NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

Még lehet nevezni az idei Vasi Vasemberre

Idén váltó csapatok is indulnak az ország legrégebbi triatlon versenyén, Szombathelyen.

A XXXII. Vasi Vasember Triatlon Verseny indulóira július 16-án másfél kilométert úszás, majd negyven kilométert kerékpározás és levezetésképpen tíz kilométer futás vár.

Tavalyi vasember
fotó: Vágvölgyi Bálint

A versenyzők a legszebb vasi tájakon teljesítik a távot: a kerékpárútvonal a megye híres borvidékén vezet keresztül, az úszótávot Szombathely zöld szívében, a Csónakázótóban teljesítik és futva ismerhetik meg a várost.

Az út végén, a célkapuban várja a versenyzőket az a leírhatatlan érzés, hogy teljesítették az olimpiai távot és kitartásukért cserébe Vasi Vasemberek lettek.

fotó: Vágvölgyi Bálint

Szombathelyen rendezték meg 1984. június 9-én az első hazai triatlonversenyt, ezzel akkor egy új sportág honosodott meg hazánkban. Azóta az országos hírű esemény Vas megye és Szombathely védjegyévé vált és július első hétvégéjén az ország minden szegletéből és külföldről is érkeznek az amatőr és profi sportolók, hogy meghódítsák a Nyugat királynőjét.

A nevezés idén június 30-án zárul le, ahová már váltóban is lehet jelentkezni, így elég, ha az indulók bringában, úszásban vagy futásban jók és találnak egy jó váltótársat maguk mellé, akivel a célban karöltve együtt mondhatják el, hogy megcsinálták és együtt győzték le az akadályokat.

Minden induló ajándékba kap egy Vasi Vasember trikót és egy elismerő oklevelet, hogy teljesítette a versenyt. Emellett az abszolút női 1-3. és férfi 1 – 6. helyezettjei pénzdíjban részesülnek (női 1. helyezett – 60.000 Ft, férfi 1. helyezett – 75.000 forint). A verseny összdíjazása 335 000,- Ft. A női és férfi egyéni verseny abszolút legjobb úszó, kerékpáros és futó idejét elérő versenyzők bonusz pénzdíjazásban részesülnek, versenyszámonként 10 – 10 000,- Ft értékben.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kovacsg: *n cs*k *zt m*nd*m, l*h*t *tt t*lt*k*zn* *z *ngy*n*s t*szt, m*g ...
A vállalati koronavírus-teszt miatt az adatvédelmi hatósághoz fordult a szombathelyi TDK egyik dolgozója
rheingold1926: N*m k*r** *z m*g?...
Hamarosan nyithatnak a mozik, színházak, vendéglátóhelyek, fürdők
Katka: T* m*gy*r*z*d * f*l*l*l*n k*rm*ny b*z*ny*tv*ny*t? K* k*rt *rr*? ...
Hamarosan nyithatnak a mozik, színházak, vendéglátóhelyek, fürdők
joska01: F*lr**rt*sz-*ng*m n*m z*v*r,h*gy n*k*d *z * v*l*m*ny*d,h* 100x l...
Zacher etikája
Ddd911: *rr*l n*m *s b*sz*lv*, h*gy *gy*s v*kc*n*r*l *zt s* t*dj*k *ld*n...
A vállalati koronavírus-teszt miatt az adatvédelmi hatósághoz fordult a szombathelyi TDK egyik dolgozója