NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Programajánló

Mi már tudjuk, milyen exkluzív élő koncertekkel jelentkezik a Püspöki Palota

A tavaszi szezonban a koncertek februártól május közepéig, kéthetente kerülnek megrendezésre, május közepétől pedig a Székesegyházban hallgathatunk jóféle élőzenét.

Ahogy több ízben is írtunk róla már , egy remek kezdeményezés nyomán, nem semmi környezetben, a Püspök Palotában és a Szombathelyi Székesegyházban is élvezhetjük a komolyzenét. A ”Martinus Exclusive Koncertek” két alapötlet továbbgondolásából született. Egyrészt Lakner - Bognár András szombathelyi karnagy a Székesegyházban szeretett volna koncerteket szervezni, másrészt Dr. Perger Gyula, a Szily János Látogatóközpont igazgatója a Püspöki Palota dísztermébe álmodott kamarakoncerteket. A két szándék találkozásából jött létre ez a szombathelyi komolyzenei sorozat, amely tavaly szeptembertől közepén indult.

A Szent Efrém Férfikar megindítóan szép koncertet adott tavaly a Székesegyházban
fotó: Mészáros Zsolt

Ez év őszétől pedig új, különleges programsorozattal bővült a Püspöki Palotában a Szily János Egyházmegyei Látogatóközpont, a Székesegyház és ezzel együtt Szombathely kulturális kínálata.

A Szent Efrém Férfikar megindítóan szép koncertet adott tavaly a Székesegyházban
fotó: Mészáros Zsolt

A tavaszi szezonban a koncertek februártól május közepéig, kéthetente kerülnek majd megrendezésre a Püspöki Palotában, május közepétől pedig a Székesegyházban.

Fellépnek többek között a Budapest Saxophone Quartet művészei, a Budapesti Vonósok Rónaszéki Tamás vezetésével és Sümegi Eszter operaénekes, aki Bozsodi Quartet kíséretében zárja az évadot.

A szervezők nagy hangsúlyt fordítanak a helyi művészek és a kultúra támogatására: önálló koncertet ad a Capella Cantorum énekegyüttes, Kiss Márton zongoraművész pedig Osztrosits Eszter és Éva hegedűművészek közreműködésével ad hangversenyt áprilisban, ugyancsak a Savaria Kürt quartet tagjai is fellépnek.

Anyák napjához kapcsolódóan pedig Kútvölgyi Erzsébet Kossuth és Jászai Mari díjas színésznő előadóestje lesz a Palotában.

Újra lesznek orgonahangversenyek is, dr. Pem László, korábbi zeneigazgató, Wolfgang Capek a bécsi Zeneakadémia professzora is megszólaltatja a hangszert, valamint egy különleges koncerten hallhatjuk Magyarország Székesegyházainak orgonistáit is.

Jegyek a Látogatóközpontban január 16-tól már kaphatóak.

fotó: Nyugat.hu

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : J*bb*l*st k*v*n*k n*k* *s * t*bb* s*k*z*r s*rst*rs*n*k. ...
Lélegeztetőgépen kezelik Bányai Gábor, fideszes képviselőt
miki1950 : *z *ly*n k*pcs*l*t cs*k *nny*t *s *r. ...
60 ezer eurót ítélt meg a bíróság egy portugál nőnek, aki 30 éven át főzött és takarított az élettársára
miki1950 : N*gy*n sz*ll*m*s. ...
Podcast péntek Fekete-Győr Andrással, a Momentum miniszterelnök-jelöltjével
optimista: " m*v*l * j*rv*ny*gy* *d*t*k *zt m*t*tj*k, h*gy * gy*r*k*k k...
Felmerült a kereskedelem korlátozása egy időre
belabo: H*llg*tt*m, j*p*f*, *rt*lm*s v*lt, d* s*mm* *j*t n*m t*dt*m m*g ...
Podcast péntek Fekete-Győr Andrással, a Momentum miniszterelnök-jelöltjével