NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Aktuál

Zanat egy amphiteatrummal mentené meg a szombathelyi teniszt

Egy tervet juttattak el lapunkhoz, belenéztünk, nagyon komoly.

Alig telt el fél nap a Haladás tenisz szakosztályának nehéz helyzetét bemutató cikkünk óta, máris jött egy reakció. Egy teljesen pozitív reakció, ami nem szól másról, mint hogy a zanatiak felajánlják a segítségüket a teniszezőknek, és pályát adnának nekik az edzéshez és a versenyekhez.

1,3 - 1,7 milliárd kell hozzá

Igaz, ez egy távlati megoldás lenne, hiszen egy komoly tervről van szó, amit Putz Attila, a Zanati Kulturális és Sport Egyesület elnöke, Tóth Gábor, a Zanati Tanács elnöke és Kántás Zoltán önkormányzati képviselő írt alá. A terv már az önkormányzat előtt van, a városvezetés támogatását és az őszi uniós pályázatokat várják.

Részlet a tervekből
fotó: Zanati Kulturális és Sportegyesület

A terv a Zanat Amphiteatrum nevet viseli, költségét 1,3 - 1,7 milliárd forintra becsülik, de azt is leírják, hogy miből üzemeltetnék, és jelentős saját bevételt is terveznek. Sajnos, a tervet a neten nem találtuk meg, és most az egészet nincs módunk ismertetni, de később visszatérünk rá. A lényeget azért leírjuk.

A zanati kavicsbányák mellett építenének meg egy nagy létesítményt, nagymértékben támaszkodva a természeti adottságokra. Sport és kulturális központról álmodnak, benne sok mindennel. Focipálya, fedett szabadtéri színpad, kispályás focipálya/kosárlabdapálya és négy-hat teniszpálya. Persze, ez utóbbiakra fogadnák be a Haladás tenisz szakosztályát.

Zanaton is lenne Csónakázótó

A fennsíki részt az Amphiteatrum nézőterével mintegy összekötendő kerül kialakításra a szociális helyiségeket tartalmazó épületblokk, mely a fennsík felől közelíthető meg, míg a másik végén a lelátó felett kis fedett nézőtérként folytatódik. A felső szinten kap helyet az Amphiteatrum Bár, amely több lesz, mint egy büfé és a közönség ellátását szolgálja. A fedett nézőtér egyúttal rendezvénytérként is használható. Az alsó szinten kapnak helyet az öltözők, az előírásoknak megfelelően. Itt lesz a játékos-kijáró is, mint a nagy stadionokban szokott az lenni

- írják. Kisebb koncertekhez, előadásokhoz mobil színpadot is terveznek, szalonnasütőhelyekkel, játszótérrel színesítve.

Részlet a tervekből
fotó: Zanati Kulturális és Sportegyesület

De nem állnak meg itt. A szabadidőparkban egy mesterséges tavat alakítanának ki, amit részben horgászásra, részben csónakázásra, fürdésre használnának. Lenne még műrepülőtér a modellezőknek, nemzetközi versenyekkel, és a lósportnak megfelelő létesítmények is szerepelnek a tervekben.

Szóval, nagyon komoly és kidolgozott tervről van szó, amiről még biztosan fogunk hallani, és ha módunk lesz rá, mi is részletesebben foglalkozunk majd vele.

A terv tehát most az önkormányzat támogatására vár és arra, hogy megjelenjenek azok az uniós pályázatok, ahonnan támogatást remélhetnek.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

joska01: *n ny*t*tt sz*mm*l j*r*k-n*k*m *z * f*nt*s,h*gy * m*nk* l*gy*n *...
Hogyan, miért és miből jótékonykodik Várkonyi Andrea?
joska01: J* d*nt*s! Cs*k *gy t*v*bb!...
Adócsökkentéseket lebegtetett be a pénzügyminiszter
fgzb: M*sz*r*s s*gg*b*n v*n * f*j*, *z*rt *ly*n h*m*ly*s * l*t*s*. *n...
Hogyan, miért és miből jótékonykodik Várkonyi Andrea?
Ddd911: M*dd* pr*b*lk*z*s v*lt m*g*rt*tn* v*l*d *zt. *z * b*j h*gy m*g *...
Hogyan, miért és miből jótékonykodik Várkonyi Andrea?
namsub: M*t *s b*z*ny*t*tt...? M*ly*k *rsz*gb*n...? K*rv*r* v*ssz*h*t* ...
A szombathelyi Csillag Tamás képviseli majd a külföldi magyarokat a Parlamentben?