NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Covid 19

Zacher továbbra is hordja a maszkot

A főorvos felhívta a figyelmet, hogy csak nyolcmillió beoltottnál lesz nyájimmunitás.

Zacher Gábor nem tartja véletlennek, hogy rengeteg ember még mindig maszkban jár a köztereken, és mint mondta a 168-órának , ő továbbra is viselni fogja. „Nincs összefüggés a beoltott személyek és a védett személyek között, hiszen a teljes védettség a második oltást követő 10-14 nap múlva következik be” – emlékeztetett a hatvani kórház főorvosa.

Zacher Gábor szerint 8 millió teljesen átoltott és védett személy lenne az igazi cél az országban, ekkor érnénk el a nyájimmunitást. A szakember azt tapasztalja, egyre hanyatlik az oltakozási kedv itthon. „A hatvani kórház sürgősségi osztályára és sok olyan beteg érkezik hozzánk, aki még nincs beoltva. Amikor rákérdezek az okára, vagy lesüti a szemét, távolba mered, fél a szúrástól vagy annyit mond, hogy csak. Sokakban él még az összeesküvés-elmélet is, vagy féltik a genetikájukat” – mesélte a 168 órának, hozzátéve, a személyes meggyőzéssel lehetne növelni az oltakozási hajlandóságot.

A szakember szerint nem kell várni a csodát: az oltatlan emberek nem fognak maguktól besétálni az oltóanyagért. Úgy véli, nem elég óriásplakátokkal kampányolni, most arra lenne szükség, hogy hiteles emberek kiálljanak, és meggyőzzék az oltatlanokat. „Vallom: ha az önkormányzati képviselő még jelöltként végig tudta házról-házra járni a települését azért, hogy neki adják a kopogtatócédulát, akkor most is el kéne indulnia kampányolni, csöngessen be ismét mindenhova, hogy tessék oltakozni menni” – javasolta Zacher Gábor a lapnak nyilatkozva.

Hozzászólások (12)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : K*v*l* m*ff** - sz*k*mb*r P*nt*r. Sz*rv*z*sb*n * m** n*p*g v*rh...
Pintér Sándor szerint még kérdezni sem szabad a Pegasus-ügyről
miki1950 : H* P*p* *s * t*t* *gy m*nd*tb*n sz*r*p*l, *z*nn*l * k*t*l*s k*v*...
Féltonnás zafírt találtak egy Srí Lanka-i hátsó kertben kútásás közben
demoktatorovm: *d*zl*k *stv*n! *zt *rt*d: "D* h* b*rk* * p*p** b*szm*t ...
Féltonnás zafírt találtak egy Srí Lanka-i hátsó kertben kútásás közben
demoktatorovm: *gy*n*zt k*rd*z*m t*l*d f*rd*tv* *stv*n!...
Féltonnás zafírt találtak egy Srí Lanka-i hátsó kertben kútásás közben
Paulus_Maior: H*t m*nj*n*k cs*k *d* *1G. m*g * L*l* f*d**t**! F*lt*gl*v*l v*rh...
Elképesztő árak a Balatonnál: csak a szállás közel félmillióba kerül most egy hétre