellenzék kinyitott egy ajtót, és most kíváncsian figyeljük, hogy az hova vezet
realista: M*jd *sm*t j*n * m*r *d*sz*k*s*n b*v*lt m*g*ll*p*d*s: M*ln*r M*k...
A szombathelyi ellenzék kinyitott egy ajtót, és most kíváncsian figyeljük, hogy az hova vezet
spq2s: * l*ny*g*t n*k*d s*m s*k*r*lt m*g*rt*n*d (v*gy n*m *s *k*rt*d). ...
Miért nem tiltakoztak a szombathelyiek a városi strand lebontása ellen?
miki1950: J*, h*gy v*n *g*r*d * m*b*l*n! *z *ny*mh*z n*m *dt*k! ...
A szombathelyi ellenzék kinyitott egy ajtót, és most kíváncsian figyeljük, hogy az hova vezet
téténono: B*rk**f*l*kn*k n*m k*ll * t*ng*r*g m*nn* ....
Kiírták a pályázatot, jöhet az elektromos luxusjachtok tömege a Balatonra