NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Tech

Zavarja, hogy a Facebook mindenhol a nyomában van? Most egy kattintással lekapcsolhatja

A Facebook szerte a neten követi a felhasználók tevékenységét. Ez végre leállítható, és törölhetők az eddig összegyűjtött adatok.

A Facebook még a Cambridge Analytica-botrány hatására elkészített egy eszközt, melyet 2018-ban mutatott be először a közösségi oldal első embere, Mark Zuckerberg. A Clean History nevű fejlesztés azonban csak nem akart élesedni. Egészen mostanáig - hívta fel a figyelmet a hvg.hu .

A funkció lényege, hogy a felhasználók eltüntethetik online tevékenységeik során keletkezett "nyomokat". Ezek olyan adatok, melyek különböző weboldalak látogatása során keletkeznek, és a cégek megosztják a Facebookkal.

A Clear History időközben Off-Facebook Activity-vé vált, magyarul pedig Facebookon kívüli tevékenységek néven találhatjuk meg ezen az oldalon . Ha rákattint, akkor ellenőrizheti, hogy mely weboldalak és alkalmazások osztották meg a tevékenységét a Facebookkal. A jobb oldali hasábban több lehetőséget is találunk azonban a Facebookon kívüli tevékenységek kezelésén kívül, melyeket - ha van egy kis ideje - érdemes végigkattintgatni, és igényeinek megfelelően elvégezni a beállításokat.

Itt megtalálható többek között az "Előzmények leválasztása" is, mellyel az eddigi netes tevékenységeket lehet törölni, melyek a Facebook fiókkal össze vannak kapcsolva. De ugyanitt állítható a jövőben Facebookon kívüli tevékenységeket is.

Mint a lap megjegyezte, a funkció élesítéséről Mark Zuckerberg külön bejegyzésben számolt be, ahol azt is elmondta, hogy a következő időszakban még nagyobb hangsúlyt fektetnek a felhasználói adatok védelmére, így a facebookozók sokkal nagyobb biztonságban érezhetik majd magukat. Hát, így legyen.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kovacs_ugynok: m*ndm*gd*gl*nk :P...
Plakátok és felhívások - Lázadásközeli állapotok Szombathelyen is?
kovacs_ugynok: J* l*sz *z *gy, *z *s..n b....* m*g! M*nk* b*f*j*zv*. k*ntr*s...
Pánikra semmi ok! Eltüntették a csúnya fehér ajtót az Éva-malom oldaláról
Katka: *d**g s*mm* *nf*rm*c**t n*m h*ll*tt*m *rr*l, m*nd*n cs*k *rr*l s...
Súlyos szövődményekkel kerültek kórházba tünetmentes koronavírus-fertőzés után gyerekek
gaful: *n *s *tt v*lt*m *v*kk*l k*s*bb * h*lysz*n*n! * l*jt* n*k*m n*m ...
22 éve volt Kőszeg egyik legszomorúbb napja - Ma van a deutschlandsbergi katasztrófa évfordulója.
Nagyadri: *gy 3 *r* m*g*ss*g*b*n m*g*n*k *s j* *st*t!...
Szombathely 150 millió forintot kap az EU-tól környezetvédelmi célokra