NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

Van, amikor nem megy

Az első perctől kezdve csak kullogott a házigazda Zalakerámia-ZTE KK csapata után a MJUS-Fortress Körmend. Bár a ZTE csak magyar játékosokkal állt ki, mégis leiskolázta a hét közepén még listavezető Albacompot verő Körmendet.

Igazán komoly tétje volt a szombat esti Zalakerámia-ZTE KK – MJUS-Fortress Körmend élvonalbeli férfi kosárlabda mérkőzésnek, hiszen előzetesen biztosnak tűnt, amennyiben a vasiak nyernek, az alapszakasz harmadik helyén végeznek, ami a rájátszásban egy Körmend-Falco párharcot eredményezett volna.

A ZTE azonban a Körmend minden számítását áthúzta. Mert ugyan az elmúlt hónapokban rendesen megfogyatkozott a zalai társaság – pénzhiány miatt mindkét idegenlégiós, és a csapat egyik nagy erőssége, Vojvoda Dávid is más csapat után nézett – mégis nagyon éltek a pályán. A zalaiak csapatkapitánya, Kámán Tamás például 29/12-es pont mutatóval, 12 lepattanóval és 3 gólpasszal zárta a találkozót. Míg a körmendiek lábukban a szerdai Albacomp elleni meccsel, rendre lemaradtak a labdákról, sőt sokszor a 24 másodperces támadó idő is túl kevésnek bizonyult.

Így tehát maradt a 4. hely a tabellán, ami azt jelenti, hogy a jövő hétvégén véget érő rájátszás után a Kecskeméttel vív három győzelemig tartó párharcot a Sabáli-legénység.

Völgyi Péter, a ZTE edzője: Emelem kalapom a csapatom előtt! Azt mondtam, 3-4 ember extra produkciójára lesz szükség a győzelmünkhöz - túl sok extra nem volt ugyan, de Kámán Tamás élete meccsét játszotta, igazi csapatkapitányként lepattanót szerzett, ha kellett saját palánk alatt, ha kellet az ellenfélnél, dobott 29 pontot, ráadásul Bell-t sem fogta rosszul... Biztosan nem fogja sokáig elfelejteni ezt a meccset, csakúgy, mint a pályára lépő valamennyi játékosom. Aki itt volt és tudja, milyen helyzetben van a csapat; tudja, mit jelent ebben a közegben az örökrangadó megnyerése. Köszönjük szurkolótáborunknak, hogy felejthetetlen hangulatot teremtettek, örülök, hogy ennyi embernek okozhattunk örömet ezen az estén!

Sabáli Balázs, a Körmend edzője: Három nap alatt megváltozott a világ rendje: megmutattuk rossz oldalunkat is. A lábakban benne volt még az Albacomp elleni győzelem. Minden tekintetben fölénk nőtt a hazai csapat, könnyedén játszottak és jól indultak a hibáinkból. Az első félidőben sok indításgólt szereztek és simán nyerték a lepattanócsatát. Nem játszottuk azt, amit tudunk, a Zalaegerszeg győzelme teljesen megérdemelt. Ezzel valószínűleg eldőlt, hogy a 4. helyen zárjuk az alapszakaszt. Lelkileg fel kell ráznom a társaságot, ez nem lesz kis feladat. Sajnálom azt, hogy a bennünket elkísérő több száz szurkoló csalódottan távozott, szeretnék a csapat nevében is elnézést kérni tőlük.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : * h*nd* * k*s*jj*t ny*jtj*, d* n*kt*k *z *g*sz k*z* k*ll*n*! N*...
Még se híre, se hamva a Hende Csaba által bejelentett 1,2 milliárdnak
Paulus_Maior: F*SN*K * N*R-t*rs*k - d* t*h*tn*k *gy sz*v*ss*g*t! *z *l**r*...
"Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony!" - már telefonon keresi az aláírókat a Fidesz
szemtanú: F*l*b*r*t*m!*z **-s p*nz*k f*ddh*t*tl*n,m*d*rn j*l*ltj**=cs*k*t*...
Miért szavazz külföldről az előválasztáson?
canis: B*l*ld*l* sz*v*z b*l*ld*l* *ll*n. H*r*mb*l k*tt*t *t*l....
Jóval magasabb lehet az előválasztási részvétel, mint amire számítottak
lolka: M*g h* cs*k 200-*t! D* g*zd* h*b* n*m h*b*, :)...
Jóval magasabb lehet az előválasztási részvétel, mint amire számítottak