NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

2001.03.22. 00:00

Kőszeg-Haladás: 0:6

/ hírek /
Kőszeg-Haladás: 0:6 Következő meccs: április 1.: Celldömölk-Haladás (helyszín: Rohonci út)

2001.03.21. 07:26

Orbán Viktor nem menti fel Boros Imrét

/ hírek /
Munkáját jól végző minisztert pártviszályok miatt nem volna helyes visszahívni - jelentette ki szerdán Orbán Viktor miniszterelnök a Boros Imre PHARE-ügyekért felelős tárca nélküli miniszter felmentésére vonatkozó újságírói kérdésre válaszolva, azon a sajtótájékoztatón, amelyet Go Csok Tong szingapúri kormányfővel tartott. - Átlátszó indokokra hivatkozva nem lehet komoly kormányzati döntéseket kérni, a párton belüli személyes viták kevésbé fontosak, mint egy kormány működése. Intézzék el a saját ügyeiket a kisgazdapárton belül, és közben biztosítsák a kormányzat működéséhez szükséges feltételeket - mondta. A kormányfő hozzáfűzte, hogy nem enged semmilyen változást a kormány nyugodt működését megszabó feltételekben, a kormány kiegyensúlyozottan, mindenfajta pártvitától érintetlenül fogja folytatni működését. Továbbra is kisgazda miniszternek tekintem magam - jelentette ki újságírók előtt Boros Imre, a PHARE-program kormányzati koordinációjáért felelős tárca nélküli miniszter szerdán a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumban. Boros Imre, aki jelenleg megbízottként vezeti az agrártárcát, elmondta: teljesen egyetért Orbán Viktor miniszterelnökkel, aki azt nyilatkozta, hogy nem engedhető be a kisgazda vircsaft a kormányba.

2001.03.21. 05:58

Lejár a macedón ultimátum

/ hírek /
Macedóniában szerda éjfélkor jár le a kormány ultimátuma, amelyet az albán lázadókhoz intéztek. A gerillák több parancsnoka ugyanakkor egyöntetűen elutasította, hogy letegyék a fegyvert. Az ágyúk kedd éjfélkor hallgattak el a harcok középpontjának számító Tetovo környékén. Az ultimátum néhány órával azután hangzott el, hogy közös katonai-rendőri offenzíva indult a Tetovo környéki hegyekből lövöldöző albán felkelők ellen. A kormányerők előzőleg harckocsikkal és nehéztüzérséggel lőtték a lázadók állásait. Megfigyelők a katonai erő koncentrálásából arra következtettek , hogy a kormány valóban elszánta magát a már hétfőn bejelentett végső összecsapásra. Az ultimátum közzététele előtt a lázadók a macedón médián keresztül tárgyalásokra szólították fel a kormányt, később pedig közölték: nem vesznek tudomást az ultimátumról, sőt egy Skopje fedőnevű parancsnokuk azzal fenyegetőzött, hogy átterjesztik a harcokat Tetovo utcáira, ha a kormány nem teljesíti a tárgyalások megkezdésére vonatkozó követelésüket.

2001.03.21. 04:35

Az Utazás kiállítás nyitónapja

/ hírek /
Az Utazás kiállítás nyitónapján, szerdán több kiállító, résztvevő is beszámolt újdonságairól, kínálatáról. Mintegy 400 külföldi utazás-szervező vesz részt a Magyar Turizmus Rt. (MT Rt.) 10. Welcome to Hungary rendezvényén - tájékoztattak. A március 21-23. között a budapesti vásárközpontban megrendezett Welcome to Hungary szakmai rendezvényt az MT Rt. a célzottabb partnerkeresés érdekében saját maga szervezi. Az évek során állandósult magyar kiállítói kör az idén a regionális marketingirodák képviselőivel bővült, ami a szervezők szerint elősegíti a vidéki úti célok népszerűsítését. Az Utazás 2001 belföldi díszvendége a Tisza folyó térsége, ezen belül Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld és a Tisza-tó. Az észak-magyarországi régió 253 négyzetméteren mutatja be idegenforgalmi kínálatát.

2001.03.21. 03:13

Az EU-bővítésről

/ hírek /
A svéd EU-elnökség végére, idén júniusban már világosan látni fogjuk, mennyi időre van szükség ahhoz, hogy sikerre vigyük a csatlakozási tárgyalásokat az Európai Unió legérettebb tagjelöltjeivel - vélekedett szerdán az unió bővítéséért felelős brüsszeli biztos. A Süddeutsche Zeitungnak adott interjúban Günter Verheugen rámutatott: a nizzai EU-csúcs óta az unió valamennyi tagállama egyetért a bővítésben, míg egyéb EU-kérdésekben jócskán akadnak közöttük nézetkülönbségek. A tagországok lakosságát azonban még meg kell győzni a bővítés előnyeiről. A munkaerőáramlás témája kapcsán kijelentette: nem lehet még pontosan tudni, hogy az új keleti tagok felvétele után hány polgáruk fog munkát keresni a német és az osztrák határ túloldalán. Egyes fölmérések azt sugallják, hogy a határ menti régiókban az adott szomszédos ország népességének 1-8 százaléka vállalhat potenciálisan munkát a túloldalon. A legfrissebb tanulmányok szerint évente 70-150 ezer munkavállaló érkezhet a bővítés utáni években a nyolc új tagországból Ausztriába és Németországba.

2001.03.21. 02:25

Bicskei keretet szűkített

/ hírek /
Bicskei Bertalan szövetségi kapitány a szerdai edzés után hárommal csökkentette a Litvánia elleni szombati világbajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott keretének létszámát: Rabóczki Balázs (Dunaferr), Nagy Tamás (Sopron) és Tököli Attila (Dunaferr) visszatérhet klubjához. - Elégedett vagyok az eddig elvégzett munkával, minden a terveink szerint alakult. Az időjárással is szerencsénk volt, de a legfontosabb, hogy mindenki egészséges és semmi sem zavarta a felkészülésünket - mondta a szakvezető. - Szerda délután nincs közös programunk, legközelebb csütörtök délelőtt találkozunk a Margitszigeten. A mérkőzésig hátralévő időben a Grand Hotelben fogunk lakni. Csütörtökön taktikai megbeszélés, illetve délután fél 5-től edzés vár a játékosokra. A gyakorlás színhelye a Népstadion lesz.

2001.03.21. 01:42

Edzőmeccs - Bajnoki meccs

/ hírek /
Edzőmeccs: március 21.: Kőszeg-Haladás Bajnoki meccs: április 1.: Celldömölk-Haladás

2001.03.21. 01:02

A kisgazdák nagy szerszámja

/ hírek /
A Nagy Szerszám - kis politikai pornográfia címmel mutatta be Torgyán Józsefről és környezetéről írt könyvét Liebmann Katalin volt budapesti kisgazda vezető szerdán. Mint mondta: a könyv címe arra utal, hogy az FKGP elnöke többször kifejtette, a kisgazdapárt Torgyán nélkül olyan lenne, mint a vőlegény szerszám nélkül. Liebmann Katalin a könyv előszavában úgy fogalmaz: a szerszám e hasonlatban pártprogrammá nemesedett, hiszen a kisgazda társadalom gondolkodásában alapvetően az a kérdés áll, hogy az elnökkel, vagy nélküle. - A tradicionális parasztpártoknak eleve van valamiféle férfierő-mítosza, a földdel küzdő és életet teremtő ember a megtartó nyers erőt jelképezi - vélekedett. Hozzátette: a kisgazdapárt ennél is férfiasabb, mindinkább fallikus párt képzetét kelti. E jelenségre véleménye szerint a pártelnök módfelett gyakran használt hasonlatai adnak magyarázatot. A kisgazda politikus szavai szerint a könyv műfaja politikai pamflet, amely jelzi azt az állapotot, amibe a politika egyik kulcsszereplője került. - Ez egy jelenségről, az Übü-jelenségről szól, jellemrajz öniróniával és humorral - összegezte Liebmann Katalin. Hangsúlyozta: a könyv inkább szatíra, mintsem egy történet leírása és megfogalmazódik benne az irónia saját magával szemben is. A könyv bemutatóján Alfred Jarry műve alapján komédiások előadásában Übü, avagy a kisgazdák címmel egyfelvonásos szomorújátékot is bemutattak.

2001.03.20. 06:41

Felfüggesztik Székely mentelmi jogát

/ hírek /
Az Országgyűlés mentelmi bizottsága egyhangú határozatával javasolja a parlamentnek, hogy függessze fel Székely Zoltán független képviselő mentelmi jogát - tájékoztatta a sajtót a testület keddi zárt ülését követően Isépy Tamás, a bizottság fideszes elnöke. Székely Zoltán mentelmi jogának felfüggesztését a legfőbb ügyész kezdeményezte gondatlanságból elkövetett államtitoksértés vétségének alapos gyanúja miatt. A képviselő ellen vesztegetés büntette miatt folytattak házkutatást a nyomozók, amikor a lakásában szigorúan titkos jelzéssel ellátott iratokat találtak. A mentelmi bizottság foglalkozott azzal a magánvádas indítvánnyal is, amelyben Csurka István (MIÉP) mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezték. A politikust Szenes Andrea, az MTV Rt. korábbi alelnöke perelte be nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt. A MIÉP elnöke egy sajtótájékoztatón azt állította, hogy Szenes Andrea a televízió reklámidejének értékesítésével kapcsolatos szerződés megkötésére Los Angelesbe utazott, ahol "az ismert helyi maffiával ütötte nyélbe a megállapodást". Isépy Tamás tájékoztatása szerint a mentelmi bizottság tagjainak többsége úgy ítélte meg, hogy Csurka István nem lépte túl a véleménynyilvánítás szabadságának alkotmányos korlátait a Szenes Andreára vonatkozó kijelentésével. A testület az Országgyűlés elnökéhez, illetve az Országgyűlés Hivatalának vezetőjéhez fordul azzal a problémával kapcsolatban, hogy hol és milyen személyi feltételekkel őrizzék a képviselők, illetve családtagjaik vagyonnyilatkozatát.

2001.03.20. 05:07

Elárverezték Lakatosék zámolyi házát

/ hírek /
Árverésen, a kikiáltási ár feléért, és lakott állapotban a régi tulajdonos vásárolta meg Lakatos Piroska és élettársa, Lakatos József házát Zámolyon kedden. Lakatosék azonban birtokon belül maradnak, egyelőre nem kell kiköltözniük az épületből. A régi-új tulajdonos nagy valószínűséggel Lakatosékkal bérleti szerződést köt, s a család lakbért fizet majd. - Amennyiben annak összegében nem tudnak megegyezni, a tulajdonos ismét bírósághoz fordulhat, kérve előbb a bérleti díj megállapítását, majd legvégső esetben a házat használó család kilakoltatását - nyilatkozta Takácsi József, bírósági végrehajtótól. Hozzátette: a 240 ezer forintos kikiáltási áron meghirdetett, fele részben Lakatos Piroska, fele részben az élettársa, Lakatos József tulajdonában levő házra egyetlen érdeklődőként a volt tulajdonos licitált. A Zámoly belmajori épületet hét éve vásárolta meg részletfizetésre, 250 ezer forintért a roma család. A vételárból azonban 1995 januárjától száznegyvenötezer forintot törlesztett, majd 1997 óta egyáltalán nem fizette a részleteket. Az adósság a kamatokkal együtt időközben 280 ezer forintra nőtt. Az eladó nem látott esélyt a tartozás kiegyenlítésére, ezért bírósági végrehajtást kért az épületre. Lakatos Piroska elmondta: a vételárat azért nem törlesztették, mert egy ügyvédtől azt az információt kapták, hogy a ház a töredékét sem éri annak, amennyiért megvették. Ismertetése szerint a családnak pénze sem volt a törlesztésre: élettársa ugyanis hosszabb ideje nem talál munkát, így a család most a gyesből, valamint a családi pótlékból és a kiegészítő családi pótlékból él.

2001.03.20. 04:48

Visszahívták Borost

/ hírek /
Az FKGP országos elnöksége visszahívja Boros Imrét a PHARE-miniszteri posztról - jelentette be a párt országos elnökségi ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón Torgyán József pártelnök kedden. Elmondta: az országos elnökség egyhangú határozata alapján erről levélben tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnököt. Torgyán József a visszahívás indokaként azt jelölte meg, hogy - mint fogalmazott - országos felháborodást keltett Boros Imrének a földalapú támogatási rendelet megváltoztatása kapcsán tanúsított magatartása. A pártelnök közölte azt is, hogy az országos elnökség határozata értelmében nem lehetnek a kisgazda parlamenti frakció tagjai azok, akiknek párttagsági jogát felfüggesztették vagy kizárták őket az FKGP-ből. Hozzátette: a képviselőcsoportban három ilyen személy van, Bánk Attila volt frakcióvezető, valamint Horváth Béla és Várhelyi András korábbi frakcióvezető-helyettesek. A hírt sem Orbán Viktor miniszterelnök, sem Boros Imre PHARE-miniszter nem kívánta kommentálni. A kabinet ülésének szünetében Orbán Viktor mindössze annyit mondott: mivel a kormányülésen volt, még nem értesült Torgyán József kezdeményezéséről. Boros Imre egyáltalán nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

2001.03.20. 03:24

A világ legnagyobb fúrótornya süllyedt el a brazil partoknál

/ hírek /
A brazil partoktól 120 kilométerre az Atlanti-óceánba süllyedt kedden a világ legnagyobb tengeri fúrótornya, a Petrobras brazil olajtársaság tulajdonában lévő P-36, amelyen öt nappal korábban robbanás történt és tűz ütött ki. A 35 ezer tonnás úszó sziget megmentésére hiábavaló erőfeszítéseket tettek brazil és holland szakértők. A 40 emeletes (120 méter magas) fúrótorony dőlésszöge keddre virradóra meghaladta a kritikusnak tekintette 31 fokot, majd a szerkezet hirtelen süllyedni kezdett, menekülésre késztetve a talpra állításán fáradozó mintegy 20 tengeri járművet - jelentette az AFP. A fúrótorony elsüllyedése nyomán az a veszély fenyeget, hogy 1,5 millió liter nyersolaj és 1200 köbméter dízelolaj szennyezi el a tengert. A Petrobras olajtársaság azonban azt állítja, hogy a helyszínen tartózkodó mentőhajói képesek elejét venni egy nagyszabású környezeti katasztrófának. A csütörtöki robbanás kioltotta az úszó szigeten dolgozó 175 olajbányász közül tíznek az életét.

2001.03.20. 02:30

Tanker-tragédia

/ hírek /
Vegyi anyagot szállító tankhajó süllyedt el kedden délelőtt a franciaországi Vizcayai-öbölben, szerencsére a 23 fős legénység minden tagját kimentették. Francia tengerészeti hatóságok közlése szerint az öböl nyugati részében következett be a tanker tragédiája, az ok azonban egyelőre ismeretlen. A bajba jutott tengerészeket a térségben tartózkodó más hajók vették fedélzetükre. A hajóról egyelőre annyit tudnak, hogy Máltában jegyezték be, ám neve még nem ismert, s az sem, hogy milyen természetű vegyi anyagot szállított. A Reuters londoni hajózási forrásra hivatkozó jelentése szerint a Balu nevű tanker süllyedt el, gyomrában 8000 tonna kénsavval.

2001.03.19. 08:04

Medgyessy és a listavezetés

/ hírek /
A szocialista párt elnökségének az országos sajtó által megkérdezett tagjai hétfőn azt mondták: nem tárgyaltak arról, hogy Medgyessy Péter volt pénzügyminiszter vezesse a párt országos listáját a következő országgyűlési választásokon. Medgyessy Péter a Népszava szombati számában megjelent interjújában arra a felvetésre, hogy az MSZP-ben többen őt tartják versenyképesnek Orbán Viktor kormányfővel szemben, azt mondta: Kovács László pártelnököt is megfelelőnek tartja. Szavai szerint, ami miatt az ő neve is szóba kerül, "az valószínűleg az az igény, hogy érezni lehessen valakiben a szándékot, hogy nyerni akar". A Németh-kormány miniszterelnök-helyettese nem kívánt nyilatkozni, mindössze annyit mondott az esetleges miniszterelnök-jelöltségével kapcsolatos kérdésre, hogy a labda nem nála van. Kovács László pártelnök megerősítette: örül, ha olyan személy csatlakozik az MSZP-hez, aki használni tud a pártnak, és az MSZP gazdasági kabinetjét vezető Medgyessy Pétert ilyennek tartja. Kovács László pártelnök később megerősítette: örül, ha olyan személy csatlakozik az MSZP-hez, aki használni tud a pártnak, és az MSZP gazdasági kabinetjét vezető Medgyessy Pétert ilyennek tartja. A további részleteket firtató kérdésekre azonban nem kívánt válaszolni, mondván, nem akarnak újabb ügyet kreálni. Csak annyit közölt, hogy a kormányfőjelölt személyéről és az országos listáról az MSZP-kongresszuson elhatározott menetrend szerint fognak dönteni. Medgyessy Péter szombati interjújában szükségszerűnek nevezte, hogy az MSZP szeptemberig megnevezze listavezetőjét. Februárban az elnökség is elfogadott egy menetrendet a választási felkészüléssel összefüggő konkrét lépésekről, amelyből az derül ki: a kormányfőjelöltről és az országos listáról az a kongresszus dönt, amelyet a választások első fordulóját megelőző néhány hónapon belül tartanak meg.

2001.03.19. 07:28

Torgyán szabályt sértett

/ hírek /
Az FKGP parlamenti frakciójának közgyűlésén Torgyán József megakadályozta, hogy a képviselők szavazzanak arról, újra válasszák-e a képviselőcsoport helyettes vezetőit - közölte az ülésről távozó Bánk Attila volt frakcióvezető hétfőn. Czira Szabolcs korábban jelezte: indítványozza az FKGP hétfői frakcióülésén, hogy a képviselőcsoport helyettes vezetői mondjanak le posztjukról. Ezt azzal indokolta, hogy véleménye szerint, ha titkosan szavaztak Szentgyörgyvölgyi Péter frakcióvezető megválasztásáról, akkor ilyen módon kell voksolni a helyetteseiről is. Bánk Attila az ülés után újságírók előtt elmondta: Torgyán József ezzel az indítvánnyal nem értett egyet, mert úgy gondolta, az ő frakcióvezető-helyettesi tisztségéről nem kell újra szavazni. Hozzátette: Torgyán József kinyilvánította, hogy híveivel kivonul a képviselőcsoport üléséről, ha erről szavaznak, és így határozatképtelen lesz a tanácskozás. Bánk Attila szavai szerint Torgyán József azt is hasonló módon megakadályozta, hogy szavazzanak 16 képviselő azon indítványáról: a frakció tegyen ajánlást arra, hívják össze az FKGP országos nagygyűlését.

2001.03.19. 06:13

Nem hívják vissza a minisztereket

/ hírek /
A kisgazda frakció ajánlása szerint a közeljövőben nem lenne szerencsés visszahívni tisztségéből egyik FKGP-s minisztert sem - jelentette be a képviselőcsoport hétfői ülése után újságírók előtt Torgyán József. Közölte: ez természetesen Boros Imre PHARE-miniszterre is vonatkozik, de az országos elnökség keddi ülésén meg kell vitatni a kérdést, ha több megye kezdeményezi a tárcavezető visszahívását. A pártelnök elmondta, hogy nem tudott általános frakcióvezető-helyettest választani a Független Kisgazdapárt parlamenti frakciójának közgyűlése. Torgyán József beszámolt arról is, hogy indítványozták Horváth Bélának, a képviselőcsoport egyik volt helyettes vezetőjének kizárását a frakcióból, de nem volt meg az ehhez szükséges kétharmados szavazattöbbség. Horváth Béla ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: megtört a pártelnök tekintélye, kisebbségbe került és csökkent a támogatottsága a frakcióban. Torgyán József tájékoztatása szerint a frakció közgyűlésén Boros Imre megbízott agrárminiszter és Szabadi Béla volt államtitkár is beszámolt a földművelésügyi tárcával kapcsolatos álláspontjáról. Boros Imre röviden szólt a tapasztalatairól, amelyek semmi újat nem hoztak az eddigi ismeretekhez képest, sőt visszafogottabb volt a szárnyra kelt hírekhez képest - fogalmazott a politikus. Hozzátette: Szabadi Béla arról beszélt, hogy miként ítéli meg a minisztériumon belül folytatott vizsgálatot és az esetleges ügyészségi eljárást. - Szabadi Béla volt politikai államtitkár minden felmerült kérdésre megnyugtató választ adott, de miután nem tudjuk, hogy mi az, amivel gyanúsítják, így nem tudott pontos válaszokat adni a feltett kérdésekre - hangoztatta Torgyán József.

2001.03.19. 05:33

Könyv az elnökről

/ hírek /
Torgyán Józsefről és az FKGP-ről írt könyvet Molnár Róbert független parlamenti képviselő, aki József- és Bánk-napi meglepetésnek szánt kötetét hétfőn mutatta be a sajtónak Budapesten. Az elnök embere voltam című könyvet két hónap alatt írta Molnár Róbert, Torgyán József kisgazdapárti elnök egykori bizalmasa, miután több képviselőtársával együtt, viharos körülmények között távozott az FKGP parlamenti frakciójából. - Az elmúlt tíz év kisgazdapárti történéseit felidéző könyvemet nem sárdobálásnak szánom. Vannak benne személyeket elítélő részek, de célom elsősorban a tanulságok megfogalmazása volt - közölte Molnár Róbert. Mint elmondta, a könyv feleleveníti többek között az Antall-kormány időszaka alatti kisgazda politizálást, G. Nagyné Maczó Ágnes eltávolításának történéseit, és természetesen részletesen szól az elmúlt néhány hónap eseményeiről is.

2001.03.19. 04:03

Meggyalázott kassai magyar iskola

/ hírek /
Ismeretlen tettesek hétfőre virradó éjszaka magyarellenes, gyalázkodó feliratokkal festették le a kassai magyar alapiskola és gimnázium épületének főbejáratát. A "tiszta Szlovákiát" követelő és a magyarokat a Duna túloldalára utasító jelszavakon kívül a Magyar Köztársaság nemzetközi gépkocsijelzését, a H betűt is odapingálták, és x-szel keresztülhúzták. Reiter Géza iskolaigazgató a gyalázkodó feliratokat észlelve hétfő reggel azonnal értesítette a rendőrséget. A rendőrök kiszálltak a helyszínre, jegyzőkönyvet vettek fel, és lefényképezték a magyarellenes indulatok nyomait. Az ügyben ezzel megindították a nyomozást. Az iskolaigazgató a szlovák közszolgálati rádió magyar nyelvű adásában nyilatkozva kijelentette: - Mi arra tanítjuk gyermekeinket, hogy Európában együtt élünk más nemzetekkel, ami a más nemzetek iránti megbecsülésre kötelez bennünket. Természetesen - kivált ilyen jelenségek okán - azt is megmagyarázzuk tanulóinknak, hogy sajnálatos, de olyan emberek is vannak, akik igyekeznek megzavarni ezt az együttélést - mondta Reiter Géza. A szlovák közszolgálati rádió munkatársa szerint elképzelhető, hogy a gyalázkodók indulatait a magyarok március 15-i megemlékezései váltották ki.

2001.03.19. 03:41

Kutyában szólt a mobil

/ hírek /
A kutyájában csörgött a mobiltelefonja egy kenyai férfinak. Kamal Sah azért hívta fel a saját mobiltelefonját, mert elvesztette, és a kicsengés alapján próbálta megtalálni. Legnagyobb megrökönyödésére a telefoncsengést 2 éves német juhászkutyája gyomrából vélte hallani. A falánk eb is meglepődött, olyannyira, hogy valósággal sokkos állapotba került a gyomrából szóló mobil hallatán. Sah úr, hogy segítsen a kutyán, sürgősen állatorvoshoz vitte Snoopyt - ez a mobilos kutya neve -, ahol azonnal megoperálták. Kamal Sah az AFP hírügynökségnek megvallotta, hogy valójában nem csak a kutyáját sajnálta, hanem a telefonját is. A történet jól végződött: immár a kutyának és mobiltelefonnak is kutya baja.

2001.03.19. 02:31

Ajkay Európa-csúcsa

/ hírek /
A szombathelyi Savaria-kupa súlyemelőversenyen Ajkay Anikó (53 kg) lökésben 105,5 kg-ra javította a bolgár Dragneva által tartott 105 kg-os Európa-csúcsot

Keresés

Hozzászólások

mukfurc: *z *gy t*k sz*p g*szt*s v*lt! *k* *zt n*m v*sz* *szr* *rr* n*m m...
A társasház legidősebb, 90 éves lakója adta át a felújított járdát a szombathelyi Derkovits lakótelepen
pistike64: "H* m*g dr*g*bb l*sz, m*g t*bb*n v*sz*k *d*." V*gy b*l*t*sz*k *...
Ha nagyon drága a lakossági hulladék elszállítása, akkor az emberek rászoknak a szelektív hulladékgyűjtésre?
hajrahaladas2019: *j*bb *ng*l.M*st v*n sz*rb*n N*m*ny *s t*rs**.*bb*l h*gy j*n k* ...
A Haladás először elkérné az önkormányzati plusz támogatást, utána csinálna üzleti tervet
nemenypeter: 5 cm-*s *szf*lt, h* j* *z *ljz*t b*v*n *l*g....
A társasház legidősebb, 90 éves lakója adta át a felújított járdát a szombathelyi Derkovits lakótelepen
nemenypeter: *zt*n h*l 70 f*k*s *z *szf*lt, *rr* m*r k*h*lt t* *k*s, f*l n*p ...
A társasház legidősebb, 90 éves lakója adta át a felújított járdát a szombathelyi Derkovits lakótelepen