NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

2001.04.07. 03:31

Falco KC - MOL Szolnok 91 - 79

/ hírek /
Falco KC - MOL Szolnok 91 - 79

2001.04.07. 02:37

Magyar autós okozta a galibát

/ hírek /
Felső-Ausztriában egy magyar autós a rossz oldalon hajtott fel az autópályára, s azzal tetézte a bajt, hogy a forgalommal szemben haladt. A rádióban közzétett figyelmeztetés nyomán nem történt baleset, ám a mi autósunk vélhetően nem értett németül, hiszen nem a rádióbemondások, hanem az őt üldöző rendőrök "hatására" állt csak meg.

2001.04.06. 09:04

Haladás - Nagykanizsa 3:0

/ hírek /
Haladás - Nagykanizsa 3:0 Gólszerzők: Győri, Halmosi, Flavio Pim A következő bajnoki mérkőzés: április 14: Siófok-Haladás

2001.04.06. 05:27

Kivándorolnának a jánosházi romák

/ hírek /
Nyolc jánosházi roma család (akik gyerekeikkel együtt mintegy ötvenen vannak) azt fontolgatja, hogy útra kelnek és politikai menedékjogot kérnek Strasbourgban. A zámolyiak példáján fellelkesült vasi romák úgy tervezik, júliusban indulnak útnak. Addig ugyanis össze kell gyűjteni az útiköltséget, és sok gyermeknek még útlevele sincs. A vasi településen korábban többször is voltak különféle összetűzések a romák és a helybeli magyarok között, de a helyi roma kisebbségi önkormányzatban is háború dúlt, melynek eredménye több folyamatban lévő per.

2001.04.06. 04:39

Kereskedőváros vagyunk?

/ hírek /
A hét végén újabb hipermarket nyitotta meg kapuit Szombathelyen. Ma délután tartották a népszerű barkácsáruház, a Praktiker szakmai bemutatóját. A nagyközönség azonban csak holnap reggel hétkor rohamozhatja meg a standokat. A közeljövőben újabb kereskedelmi egységek nyílnak meg a megyeszékhelyen. A Metro nagyáruházat a tervek szerint április végén vehetik birtokba a vásárlók, míg a 11-es Huszár úton, a laktanyával szemközti területen Plus diszkontot kezdtek el építeni. Ez utóbbi, a hírek szerint, már júliusra felépül.

2001.04.06. 03:36

Nem dől a pénz a fővároshoz

/ hírek /
A Legfelsőbb Bíróság ma másodfokon mondta ki, hogy az államnak nem kell fizetni a fővárosnak 100 milliárd forintot. A 4-es metró ügyében tavaly hozott határozatot a Fővárosi bíróság, amikor a hazai pályán győzedelmeskedett a Demszky-csapat akarata: a követelésüket az elsőfokú bíróság jogosnak találta, és 26 milliárd forint megfizetésére kötelezte az államot. A fellebbezés után került a Legfelsőbb Bíróság elé az ügy, a kártérítési perben ma kihirdetett ítélet jogerős.

2001.04.06. 02:47

Túlélte a zuhanást

/ hírek /
Kéz-és lábtöréssel túlélte a pilóta a vitorlázógépe zuhanását, a baleset ma délelőtt negyed tizenkettőkor Budakeszi határában történt. A Farkas-hegyi baleset okát még vizsgálják a rendőrök. Az elsődleges adatok szerint a szerencsétlenséget feltehetően az okozta, hogy félúton elszakadt az a csörlőkötél, amelynek segítségével a gépet a magasba emelték.

2001.04.06. 01:50

Jordan visszatér?

/ hírek /
Michael Jordan közel három hete saját kézjegyével ellátott faxot küldött valamennyi amerikai napilapnak, melynek szövegezése csupán annyi volt: Visszatérek! A hír valódiságának további alapot ad, hogy az NBA történetének legnagyobb sztárja már másodszor jelent meg a saját tulajdonában lévő Washington Wizards tréningjén.

2001.04.05. 04:08

Lezúgott a plafon

/ hírek /
Óriási robajjal, hatalmas porfelhővel kísérve omlott be ma reggel negyed nyolckor a Zrínyi iskola Rákóczi utcai épületének egyik tantermében a födém. A két négyzetméternyi vakolat alatt szerencsére senki sem tartózkodott, mivel a gyerekek a korai órában az alsó szintén voltak. A 70 éve épült iskola felső szintjéről kiköltöztették az osztályokat. Számukra a Zrínyi iskola dísztermében folytatódik a tanítás. A statikusok a jövő héten vizsgálják meg az ideiglenesen életveszélyesnek minősített födémet. Nem elképzelhetetlen, hogy nem lokális hibáról van szó, s a teljes födémet ki kell cserélni.

2001.04.05. 03:53

Dabasi visszalépés

/ hírek /
Pusztai Erzsébet, a Vállalkozók Pártjának és az MNDP-nek közös jelöltje ma bejelentette, hogy a dabasi időközi országgyűlési választások második fordulóban visszalép a Fidesz jelöltje javára. Az MDNP jelöltje bejelentette: megvárták, létrejön-e a MIÉP-Fidesz választási szövetség. Mivel ez nem történt meg, megtették a szükséges lépést. Mindezzel eddig azért késlekedtek, mivel szerették volna elkerülni a felettébb kényes szituációt, hogy koalícióban vannak a szélsőjobb oldali párttal.

2001.04.05. 02:31

Egy nap két fegyveres rablás

/ hírek /
Délelőtt fél tízkor két fegyveres lépett a ruzsai takarékszövetkezetbe és hangtompítós fegyverrel fenyegették meg az alkalmazottakat. A tettesek 1,2 milliós zsákmánnyal távoztak. A bankrablók egyike idegen akcentussal beszélt. A zsiványoknak arra is volt gondjuk, hogy magukhoz vegyék a bank biztonsági kamerájának videokazettáját, majd homokszínű Ladával távoztak a helyszínről. Mivel a szemtanúk megjegyezték a kocsi rendszámát a rendőrök azóta azt is kiderítették, hogy a bankrabláshoz használt járgányt előző nap Kiskunfélegyházán, egy autóról kötötték el. Alsónémediben két rabló motorral rabolta ki a helyi postahivatalt. A zsákmány ott másfélmillió forint volt. A fekete csuklyás férfi fegyverrel tartotta sakkban az alkalmazottakat, kivette a kasszát, kisétált és társával együtt elmotorozott.

2001.04.05. 01:50

Huszonöten még kórházban vannak

/ hírek /
A tegnapi buszbaleset sérültjei közül még huszonöten vannak kórházban. A hajnali karambolban hatan életveszélyesen sérültek meg, közülük kettő állapota továbbra is válságos. A két személyt lélegeztető géppel tartják életben. A többi sérült állapota folyamatosan javul.

2001.04.04. 05:38

Buszbaleset három halottal

/ hírek /
Ma hajnalban Kazinbarcikán, a BorsodChem 3-as számú kapujánál a Borsod volán távolsági járata letért az útról és egy távvezeték-tartó oszlopnak ütközött. A szerencsétlenségben a buszsofőr, valamint egy 39 és egy 48 éves férfi életét vesztette. A zsúfolt jármű utasai közül szinte mindenki megsérült. A rendőrség 42 sérültet regisztrált. Mivel féknyomra nem bukkantak a helyszínelők, a sofőr rosszulléte, illetve a busz műszaki hibája is szóba került. Azonban a Borsod Volán szerint csaknem teljesen kizárt, hogy műszaki hiba miatt következett be a baleset, mivel az Ikarus C56-ost csak tavaly állították forgalomba, 21 ezer kilométert futott, utolsó szemléje két héttel ezelőtt volt.

2001.04.04. 04:29

Torgyán József azt üzente

/ hírek /
A kórházban lábadozó kisgazda pártelnök hírvivő útján azt üzente a pártból nemrégiben kizárt négy kisgazda képviselőnek, hogy örömmel venné, ha felhívnák őt telefonon. Azonban egyedül Lányi Zsolt volt erre hajlandó, de ő is csupán volt párttársa egészsége felől érdeklődött. A többiek közül Bánk Attila és Kiszely Katalin a füle botját sem mozdította, míg Molnár Róbert a távirati irodának megerősítette az üzenetküldés tényét, de ezen kívül egyebet nem tett.

2001.04.04. 03:13

Szigorít a turisztikai államtitkár

/ hírek /
Az utazási vállalkozásokra vonatkozó nyilvántartást Budai Zoltán turisztikai államtitkár közhitelűvé nyilvánította. Ez azt jelenti, hogy a gazdasági adatszolgáltatás elmulasztása bűncselekményét követi el az, aki hatósági nyilvántartásba vétel nélkül folytat utazásszervezési tevékenységet. A tegnap elfogadott kormányrendelet nyomán vélhetően némileg drágulnak az utazások árai, viszont a hatékony ellenőrzés feltételeit is megteremtetnék, s az államtitkár ígérete szerint a szankciók is szigorodnak.

2001.04.04. 02:49

Holnaptól autószalon

/ hírek /
A Szombathelyi Autószalon utódaként Vasi Autószalon néven, a Tesco hipermarket parkolójában holnap délután Markó Péter megyei közgyűlési elnök nyitja a négynapos autós seregszemlét. A tervek szerint a több mint húsz márkakereskedő csaknem negyven autótípust mutat be mintegy háromezer négyzetméternyi fedett területen. A kiállítás időzítése nem véletlen, hiszen a Tesco első születésnapja, valamint az új barkácsáruház, a Praktiker megnyitása is erre a hétvégére esik. A rendezési jogot a sárvári és a zalaegerszegi vásárszervezők szerezték meg. A színes kísérőprogram ismeretében prognosztizálható, hogy a nagyszabású rendezvény napokon keresztül tömegeket vonz majd. A szombati csúcsra, az esti tűzijátékra is valószínűleg ezrek zarándokolnak el a Tesco parkolójába. A vásárzárás vasárnap lesz.

2001.04.04. 01:30

Különös lopások a Brazil Nagydíjon

/ hírek /
Az idei Brazil nagydíj sokak számára nem csak a jó versenyről lesz emlékezetes, hiszen a környék bűnözői is kitettek magukért. A Minardi egyik emberét a csapat napi kiadásait fedező összeg felvétele után támadták meg fegyveresek, akik a pénzt meghagyták, de a szemüvegét és az óráját elvitték. A Williams emberei is menekülőre vették a dolgot mikor egy fegyveressel találkoztak egy közlekedési lámpánál. A Minarditól elloptak még 7 kereket, a Jaguart pedig laptopokkal könnyítették meg. A legszemtelenebb tolvaj viszont az az ügyes kezű illető, aki kilopta a Mercedes biztonsági autóból a hátsó biztonsági övet! A pálya megmaradt és vele a remény is, hogy jövőre is lesz Brazil Nagydíj...

2001.04.03. 05:31

A szombathelyi SZDSZ az Interneten

/ hírek /
Szombathely pártszervezetei közül elsőnek az SZDSZ indított internetes honlapot. A www.szdszszombathely.hu cím alatt található honlap a párttal kapcsolatos helyi, és országos információkat is tartalmaz. Sőt, szeretnék, ha az Interneten keresztül párbeszéd alakíthatnának ki a város lakóival. Ezért április 7-én (szombaton) 16 és 18 óra között internetes fogadóórát tartanak a párt helyi vezetői. (Természetesen a kérdéseket a megadott címen már most fel lehet tenni.)

2001.04.03. 04:53

22,8 milliárd az árvízi károk helyreállítására

/ hírek /
A kormány tervei szerint 22,8 milliárd forintot fordítanak az árvíz által okozott károk helyreállítására - közölte a kormány keddi ülését követő sajtótájékoztatón Pintér Sándor belügyminiszter. Pintér Sándor közölte: még nem döntötték el, hogy a pénzügyi fedezetet miből biztosítják, mint mondta, a pénzügyminiszternek április 15-éig kell az erre vonatkozó javaslatot kidolgoznia. Borókai Gábor kormányszóvivő elmondta: annak van nagyobb esélye, hogy a költségekhez szükséges összeget a kormányzati általános tartalékalapból teremtsék elő. A belügyminiszter az újjáépítés irányelveit ismertetve kifejtette: azt szeretnék elérni, hogy olyan területre ne lehessen építeni, ahol ismét belvíz várható, vagy ahol az építményt elmoshatja az eső. Leszögezte: céljuk, hogy az újjáépítés minimálisan feleljen meg az ott lakók árvíz előtt bejelentett létszámának és a házak korábbi komfortfokozatának.

2001.04.03. 03:20

Az MSZP kormányfő jelöltjei

/ hírek /
Az MSZP elnöksége hétfő esti ülésén áttekintette a miniszterelnök-jelöltként szóba jöhető személyek körét, és megállapodás született arról, hogy kikkel folynak majd szándéktisztázó beszélgetések - közölte Kovács László pártelnök keddi sajtótájékoztatóján, Budapesten. Az MSZP első embere nem kívánta a nyilvánosság elé tárni, hogy hány ember tartozik ebbe a körbe, és pontosan kikről van szó. A hírek szerint azonban lehetséges jelöltként Kovács László pártelnök, Medgyessy Péter volt pénzügyminiszter, Németh Miklós exkormányfő és Nagy Sándor elnökségi tag, frakcióvezető neve vetődött fel. A hírügynökség információi szerint a frakcióvezető a képviselőcsoport és az elnökség előtt is egyértelművé tette, hogy több személyt alkalmasnak tart a kormányfő-jelöltségre, többek között saját magát is, de annak a jelölését támogatja, aki számottevő mennyiségű plusz szavazatot tud hozni az MSZP számára.

Keresés

Hozzászólások

crassus: B**x*tb*t*n r*mh*lm*z :)...
Csak itt és csak most: potom 355 millió forintért árulják a Savaria Szállót
okoska1122: *l*nd*ln* t*l*n k*p*s l*sz,d* k*r m*rt *gy*s k**sn*k *nn*n *s! :...
Hétfőig haladékot kapott a Haladás, hogy igazolja, képes elindulni az NB2-ben
zoll11: *g*n, s*mm* *rt*lm* n*m v*lt *ssz*h*vn*. N*m * p*l*t*k*t *k*r*m ...
Hétfőig haladékot kapott a Haladás, hogy igazolja, képes elindulni az NB2-ben
demoktatorovm: *st*b* b*rk* v*gy!...
Haldokolnak a fenyvesek Vas és Zala megyében, búcsúzunk a tujáktól
biczaj: N*m *z *z *lk*p*szt* h*gy v*n 1300 l*mp*, m*lyb*l 200 g*nd*lk*d...
Bécs már itt tart: megjelentek az okos közlekedési lámpák