NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

2001.04.10. 03:24

Ivott és vezetett a képviselő

/ hírek /
Ittas kisgazda képviselő okozott balesetet Pálmonostorán. A szenátor előbb nem akarta megfújni a szondát, majd jobb belátásra tért, így kiderült, hogy alkoholos állapotban vezette Golfját. A képviselő egy ezerötös Ladába rohant bele, melyet éppen megpróbáltak betolni. Személyi sérülés nem történt, mert az autó hátuljánál álló időben észrevették a közeledő képviselői Golfot és elugrottak előle.

2001.04.10. 02:36

Megdolgoztak a zsákmányért

/ hírek /
Húszmillió forintnyi értéket loptak el egy kiskunfélegyházi ékszerboltból. A belvárosi ékszerüzletbe a betörő a szomszédos irodából jutott be. A kemény munka -falbontás- megérdemelt jutalma nem maradt el: a megszámlálhatatlan ékszer mellett egymilliócska is volt a kasszában.

2001.04.10. 01:29

Elkergették a tűzoltókat

/ hírek /
Salgótarjánban egy szimpla kukatűzhöz vonultak ki a tűzoltók, amikor a helyi elemek elkezdték őket dobálni. Valószínűleg jó szórakozás lehetett a korsók, poharak elől elhajoló tüzet oltó tűzoltók látványa, mert a dobálók nem fújtak visszavonulót. Sőt, később a rendőrség segítségét kérték a lánglovagok, hogy munkájukat elvégezhessék. A közjáték során senki sem sérül meg, csupán a tűzoltó autóban keletkezett némi kár.

2001.04.09. 06:38

Komoly kormányfölény

/ hírek /
A dabasi időközi választások második fordulójában, harminc százalékos részvétel mellett a kormánykoalíció jelöltje, Szücs Lajos 54 százalékkal diadalmaskodott. A szocialista Kovács István 39 százalékot kapott, a szabaddemokrata jelölt a futottak még kategóriában három százalékot gyűjtött be. A kormánykoalíció pártelnökei közös sajtótájékoztatójukon hozsannáztak egy sort, a kisgazda Gyimóthy Géza pedig azt mondta: ez a győzelem előrevetíti a koalíció győzelmét a 2002-es választásokon.

2001.04.09. 05:20

Ismét drágul a benzin

/ hírek /
Ha szerda, akkor benzináremelés. A Mol Rt. holnapután három forinttal emeli a motorbenzin árát. A részvénytársaság az emelést a nemzetközi jegyzésárak alakulásával indokolja. Másra nem hivatkozhat, hiszen a dollár-forint árfolyam mostanában nem változott.

2001.04.09. 04:48

Újra jönnek a motorosok

/ hírek /
A tavalyi sikeres találkozó után az idén ismét Harley-Davidson világtalálkozót rendeznek alsóőrsön. A szervezők 20 ország háromezer motorosára és mintegy 30 ezres közönségre számítanak a négynapos fesztiválon. A június14-17 között megrendezendő összejövetel túrafelvonulással kezdődik (Alsóőrs-Balatonfüred-Veszprém-Alsóőrs), majd különféle versenyek lesznek a bázison, az alsóőrsi kempingben. Eddig Németországból, Hollandiából, Olaszországból már többszáz motoros jelezte érkezést.

2001.04.09. 03:03

Két nőt is megtámadott

/ hírek /
Önként jelentkezett a kerületi kapitányságon az a 38 éves férfi, aki Budapesten két nap leforgása alatt két nőt támadott meg. Az első alkalommal késsel fenyegetett meg egy aluljáróban egy járókelőt, erőszakosan közösült vele és tizenötezer forintját elvette. Másodszorra egy lift volt a "légyott" helyszíne, de a megtámadottnak sikerült megnyomnia a vészcsengőt, ezért a férfi elmenekült. Mivel a személyleírások megegyeztek, a két támadás miatt nagy erőkkel keresték a rendőrök az elkövetőt, aki másnap besétált a rendőrségre és papírra vetette beismerő vallomását, tudta meg a Havariapress.

2001.04.09. 02:46

Terepjáróval gurult a folyóba

/ hírek /
Túlélte az a 12 éves osztrák kisfiú a nem mindennapi kalandot: édesapja terepjárója a Mura partján lévő birtokon állt, amikor a kocsiban játszó fiú kioldotta a kéziféket. A jármű a folyóba gurult és szinte pillanatok alatt elsüllyedt. A helyszínre érkező rendőrök egyike a vízbe vetette magát, de többszöri kísérletére sem tudta felhozni a gyereket. Végül a tűzoltók szedték ki a bajbajutottat, akinek keringése a félórás fürdő alatt teljesen lelassult, de már túl van az életveszélyen. A szakértők szerint a csodás megmenekülés egy, a járműbe szorult légbuborék következménye.

2001.04.09. 01:11

Barkasos rablók

/ hírek /
Állítólag mozizott egy autós a reggeli veszprémi fegyveres rablásnál. Ma reggel egy Barkasban három csuklyás fegyveres várta a pénzszállító autót, a fegyveres őröket földre kényszeríttették, majd átpakoltak mintegy 50 millió forintot az öreg járgányba és elszeleltek. A rendőrök később egy közeli erdőbe rábukkantak kiégett Barkasra. A hírek szerint a rablásnál volt egy szemtanú, akit fegyverükkel szintén sakkban tartottak a támadók.

2001.04.09. 01:04

Győzött a koalíció jelöltje Dabason

/ hírek /
Szücs Lajos a Fidesz-MDF-FKGP jelöltje nyerte a dabasi időközi választást. Második Kovács István, az MSZP, harmadik Nagy Ferenc az Szdsz jelöltje.

2001.04.08. 08:18

Bojkott a Danone ellen

/ hírek /
Interneten körözik azt a felhívást, amelyben a Danone termékek bojkottjára szólítják fel a netezőket. Az ok: a multinacionális cég bejelentette, hogy három éven belül megszünteti a Győri Kekszgyárat, és a termelést a székesfehérvári üzemébe helyezi át. Ezzel egyidejűleg megszűnik a magyar gyár termékeinek gyártása. A Győri Keksz a maga hatvan százalékával piacvezető volt, ezért alapos a gyanú, hogy a multi nem céget, hanem piacot vásárolt, amikor bekebelezte a győri gyárat.

2001.04.08. 07:37

Török lőtt törököt

/ hírek /
A BRFK közleménye szerint valaki megszánta és bevitte az egyik kórházba azt a 41 éves férfit, akit életveszélyesen meglőttek. A rendőrök kiderítették, hogy az egyik józsefvárosi raktárépület irodájában dördült a fegyver, és már a körözést is kiadták a feltételezhető elkövető ellen. A gyanúsított a 29 éves török Aksu Erzan.

2001.04.08. 05:35

Magyar kalandor

/ hírek /
Innsbruck közelében, egy gleccservasút parkolójában az osztrák rendőrök magyar autófeltörőt fogtak. Az eddigi adatok szerint honfitársunk a téli szezonban félszáz autót nyitott fel, és vitt el belőlük minden mozdítható értéket. A tolvaj azért bukott le, mert a nem vette észre az őrjárat érkezését, a járőrkocsiban ülők viszont felfigyeltek rá. Volt némi üldözési is, ám a magyar végül a rács mögött kötött ki. A vád bizonyítása valószínűleg nem okoz nehézséget, mivel betörőszerszámokat, pénzt is találtak a rosszfiú motyójában.

2001.04.08. 04:11

Felgyújtották a hajléktalanokat?

/ hírek /
A főváros XIV. kerületében mára virradóra életveszélyesen megégett két hajléktalan. A saját maguk által épített szállás vélhetően gyújtogatás következtében kapott lángra. A bent alvók - egy nő és egy férfi - testfelületük 50, illetve 30 százalékán égett meg. Az életveszélyes sérülteket kórházba szállították.

2001.04.08. 03:42

Szergény választ

/ hírek /
A Veszprém és Vas megye határán fekvő apró vasi településen ma időközi választásokat tartott. A falu polgármestere, Tompa Zsolt januárban elhunyt. A szergényiek két független jelölt közül választhatnak: Mógor Attiláné korábbi körjegyző és Pintér Imre helyi vállalkozó készül polgármesternek.

2001.04.08. 02:22

Lomstop a határon

/ hírek /
Behúzták a kéziféket a lomizóknak a vámosok. Az Unióban dúló kéz- és körömfájás miatt a magyar hatóságok a göngyölegre is elrendelték a behozatali tilalmat, mondván, ezek az anyagok is terjeszthetik a kórt. Így március eleje óta semmilyen használtcikket nem lehet behozni az országba. A profi lomosok Ausztriában gyűjtögetik egybe a holmikat és ismeretségük révén pajtában, udvarokon helyezik el az árut. Vas megyében a Hegyháton található több olyan település, ahol virágzik a használtcikkek kereskedelme.

2001.04.07. 07:03

Torgyán otthon

/ hírek /
Két hét kényszerű távollét után Torgyán József hazatért otthonába. A lábadozó beteget autóval vitték haza. Mint ismert, a kisgazdák elnökét Vasszécsenyből rohammentővel szállították a fővárosba, mert a vasi nagygyűlésen rosszul lett. A hivatalos verzió szerint a pártelnök gyomorrontása okozta a bajt, ám ennek ellentmond, hogy több mint tíz napig kezelték a beteget. Torgyán hétfőre összehívta a párt elnökségének ülését. A következő hetekben várhatóan eldől, vajon a kisgazdák refomszárnya képes lesz-e elmozdítani a pártelnököt.

2001.04.07. 06:17

Medgyessy feltételei

/ hírek /
Az MTI birtokába került levél szerint a párton kívüli Medgyessy Péter volt pénzügyminiszternek több feltételei is van arra, hogy ringbe szálljon a miniszterelnökségi jelöltségért. A jó programon kívül kitűnő PR, szervezett választási munka, és hiteles személyiségek szükségeltetnek, valamint egységes kiállása jelölt mellett. A levélíró szerint ez a receptje a győzelemnek. Medgyessy szerint erre minden esélye megvan a szociknak. A füst hétfőn száll fel: az MSZP elnöksége vélhetően dönt a jelöltekről. Eddig Medgyessy Péter, Kovács László, Németh Miklós és Szili Katalin neve is felmerült.

2001.04.07. 04:22

Osztrák a pácban

/ hírek /
A sok magyar mellett ezúttal egy osztrák cigarettacsempész bukott le a hegyeshalmi határon. A kamionos parkettát szállított, ám a pénzügyőröknek feltűnt, hogy megsérült a szállítmány vámzárja. A parketták közé rejtve csaknem húszezer karton zárjegy nélküli füstölnivalót pakoltak a gondos kezek. A csempészáru értéke 90 millió forint.

2001.04.07. 03:55

Hét embert sodort el az autó

/ hírek /
Salgótarjánban, a Gyurtyános-telepnek nevezett helyen zárt autóversenyt rendezett a helyi motoros klub. A mentő és orvos nélkül lebonyolított versenyen az egyik autó hét nézőt sodort el. Az első jelentések szerint közülük ketten súlyosan megsérültek.

Keresés

Hozzászólások

Belaba: "m*rt h* m*gv*sz*k *s *gy *l*k*tj*k *t *s *j*tj*k f*l, h*gy *zt...
Csak itt és csak most: potom 355 millió forintért árulják a Savaria Szállót
miki1950: *rr*l n*m sz*lv*, h*gy *z *m*r*k** l*pk*k*b*c*k *s * p*l*sk*k *l...
Haldokolnak a fenyvesek Vas és Zala megyében, búcsúzunk a tujáktól
polgartars: Pr*f*t... S*kk*l n*gy*bb * pr*bl*m*: sz*kl*t*k*r*s*g h*d*t. M*n...
Többek között Hende Csabára bízták, hogy visszavezesse a Fideszt az Európai Néppártba
miki1950: *gy fr*szt! N*m*nyn*k *z*rt *d*k h*lyt, m*rt h* m*gv*sz*k *s *gy...
Csak itt és csak most: potom 355 millió forintért árulják a Savaria Szállót
miki1950: N*gy*n h*ly*s *s sz*ks*g*s t*r*kv*s * f*lv*l*g*s*t*s, m*lyr* *z ...
Megtanítjuk a kamaszlányoknak, hogy mondhatnak nemet