NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Nem játszhat NB1-es meccset a felújított stadionban a ZTE, a fideszes országgyűlési képviselő a helyi cégek segítségét kéri

Nincs kapacitás arra, hogy megépítsenek egy biztonsági kerítést.

Az NB1-be visszajutott ZTE csapatától az MLSZ azt várja el, hogy a vendégszektor előtt az első meccsen már legyen biztonsági kerítés, különben nem lehet elsőosztályú meccseket játszani a stadionban - írja a zaol.hu-ra hivatkozva a 444.hu .

A ZTE stadionját az elmúlt években felújították, a hosszú ideig tartó munka még 2002-ben kezdődött, az utolsó ütemre 1,2 milliárdot adott a kormány. A felújítás 2017-re fejeződött be, a stadion 11 ezer férőhelyesre bővítették. Az akkor még másodosztályú ZTE mecseire azonban az új stadion átadása után kevesebben mentek el, mit korábban, 600-800 néző volt kíváncsi a csapatra.

fotó: Forrás: Zalaegerszeg Turizmus

A csapat most feljutott az NB1-be, de az MLSZ előírta a biztonsági kerítés megépítését. A feladat azonban nem csak ennyiből áll, a keleti szektornál biztonsági zónát alakítanak ki, valamint a mozgáskorlátozottak elhelyezésének a lehetőségét is megteremtik. A a tervek szerint megszüntetik itt azt a bejárót, amin korábban a csapatok a pályára bevonultak.

Vigh László, a város országgyűlési képviselője csütörtökön a stadionban tartott sajtótájékoztatót, ahol elmondta, hogy az átalakításokhoz szükséges anyagok rendelkezésre állnak, csak hiányzik a munkaerő a kivitelezéshez. Ezért a város és a megye vállalkozóinak, cégeinek segítségét kérik, hogy a következő bő két hétben fémipari szakmunkásokat biztosítva sikerüljön az MLSZ előírásait teljesíteni.

A kerítést július 27-ig kell megépíteni ahhoz, hogy az első hazai meccsre, augusztus 10-re megkapják az engedélyt az MLSZ-től.

Hozzászólások (3)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

anatra: *z *gy f*k* n*ws l*v*g. ...
Szijjártó Péter: Globális fake news-kampány zajlik Magyarország ellen
lights: *nn*k s*mm* k*z* * h*s*gr**d*h*z, (*s * m*l*gh*z). *sz*nt* *gy*...
Edzés közben rosszul lett és elhunyt hétfőn este egy fiatal zalai focista – Frissítve
Pizsi: N*gy*n *r*lt*tt m*r *z... n*m l*h*tn* s*m*n l*p*tt*nn* * t*m*r*...
A müncheni nem, de a frankfurti stadion szivárványszínű lesz a német-magyar meccs alatt
nertars: *gy *kk*r* v*r*sb*n, h*h*. L*ny*g * l*p*s, n*p*, *k*r *r*nk*nt*...
Új, multifunkcionális sportcsarnok épülhet Körmenden
edmond: P*l*t*k** m*rk*t*ng. H* b*j*n n*k*, *l*rh*t *ly*n sz*ntr*, m*nt ...
Oltatlansági igazolványt hirdetett Gődény György