NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

Wesselényi utcai parkolás: „Egy felülvizsgálatot megérne a helyzet”

Újabb adalék az ezer sebtől vérző szombathelyi parkolási rendszerhez.

Olvasóinktól naponta kapunk fotókat szabálytalanul vagy pofátlanul parkoló autósokról. vagy éppen a parkolási rendszer anomáliáiról.

Az alábbi levél a második csoportba tartozik, azt javasolva, hogy a szombathelyi Wesselényi utca egy szakaszának a gyakorlatát felül kellene vizsgálni.

Látszólag nem egy fontos kérdés, de valójában az egész rendszer tele van ilyen és ehhez hasonló kérdőjelekkel, amelyek azt sugallják, amit eddig is tudtunk: nagyon sürgősen kellene alapjaiban áttekinteni Szombathely közlekedését.


Tisztelt Szerkesztőség!

Pár hónapja egy elég érdekes párbeszéd részese voltam, előzetesben ezt szeretném Önökkel megosztani.

A Wesselényi Miklós utca múzeumpark melletti részén lakom, ahol a parkolás nem könnyű, viszont lehetetlen. Nem is kellene ezen csodálkozni, hiszen ez az egyik legnagyobb anomália a város minden egyes területén. A fán parkolás csak azért nem működik, mert erre az autók alkalmatlanok (még)...

A fent említett párbeszéd alkalmával én a fogorvosi ügyelet előtt (erről később) parkoltam, mindjárt az első helyen ferdén, orral. Mögém egy férfi beállt az autójával párhuzamosan az úttal, úgy, hogy autója jócskán belógott a kereszteződés utáni öt méteres tiltott zónába.

fotó: Olvasói fotó

Mindezt úgy, hogy fizikailag nem tudtam kijárni. Rövid keresgélés után előkerült a férfi, és én csak szelíden megjegyeztem, hogy legközelebb nézze meg, hogy parkol, mert ez így eléggé nem sikerült.

A férfi minősíthetetlen hangnemben kiabálni kezdett velem, hogy én húzzak el onnét a tudjam hova, ugyanis ő ott dolgozik, neki joga van ott megállni. Amikor közöltem vele, hogy én meg itt lakom, erre az volt a válasza, "Ne mondja, és mégis, hol?" Milyen kérdés volt ez már?

Látni szerette volna a lakcímkártyám?

Nos, a férfit, a tiltó tábla parkolásra egyáltalán nem jogosította fel, úgyhogy nem vitatkoztam vele, örültem, hogy végre elindulhatok dolgozni.

A tény tehát az, hogy nyilván én is egy rám nem vonatkozó tábla hatálya alatt álltam, ami tőlem sem szép dolog, de a tábla szerint ez az orvosi ügyeleti gépjárművek részére fenntartott hely, és én, amióta itt lakom, még csak elhaladni se láttam orvosi ügyeleti autót.

Logikusan belegondolva, miért is lenne, hiszen melyik fogorvos áll ott ügyeleti autóval, hogy aztán Gizi néni fájós fogát a lakására kiautózva távolítsa el? Ha pedig a fogdoki saját autóval érkezik, biggyesszen egy táblát, hogy én vagyok a doki... ennyi. Mindjárt elfogadhatóbb.

fotó: Olvasói fotó

Tovább megyek: a mellékelt táblán látható a fogorvosi ügyelet rendelési ideje. Hétköznap szinte csak este pár óra, hétvégén, pihenőnap reggel nyolctól este nyolcig. Mégis kinek kell akkor fenntartani azt a helyet minden hétköznap szinte egész naphosszat?

A szintén mellékelt, autómra biggyesztett cetli számomra semmi mást nem üzen - tekintve a fenti beszélgetést -, minthogy a GESZ szeretne az ottani dolgozóknak parkolót biztosítani.

fotó: Olvasói fotó

Amit felettébb undorítónak tartok. Olyan szaga van ennek megint, hogy akinek hatalma van, bármit megtehet....?

Azok, akik ott dolgoznak, még csak a GESZ táblát sem tehetnék ki a szélvédőre, hiszen ők sem orvosi ügyeleti gépjárművek. De úgy tudom, lehetőség van a parkolóhely megvásárlására, és megfelelő jelzésekkel egyértelműsíteni lehetne, hogy az az övék.

Úgy gondolom, azért, hogy én ott álltam, nekem is kijár az ejnye-bejnye... de egy felülvizsgálatot megérne a helyzet.

Javasolnám a tábla olyasmi kiegészítését, hogy a fogorvosi ügyeleti idő alatt.

És az ezen felüli időben az áll oda, aki előbb odaér... Megjegyzem, a hétvégi ügyeleti idő alatt sem lesz ott ügyeletes orvosi autó, mert soha nincs ott... tehát még ez akkor sem indokolt.

(Viszont a fenti logikát követve, a GESZ hétvégén nem dolgozik, tehát valószínűleg senkit nem fog zavarni, ha valaki ott parkol.)

Gondolom, ha ezután mégis odaállnék, akkor a GESZ rámhívná a közterületet, és íziben megbüntetnének.

Így én ezután nem fogok ott megállni, viszont ha úri kedvem éppen úgy tartja, én fogom felhívni a közterületet, hogy már megint ott parkolnak, pedig nem kéne. Valaki csak megunja...

Tisztelettel

:
Németh Krisztina
(egy szomorú szombathelyi állampolgár)

Hozzászólások (4)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kovacs_ugynok: S*nk* v*gy, t* pr*v*k*t*r tr*ll! :P...
Kidobhatják a szemétbe a mintegy 200 milliárd forint közpénzt elnyelő kukaholdingot
Ddd911: H*gy *s m*nn*. *z * sz*nt. *nn*n cs*k l*jj*bb v*n n*l* pl. ...
"Szombathelyi" gól a németek ellen
Ddd911: Sz*mt*l sz*mb*n t* *s m*g*rt*n*d h*gy n*m v*lt*m f*lm*ntv* t*stn...
"Szombathelyi" gól a németek ellen
polgartars: V*j*n m*nny*t g*nd*lk*dt*k *z*n * "m*g*ld*s*n"? G*zd*...
Novák Katalin bejelentette: nyelvvizsga nélkül is átvehető a diploma
polgartars: *zz*l *gy*t*rt*k, h*gy * sz*nt*kh*z k*p*st j*l j*tsz*tt*k, l**k*...
"Szombathelyi" gól a németek ellen