NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

2001.03.12. 02:56

Gyilkos jégcsapok

/ hírek /
Házfelügyelőt, 30 éves nőt ütött agyon Moszkvában a háztetőről lezuhanó jégcsap. A hatóságok elrendelték a jégcsap-riadót, mivel a járdák fölött lógó, gyakran többkilós jégcsapok állandó életveszélyt jelentenek a moszkvai utcákon. A hírek szerint mintegy ötezerre tehető a veszélyeztetett utcarészek száma az orosz fővárosban.

2001.03.12. 01:59

Erosz és nem erőszak...

/ hírek /
Elkapta a szombat esti láz azt a fiatal párt, akik Szombathelyen, a Bercsényi utca iskola közelében, vasárnap hajnali kettő körül szabadtéren tették azt, amit ösztöneik diktáltak. A légyott vélhetően titokban is maradt volna, ha a közeli suliba nem törnek be ugyanabban az órában. Mivel a rend derék őreihez befutott a riasztó jelzése, két járőr körülnézett a helyszínen. S ha már ott voltak, kicsit alaposabban szemügyre vették suli körüli terepet. Ekkor találtak rá a párra, melynek meglepett hölgytagja azt rebegte: erőszak történt... A kapitányságra bekísérték őket, ahol a gyengébbik nem képviselője bevallotta: ijedtségében nem tudott jobb ötlettel előállni, mint az erőszakról szóló mesével...

2001.03.11. 05:23

Orbán-vizit az árvíznél

/ hírek /
Vasárnapra virradóra járt Orbán Viktor miniszterelnök az árvíz sújtotta Kelet-Magyarországon. A vásárosnaményi katasztrófa védelmi központ, az átvágott 41-es főút, Tákos és Csaroda, valamint a visszatelepítésre már kijelölt szabolcsi községek voltak a miniszterelnöki turné állomáshelyei.

2001.03.11. 04:28

Épül a párkányi híd

/ hírek /
Az enyhe időben folyamatosan dolgoznak az építők az Esztergomot Párkánnyal összekötő Mária-Valéria Duna-híd újjáépítésén. A németek a második világháborúban robbantották fel a Szlovákiát hazánkkal összekötő hidat, melyet a tervek szerint az év végére adnak át. A szakemberek a pillérek egy részét újra lebontják és felépítik, hogy aztán a megszélesített hídon újra megindulhasson a forgalom.

2001.03.11. 03:43

Agyonütötte apósát

/ hírek /
Véres veszekedés színhelye volt Pankasz, ahol egy családi ház udvarán a vő karóval agyonverte apósát. A hozzátartozók előbb a rendőröket, majd a mentőket értesítették, ám a szakemberek a sérült életét már nem tudták megmenteni.

2001.03.11. 02:30

Új repi rendelet lesz?

/ hírek /
A reprezentációs költségek szigorú adózásáról tavaly döntött a kormány, ám egy kiegészítéssel nagyvonalúan kiemelték a törvény hatálya alól a kormányzat és a diplomáciai érdekből fontos rendezvényeket. A hírek szerint március végére készül el az a módosító javaslat, amely az egyszerű vállalkozó terheit fogja csökkenteni. Az Apeh, a Pénzügyminisztérium és az iparkamara illetékesei már dolgoznak a javaslaton, a lehetséges változtatásokon.

2001.03.11. 01:01

Szamuráj a kuplerájban

/ hírek /
Kemény tél után vannak a baranyai kurvák. A megyei rendőrök három hónap alatt hat kuplerájt számoltak fel. Legutóbb egy ígéretekkel megszédített, majd prostitúcióra kényszerített 17 éves lány útmutatása nyomán csaptak le a pécsi Dolce Vita bárra. A szórakozóhelyen 45 éves volt a "madam", egy menet ára 12 ezer forintot kóstált és a szerelmi légyottra szamuráj karddal, tőrrel felfegyverkezett őr vigyázott - az ajtón kívül. A hatóság kezdeményezik a kupi bezárását, viszont a legújabb módinak megfelelően a munkára fogott öt huszonéves lány ellen nem indult eljárás.

2001.03.10. 04:55

Légi felmérés a házakról

/ hírek /
Szombaton légi felméréssel próbálják felderíteni, hogy hány ház omlott össze az árvíz sújtotta településeken. A Belügyminisztérium Nyíregyházára kihelyezett kommunikációs központja csupán 29 ház összeomlását regisztrálta, azonban a távirati iroda összesítése szerint több mint száz házat vitt el a víz.

2001.03.10. 03:17

Szabadi, a szerencsejátékos?

/ hírek /
Folytatódnak a földművelésügyi minisztérium volt államtitkárának viselt ügyeiről szóló híradások. Az egyik kereskedelmi tévé szerint Szabadi Béla két év alatt mintegy 50 millió forintot szórt el luxusutazásokra, egyebek között eljutott például Monte Carlo-ba is, ahol az adófizetők pénzéből egy nap alatt 800 ezer forintot költött el. Boros Imre megbízott miniszter egyébként vagyoni kárt okozó hűtlen kezelés miatt jelentette fel elődjének legbizalmasabb emberét.

2001.03.10. 02:44

Tojás Torgyánnak

/ hírek /
A rendkívüli biztonsági intézkedések, a megerősített rendőri jelenlét ellenére egy idős férfi tojást dobott a Torgyán Józsefet és feleségét szállító autóra Debrecenben, ahol tüntetők várták a kisgazda nagygyűlést tartó pártelnököt. A korábban soha nem tapasztalt méretű ellentüntetés vezéralakja azt mondta a távirati iroda tudósítójának, hogy a tüntetés oka: a pártelnök tudja meg, hogy kisgazdáknak csupán Torgyán nélkül van jövőjük.

2001.03.10. 01:35

Szatír a zuhanyozóban

/ hírek /
Rájár a rúd a kisújszállási fiatal focistákra. A fiatalemberek a minap edzés után zuhanyozni mentek, de mialatt beszappanozták magukat, egy idegen férfi lépett be hozzájuk, s bezárta a zuhanyozó ajtaját. Az illető letolta a nadrágját, és félre nem érthető ajánlatokat tett. A szatír ezután elmenekült, de nem jutott messzire, mert a közelben elfogták a rendőrök a 37 éves gyanúsítottat.

2001.03.09. 06:39

A tiszai árvízkárosultakért gyűjtenek Szombathelyen

/ hírek /
A tiszai árvízkárosultak megsegítésére indul gyűjtés vasárnap Szombathelyen. A szervezők kérik a segíteni szándékozókat, hogy tartós élelmiszerrel, palackos vízzel, ruházati dolgokkal segítsenek szerencsétlenül járt honfitársainkon. A gyűjtés időpontja: Március 11., vasárnap 14-17 óra Március 12-14 (hétfő-szerda): 11-19 óra A gyűjtés helyszíne: Szombathely, Berzsenyi tér 2./B, a volt Bahia helyén (a levéltár mellett épülő mélygarázslejárónál) Az összegyűjtött élelmiszereket és ruhákat a Magyar Vöröskereszt szállítja el a rászorulóknak.

2001.03.09. 05:13

Orbán-Torgyán találkozó

/ hírek /
A pártelnökök négyszemközti eszmecseréjéről a kisgazda pártelnök beszélt újságíróknak. A volt miniszter szerint a kormányfő hétfőn dönt utódjának személyéről. Boros Imre eközben megerősítette, hogy sohasem titkolta pártmúltját (erről korábban Torgyán József tájékoztatta a sajtó munkatársait), ám nem az egész MNB, hanem csak a bank egyik alapszervezetének volt a titkára.

2001.03.09. 04:24

Felgyújtották a Fordot

/ hírek /
Dr. Bócz Endrének, a volt fővárosi főügyész Fordját felgyújtották a jogász lakóhelye közelében, egy parkolóban. A tűzoltók megérkezéséig rendőrök akadályozták meg, hogy a lángok tovább terjedjenek.

2001.03.09. 03:07

Veszélyben a foci vébé közvetítése?

/ hírek /
A Magyar Televízió Rt. elnöki posztjára pályázatot írnak ki. A tévében már csak ezerhatszázan dolgoznak, de a közeljövőben újra tömeges elbocsátások lesznek, s egy év múlva már csak ezerháromszázan dolgoznak az új, Bojtár utcai székházban. A kuratórium elnöke, Bakó Lajos szerint veszélybe kerülhet a jövő évi foci vébé közvetítése is, mert a milliárdos jogdíjakat az MTV nem tudja kifizetni, ezért társadalmi összefogásra van szükség a pénz előteremtéséhez.

2001.03.09. 02:51

Motoros bankrabló

/ hírek /
Jánoshalmán a helyi OTP fiókból 14 millió forintot vitt el egy bankrabló, aki lefegyverezte a pénzintézet őrét. A bejelentés szerint mindez dél körül volt, s a rabló Honda motorkerékpárral hajtott.

2001.03.09. 01:57

A tizenharmadik

/ hírek /
Néhányórás újszülött kislányt találtak csütörtökön este a Schöp-Merei Kórház bejárata elé kitett inkubátorban. A Békés Tamarának elnevezett csöppség a tizenharmadik újszülött már, akit édesanyja nem vállalt, ám túléléséről gondoskodott. A három kilogramm súlyú, 56 centiméter hosszú baba egészséges.

2001.03.08. 05:25

Ideiglenes híd az átszakított út felett

/ hírek /
Pontonhidakat és áthidalókat építettek a védelmi erők a 41-es út átvágásai fölött. Ha sikerül a mutatvány, akkor ahol újra helyreáll az összeköttetés a víz által elzárt települések és a külvilág között. Az árvíz egyébként elhagyta Lónyát, ahol csaknem kilenc méterrel tetőzött a Tisza. Vásárosnamény és Tiszabecs között apad a folyó.

2001.03.08. 04:58

Suliszünet az árvíz sújtotta falvakban

/ hírek /
Pokorni Zoltán oktatási miniszter négy árvíz sújtotta megyében rendkívüli tanítási szünetet rendelt el. A miniszter felkérte azoknak a középiskoláknak az igazgatóit, ahol ezekben a napokban felvételik zajlanak, hogy további pótfelvételi napokat jelöljenek meg azok számára, akik az árvíz miatt nem jutnak el az intézményekbe.

2001.03.08. 03:45

Olasz villanymozdony a szombathelyi vonalon

/ hírek /
Az olasz vasút huszonöt villanymozdony ajánlott megvételre a magyar vasúttársaságnak. A felajánlott gépek közül egyet jelenleg tesztelik a hegyeshalmi és a szombathelyi vonalon. Az egyfázisú, huszonöt kilovoltos mozdonyokat csak akkor vásárolja meg a MÁV, ha nem kerülnek többe, mint a V43-as gépek felújítása. Egyébként az idén a MÁV Rt. 30 milliárd forint értékű járműre adhat megrendelést.

Keresés

Hozzászólások

miki1950: *z *lm*lt 10 *vb*n t*l*n *z *z *gy*tl*n p*nt, (*ng*r sz*r*p*) *m...
A Fidesz most már két dolgot nem ért Ungár Péter kapcsán
eheti: N*m k*ll k*pk*dn* ! D*bj*k *ssz* * sz*rk*l*k l*gy*n*k sz*v*s*k ...
Július 26-án dől el, indulhat-e a Haladás az NB2-ben, csütörtökre rendkívüli közgyűlést hívott össze a polgármester
west: H* v*l*m**rt, *z*rt *zt*n h*tz*h*r l*m*nd!...
A Fidesz most már két dolgot nem ért Ungár Péter kapcsán
cicus: j*l n*v*lt gy*r*kn*k t*rt*m m*g*m *s t*d*m h* k*p*k v*l*m*t *kk*...
A társasház legidősebb, 90 éves lakója adta át a felújított járdát a szombathelyi Derkovits lakótelepen
belabo: H*ml*k Zs*lt h*ln*pr* *ssz*h*vt* Sz*mb*th*ly M.J.V k*zgy*l*s*t ...
Július 26-án dől el, indulhat-e a Haladás az NB2-ben, csütörtökre rendkívüli közgyűlést hívott össze a polgármester