NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

2001.04.03. 01:01

Gadányi az új főigazgató

/ hírek /
Tegnap délután a Berzsenyi Dániel Főiskola 25 tagú Főiskolai tanácsa új főigazgatót választott az intézmény élére. A három pályázó közül prof. Dr. Gadányi Károly tanszékvezető-egyetemi tanár, általános és tudományos főigazgató helyettes 18, prof. dr. Pusztay János tanszékvezető egyetemi tanár 4, Törzsök Éva tanszékvezető, intézetigazgató főiskolai tanár 3 szavazatot kapott. Így augusztus elsejétől Gadányi veheti át a főiskola irányítást Gaál Lászlótól.

2001.04.02. 05:38

Torgyán meggyógyult

/ hírek /
A férjem valószínűleg még a héten kijön a kórházból - jelentette ki újságírók előtt Torgyánné Cseh Mária, az FKGP elnökének felesége, miután Gyimóthy Géza alelnök és Balogh Gyula szervező főtitkár társaságában hétfőn délelőtt meglátogatta a Kútvölgyi kórházban Torgyán Józsefet. A pártelnök az m1 televízió adásában is vázolta helyzetét. Mint mondta, férje jól van. Ezt megerősítette Gyimóthy Géza is, aki úgy fogalmazott: a pártelnök nagyon jó állapotban van, és jelenleg regenerálódik. - Derűje és dinamizmusa ugyanúgy megvan, mint korábban - fűzte hozzá. A kisgazda politikus szavai szerint beszédesen jelzi Torgyán József állapotát, hogy április 9-re összehívta az FKGP országos elnökségének ülését. - Torgyán József itt a kórházban hozzákezd a választási program aktualizálásához, titkárnők jönnek be hozzá, akiknek diktálni fog - jegyezte meg.

2001.04.02. 04:48

Együtt a Fidesz és a MIÉP?

/ hírek /
- Van rá lehetőség, hogy a Fidesz és a MIÉP a 2002-es országgyűlési választásokon együtt meghaladja az 50 százalékos eredményt, és kormányt tudjon alakítani - közölte Csurka István, a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) elnöke, parlamenti frakcióvezetője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján. Szavai szerint kormányt alakítani csak úgy lehet, ha a pártok a közeledés gesztusát megteszik egymás iránt, s erre a sajtó nyomása ellenére hajlandóak. Csurka István álláspontja szerint a Fidesz másik lehetősége várhatóan az lesz, hogy a Magyar Szocialista Párttal kössön nagykoalíciót, amelyben azonban "rövid időn belül felmorzsolódna".- Az SZDSZ addigra beszivárogna mindkét pártba, névtelenül is jelen lenne, ebben nagy gyakorlatuk van - jelentette ki Csurka István. Szólt arról is, hogy a MIÉP a dabasi időközi országgyűlési választás második fordulójában nem indítja jelöltjét, aki az első fordulóban a harmadik helyet szerezte meg. - Úgy ítéljük meg, hogy az eredmény megismétléséért nem érdemes további anyagi áldozatokat hozni. Sok sikert kívánunk Dabason a nemzeti erőknek - fogalmazott Csurka István.

2001.04.02. 03:04

Szerdán emelkedik a benzin ára

/ hírek /
A motorbenzinek árát nyolc forinttal, míg a gázolajét két forinttal növeli a Mol Rt. szerdán - tájékoztatta a társaság hétfőn az MTI-t. A motorhajtóanyagok drágulását a nemzetközi kőolajtermék-piacon bekövetkezett drágulással, valamint a forint dollárhoz viszonyított árfolyamának romlásával magyarázza az olajtársaság.

2001.04.02. 02:24

Új MSZP szerveződés Schmuck Andorral

/ hírek /
A párton belüli őszinte véleménycserének akar fórumot teremteni az a szerveződés, amelyet G3 Klub elnevezéssel hoztak létre a közelmúltban az MSZP-n belül "egyszerű párttagok". Az erről tájékoztató és az MTI-hez hétfőn eljuttatott felhívás közös gondolkodásra hív minden MSZP-tagot, aki úgy érzi, hogy "elég volt a több hónapja tartó tétlenségből, a párt választási esélyeit mérgező széthúzásból". Az egyik alapító, a párttagságát a váci MSZP-szervezetben - elmondása szerint - március másodikával visszaállított Schmuck Andor az MTI-vel azt közölte, hogy felhívásukat minden pártszervezethez eljuttatták. Tájékoztatása szerint a G3 név a "Gondolkodtunk, gondolkodtok, gondolkodjunk!" jelmondat szavainak kezdőbetűire utal. A G3 Klub alapítói felhívásukban többek között javasolják, hogy az MSZP országos listájának első helyén a miniszterelnök-jelölt álljon és ne szerepeljenek a megyei pártlistán azok, akik 1987. előtt bármilyen tisztségét, apparátusi funkciót töltöttek be az MSZMP-ben.

2001.04.02. 01:45

A közlekedési baleset a világ réme

/ hírek /
A közlekedési balesetek hamarosan több halálesetet és rokkantságot fognak okozni, mint a háborúk, az éhínség, az AIDS vagy a rák. A kilátások különösen az ázsiai-csendes-óceáni térségben ijesztőek - állítja a téma egyik amerikai szakértője. Bruce Browner a kutatási adatokat idézve közölte, hogy a közlekedési balesetek 85 százaléka a fejlődő országokban történik, s ezen belül is főként az ázsiai-csendes-óceáni országokban, amelyekre a halálos balesetek 44 százaléka jut. Az ausztráliai Adelaide-ben tartott ortopédiai konferencián a professzor kijelentette, hogy számításai szerint 2020-ra már több ember fog meghalni vagy megrokkanni a "közúti vérontás" következtében, mint háborúban, rákban, AIDS-ben vagy éhínségben, s ez a halálok a jelenlegi kilencedik helyről a harmadikra kerül a statisztikában. Naponta 2.700 ember hal meg az utakon, ami azzal egyenlő, mintha hét Boeing óriásgép zuhanna le minden nap. Mégis, általában nem vesznek róla tudomást - mondta.

2001.04.01. 06:45

Coulthard nyert Interlagosban

/ hírek /
A forma1 harmadik, brazil futamát Coulthard nyerte (McLaren), második M. Schumacher (Ferrari), harmadik Eidfeld (Sauber)

2001.04.01. 05:47

Dancsó megőrizte világbajnoki címét

/ hírek /
A szombathelyi Dancsó Zoltán ma délután megvédte profi kick-box (ligh-contact) világbajnoki címét. A 84 kilós "Kicsi" telt hát előtt és forró hangulatú szurkolás közepette győzte le az olasz Bonvinót

2001.04.01. 03:54

Haladás-Celldömölk 1:0

/ hírek /
Haladás-Celldömölk 1:0 Góllövő: Leandro 44.perc Haladástól kiállítva: Juhász

2001.04.01. 02:49

Őrizetbe vették Milosevicet

/ hírek /
A belgrádi börtönbe szállították Slobodan Milosevicet. A volt jugoszláv elnök 7 órás tárgyalássorozta után adta meg magát.

2001.04.01. 01:03

Körmend-Nyíregyháza: 111:92

/ hírek /
Körmend-Nyíregyháza: 111:92

2001.03.31. 05:55

"Síugrósánc" avató buli április elsején

/ hírek /
Különleges bulira kerül sor április elsején Szombathelyen. Az Belsikátorban épülő levéltár mélygarázsának bejáratánál felavatják az Első Magyar Síugrósáncot.

2001.03.31. 04:40

Pokorni elfogadta a jelölését a pártelnöki tisztségre

/ hírek /
Várhegyi Attila, a Fidesz Magyar Polgári Párt országos választmányának elnöke a testület mai budapesti tanácskozása után elmondta, hogy a választmány elnöksége Pokorni Zoltánt jelölte a Fidesz elnökévé, aki a jelölést elfogadta

2001.03.31. 03:52

Milosevic még mindig szabadlábon

/ hírek /
Vojislav Kostunica jugoszláv államfő ma délután tanácskozásra hívott össze 10 szerb és jugoszláv szövetségi vezetőt, hogy megoldják a Slobodan Milosevic volt elnök letartóztatására tett sikertelen kísérlet után kialakult helyzetet - jelentette megbízható forrásra hivatkozva a Tanjug. Az előző éjszakai kudarc után ma délutánig a jugoszláv rendőrség nem tett újabb kísérletet arra, hogy letartóztassa a belgrádi villájában magántestőrsége által védelmezett Milosevicet, de mint Zoran Djindjic szerb miniszterelnök a nap folyamán kijelentette: változatlanul őrizetbe akarják venni a politikust.

2001.03.31. 02:35

Torgyánt visszavárják a párt élére

/ hírek /
Minden alapot nélkülöznek a hírek, miszerint Torgyán József kisgazda elnök lemondani készülne posztjáról - nyilatkozta Gyimóthy Géza, az országgyűlés kisgazda alelnöke ma a Heves-megyei Gyöngyöstarjánban. "Hála Istennek tudjuk, hogy erős szervezete van, és túl lesz ezen a dolgon, várjuk vissza, hogy jöjjön az elnökségbe és a párt élére" - mondta. Gyimóthy, akit a pártelnökség felhatalmazott, hogy a pártelnök felépüléséig politikai kérdésekben nyilatkozzon a testület nevében, elmondta, hogy Torgyán mielőbbi felgyógyulása és nyugalmának biztosítása érdekében a párt országos elnökségének tagjai nem fogják meglátogatni a kórházban. Ő azonban hétfőn bemegy tájékozódni a Kútvölgyi kórházba. Kérdésre válaszolva, hogy mikorra várható Torgyán felgyógyulása, az FKGP-alelnök úgy fogalmazott, hogy ezzel kapcsolatban még Torgyánné Cseh Mária sem tud mit mondani.

2001.03.31. 01:45

Elhunyt Záray Márta

/ hírek /
Életének 75. évében elhunyt Záray Márta, aki férjével, a négy éve szintén elhunyt Vámosi Jánossal az 50-es, 60-as és 70-es évek közismert táncdelénekes duóját alkotta - közölte keresztlánya, Juhász Józsefné az MTI-vel szombaton. Záray Márta hosszantartó mozgásszervi betegségben szenvedett, szombaton kora délután "csendben elaludt," közölte keresztlánya.

2001.03.30. 06:00

Pénteken Coulthard volt a leggyorsabb

/ hírek /
Az idei Brazil Nagydíj első szabadedzésén, pénteken a McLaren-Mercedesben ülő David Coulthard futotta a nap leggyorsabb körét (1:15.220mp), őt követte J. Trulli (1.002 mp hátránnyal), majd M. Schumacher (1.378 mp-cel lemaradva).

2001.03.30. 05:09

Kick-box világbajnoki mérkőzés Szombathelyen

/ hírek /
Vasárnap este öttől nagy kix-box csatáknak lehetnek tanúi a művelődési és sportházban. Az első órában három-három neves versenyző mérkőzik egymással, majd hattól a szombathelyi Dancsó Zoltán küzd Bonvinoval a profi világbajnoki címért. A nagy csata hétszer kétperces lesz majd.

2001.03.30. 04:52

Orbán meglátogatta Torgyánt

/ hírek /
Orbán Viktor miniszterelnök a napokban a Kútvölgyi kórházban meglátogatta Torgyán Józsefet, az FKGP elnökét - értesült az MTI pénteken kórházi forrásból. A hírügynökség információi szerint a kormányfő nem tudott beszélni Torgyán Józseffel, mert a politikus éppen aludt a látogatás idején, ezért Orbán Viktor a kórház személyzeténél érdeklődött állapotáról. A miniszterelnök szándékai szerint még felkeresi Torgyán Józsefet kórházi tartózkodása idején.

2001.03.30. 03:31

Nem tudták leváltani Csákyt

/ hírek /
Második nekifutásra sem sikerült leváltania a szlovák parlamenti ellenzéknek Csáky Pál miniszterelnök-helyettest, akit egyebek között azért mondtak alkalmatlannak tisztje betöltésére, mert részt vett a budapesti Esterházy-megemlékezésen. A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) és a Demokratikus Szlovákiáért Mozgalom - Néppárt (HZDS) azért kért rendkívüli parlamenti ülést, hogy bizalmatlansági indítvánnyal próbálja meg eltávolítani posztjáról a kormányzati pozícióval bíró Magyar Koalíció Pártja vezető politikusát. A csütörtök délutántól jóval éjfél utánig tartó vitában az ellenzéki szónokok rendre fasisztának és irredentának nevezték a kommunisták börtönében mártírhalált halt Esterházyt, aki a második világháború alatti, Hitler akaratából létrejött első szlovák állam parlamentjében egyedül szavazott a szlovákiai zsidók deportálása ellen.

Keresés

Hozzászólások

mike74: H*gyj*k m*r * p*l*t*k*s*k*t v*l*k*n*k n*gy*n n*gy *rd*k* h*gy *z...
Talán megmentik a Haladást, a Haladás cáfolja, hogy az Illés Akadémia lehet az ára
pistike64: N*cs*k, *lt*nt * t*gn*p* k*mm*nt*m *s * f*t*k*t *s k*v*tt*k * c*...
Szinte biztos, hogy a Haladás nem indulhat az NB2-ben
psychopath: m*ly*n *csm*ny k*p*k.......
Ápolt beteg ugrott ki a szentgotthárdi szociális otthon első emeletéről
feriba: *tth*n m*g * sz*l*kt*v h*ll*d*kgy*jt*st s* t*dj*k m*gv*l*s*t*n*....
Újítanak és zöldülnek az osztrák Spar-üzletek
kovacs_ugynok: K*l*nb*n, * cs*p*t t*l*jd*n*s**n*k * v*s*lk*d*s* h**n t*kr*z* *z...
A Haladás sokadik, utolsó pillanatban érkezett kérését most nem teljesítette a közgyűlés