NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Tech

Zavarja, hogy a Facebook mindenhol a nyomában van? Most egy kattintással lekapcsolhatja

A Facebook szerte a neten követi a felhasználók tevékenységét. Ez végre leállítható, és törölhetők az eddig összegyűjtött adatok.

A Facebook még a Cambridge Analytica-botrány hatására elkészített egy eszközt, melyet 2018-ban mutatott be először a közösségi oldal első embere, Mark Zuckerberg. A Clean History nevű fejlesztés azonban csak nem akart élesedni. Egészen mostanáig - hívta fel a figyelmet a hvg.hu .

A funkció lényege, hogy a felhasználók eltüntethetik online tevékenységeik során keletkezett "nyomokat". Ezek olyan adatok, melyek különböző weboldalak látogatása során keletkeznek, és a cégek megosztják a Facebookkal.

A Clear History időközben Off-Facebook Activity-vé vált, magyarul pedig Facebookon kívüli tevékenységek néven találhatjuk meg ezen az oldalon . Ha rákattint, akkor ellenőrizheti, hogy mely weboldalak és alkalmazások osztották meg a tevékenységét a Facebookkal. A jobb oldali hasábban több lehetőséget is találunk azonban a Facebookon kívüli tevékenységek kezelésén kívül, melyeket - ha van egy kis ideje - érdemes végigkattintgatni, és igényeinek megfelelően elvégezni a beállításokat.

Itt megtalálható többek között az "Előzmények leválasztása" is, mellyel az eddigi netes tevékenységeket lehet törölni, melyek a Facebook fiókkal össze vannak kapcsolva. De ugyanitt állítható a jövőben Facebookon kívüli tevékenységeket is.

Mint a lap megjegyezte, a funkció élesítéséről Mark Zuckerberg külön bejegyzésben számolt be, ahol azt is elmondta, hogy a következő időszakban még nagyobb hangsúlyt fektetnek a felhasználói adatok védelmére, így a facebookozók sokkal nagyobb biztonságban érezhetik majd magukat. Hát, így legyen.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

palig: *ssz*s k*r*kp*r *t *ly*n *l h*ny*g*lt j*rj*t*k *s l*s*t*k h*gy s...
Nem takarítják a Külső-Nárai út kerékpárútját - írja olvasónk
miki1950 : *z *lt*l*d l**rt*kk*l m*x. *gy*t*rt*k. V*n*tk*zt*tv* *z *dd*g b...
Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás
elbandi: *h, h*gyd. *m*g m*gv*n n*k*k * c*rk*sz, *dd*g n*ncs b*j. :) m* ...
Ellenzéki előválasztás: még nem tudni, hogyan jelentkezhet, aki szavazni akar
miki1950 : N* b*ntsd, m*rt *g*z*t b*sz*l, m*gh* f*lt*t*l*s m*db*n *s m*ndj*...
Rusvai szerint hamarosan visszatérhet a kötelező maszkviselés
elbandi: v*gy n*m k*n* * f*csk* f*szk*k*t l*v*rn*... :/...
Annyi a szúnyog Győrben, hogy a polgármester a lakosok segítségét kéri