NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Gazdaság

Zalaegerszegen átadták a négycsillagos kínai szállodát

Hajdanában ez volt a Hotel Balaton.

Annak idején lapunk is beszámolt róla

2019.04.05. 17:35

A kínaiak vették meg Zalaegerszeg legismertebb szállodáját

/ helyek 2 hsz. /
A Hotel Balaton már évek óta zárva volt. Most újra megnyit, de más néven.
, hogy kínaiak vették meg Zalaergerszeg legismertebb szállodáját, a Hotel Balatont, hogy egy négycsillagos üzleti szállást hozzanak létre belőle egymilliárd forintos ráfordítással.

Az egykori Hotel Balaton felújított épületében kialakított új, kínai tulajdonban lévő Willis Hotel Zalaegerszegen az ünnepélyes megnyitó napján.
fotó: MTI/Varga György

Akkor még nem volt teljesen érthető a kínaiak döntése, de azóta kiderült, hogy a ZalaZone tesztpálya mellett még jócskán lesznek fejlesztések a városban. Eerről később.)

Így akár bölcs döntésnek is tűnik a kínaiak beruházása.

A szállodát mindenesetre hivatalosan ma adták át.

Az eseményen számos politikus is megjelent.

Böjte Sándor önkormányzati képviselő, Vigh László, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára, Vej Vej Csang szállodaigazgató, Je Cajcsuang, a tulajdonos család képviselője és Balaicz Zoltán polgármester (b-j) átvágja a magyar és a kínai nemzeti színű szalagot az egykori Hotel Balaton felújított épületében kialakított új Willis Hotel ünnepélyes megnyitóján Zalaegerszegen 2020. szeptember 18-án.
fotó: MTI/Varga György

Vej Vej Csang, a négycsillagos hotel igazgatója, a tulajdonos család képviseletében felidézte, hogy 2017-ben vásárolták meg a hotel épületét és kezdték el a fejlesztést. A korszerűsítéssel 64 szobás hotelt alakítottak ki, amelynek 100 férőhelyes konferenciaközpontja, 120 személyes étterme és 1000 négyzetméteres wellness-központja is van - írja az MTI.

Kereskedelmi, turisztikai, rekreációs célú hotelkomplexumot alakítottak ki a jelentős fejlődés előtt álló Zalaegerszeg belvárosában - mondta a szállodaigazgató.

Volt egyszer egy Hotel Balaton

2007-ben ilyen volt a Hotel Balaton
fotó: Józing Antal

Balaicz Zoltán polgármester (Fidesz-KDNP) arra emlékeztetett, hogy eredetileg 1981-ben nyílt meg a szálloda Balaton Hotel néven, ami 1985-ben társalgóval, 2000-ben konferenciateremmel bővült, 2004-ben pedig elkészült a fedett élményfürdő. A 2008-as válság következményeként a hotelt 2010-ben bezárták, majd 2017-ben került egy kínai befektetőcsoport birtokába, és az idén októbertől fogad újból vendégeket.

Mit mondott az államtitkár Zalaegerszegről?

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára szerint Zalaegerszeg innovatív, dinamikusan fejlődő, modern várossá vált, a régió gazdasági és ipari központja. A városhoz kötődik többek között a ZalaZone Járműipari Tesztpálya, ahol "nemzetközi szinten is jelentős ipari-innovációs bázis épül", de több egyetem is jelen van és együttműködik a ZalaZone-nal, főként a mesterséges intelligencia terén.

Az egykori Hotel Balaton felújított épületében kialakított új, kínai tulajdonban lévő Willis Hotel ünnepélyes megnyitója Zalaegerszegen 2020. szeptember 18-án
fotó: MTI/Varga György

A zalai megyeszékhely kutatás-fejlesztési központtá válik, ahol a legújabb csúcstechnológia jelenik meg. Itt gyártják majd a világ legmodernebb tankjait is, amelyhez egy tesztpálya is kapcsolódik, a gyártáson kívül pedig fejlesztéssel is foglalkoznak a hadiüzemben, amely a beszállítókkal együtt mintegy félezer embernek nyújt majd megélhetést - mondta az államtitkár.

Hozzátette azt is: a magyar kormány határozott célja, hogy a városok erősödjenek. Zalaegerszeget adottságai pedig arra predesztinálják, hogy a magyar gazdaság talpra állításának egyik motorja legyen.

Hozzászólások (22)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

fgzb: *z *j *rk*t*n*k, *k*k*t R*zs* Sz*l*rd k*pz*tt k*, v*n*lt*k *l*kz...
Különös fények Szombathely egén
fgzb: N*m k*t*l*z* *tt sz*nv*dn*d. ...
Civilizációs törés Németországban és nálunk
Paulus_Maior: *S...? N*ncs *tt s*mm* l*tn*v*l*, *z *tt "m*gy*r*rsz*g&#34...
Több pénzt kapott az államtól Mészáros egri hotelje, mint maga Eger
Paulus_Maior: * FR*NCB*, h*t*k *t* n*m s*k*r*l c*lsz*m*lyn*k v*l*sz*ln*m! T*...
Hogyan, miért és miből jótékonykodik Várkonyi Andrea?
demoktatorovm: N*m *rt*l*k M*k*! H*sz*n n*m *s r*g*sztr*lt*l......
Mikortól ad védettséget az orosz vakcina?