NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Elkezdődött a vita: ki a felelős, hogy 12 évig nem épült meg a zanati kerékpárút

Négy hektár külterületi ingatlannal teljesítheti az 510 milliós jelzálogot a zanati kerékpárút megépítésére kötelezett vállalkozó.

Várható volt, hogy azért nem megy le általános egyetértésben a zanati kerékpárút létesítését vizsgáló ideiglenes bizottság ülése. Az ügyről szerdán részletesen írtunk

2020.09.02. 16:12

510 millió forintot követel a szombathelyi önkormányzat a zanati kerékpárút megépítésére kötelezett vállalkozótól

/ közélet 5 hsz. /
Az önkormányzat közben megépítteti a bicikliút hiányzó szakaszát.
, a bizottságnak azt kell megvizsgálnia, miért nem épült meg 12 év alatt a zanati kerékpárút, és ki és hol követett el mulasztást.

Putz Attila elnök
fotó: Kiss Tamás

És ennek megfelelően el is kezdődött már a felelős áthárításának mindig izgalmas folyamata. A bizottságnak csak képviselő tagjai vannak, elnöke Putz Attila (Éljen Szombathely), ő egyébként az érintett térség városi képviselője. Tagja Horváth Attila alpolgármester (Éljen Szombathely), Tóth Kálmán (Éljen Szombathely, Koczka Tibor (Pro Savaria), Takátsné Tenki Mária (Fidesz), Illés Károly (Fidesz).

A történet azért is érdekes, mert baloldali városvezetés és többség alatt kezdődött, végigkísérte a Fidesz kilenc évét, és most ismét baloldali többség van. Így viszonylag könnyű a másik oldalra mutogatni, a szándék látszott is.

Takátsné Tenki Mária hosszan sorolta, milyen dokumentumok hiányoznak az anyagból, és többször elmondta, hogy az előző városvezetés mindig teljesítette a közgyűlés határozatait, őket nem lehet felelőssé tenni.

Takátsné Tenki Mária és Illés Károly
fotó: Kiss Tamás
Erre viszont nem is volt szándéka másik oldalról,legalábbis most, Takátsné Tenki Mária ígéretet kapott Horváth Attila alpolgármestertől, hogy minden igényelt dokumentumot meg fognak kapni, és közösen vizsgálják meg, mi is történt pontosan, ezt aztán egyhangúlag el fogadta a bizottság.

De azt is elfogadták, hogy egy közlekedési szakemberrel megnézessék a kerékpárút elvileg már elkészült szakaszát, Koczka Tibor szerint ugyanis néhány helyen csak egy vonalat húztak, és ami ott van, az nem kerékpárút.

Szavazás, elől Horváth Attila
fotó: Kiss Tamás

Ahogyan tegnap írtuk, az önkormányzat bírósághoz fordult, hogy érvényesítsék azt a jelzálogjogot, amit még egy 2011-ben megkötött szerződés tartalmaz. Ez a jelzálogjog 510 millió forint értéket tartalmaz, de mint az ülés elején megtudtuk, gyakorlatilag két, a Tescóval szemben, az elkerülő út zanati oldalán lévő üzletek mellett lévő külterületi, összesen mintegy négy hektárnyi területet takar.

A kerékpárutat az önkormányzat megépítteti, meg is kötötték a szerződést egy tervezővel a tervek elkészítésére, a teljes költségét mintegy 150 millió forintra becsülik.

A bizottság a történteket akarja kideríteni és a felelősöket megtalálni, ez nem lesz egyszerű, de közben már a bíróság előtt van a jelzálogjog érvényesítését célzó kereset.

Hozzászólások (4)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

StarMan: M*gy *z *lh*rgy*rt*s! *gy*lt*l*n n*m r*bb*nt f*l * sz*g*t, m*st ...
Bumm...Ha lemaradtál volna a csónakázótavi tüzijátékról
StarMan: M*nd*nk* t*h*t f*l m*ndj*k FFP2 m*szk*t, b*rm*ly*k *lt*sn*l h*t*...
Virológus a teltházas meccsekről: meglátjuk, mi lesz a következménye
StarMan: S*b*j, *z *ls**rt *s *lt*tt v*l*k* p*r mrd-*t. * 3. m*k*r *rk*z*...
Most már tényleg, igazán: júliusban érkezik a hivatalos kártya
StarMan: H*t n*m *rd*k*s, h*gy *z *t*sl*tt*n sz*nt* cs*p* 70-*s sz*m*t h*...
Volt hatoslottója? Akkor ezt nézze meg!
StarMan: J*t *sz*mb*, * b*g*ly *s r*ssz*st*, *z *s f*lyt*n h*h*g....
Mbappé és Benzema rasszista magyar szurkolókra panaszkodik egy holland lap szerint - Frissítve