NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Szakmai kérdésekben adott szakmai választ a szakmailag felkészületlen riporternek Tenki Mária

Nagyon komolyan ellenőriznék a színház munkáját, kizárólag szakmai alapon.

Ha pont egyelőre nem is, de komoly vessző került a Jordán-ügy végére tegnap. A szombathelyi önkormányzat ugyanis egy évvel meghosszabbította

2017.03.27. 17:54

Újabb egy évre Jordán Tamás a szombathelyi színház igazgatója

/ közélet gal. 28 hsz. /
Valószínű, hogy akár 2021 januárjáig vezetheti a színházat. Rendkívüli közgyűlés döntött az ügyben.
Jordán Tamás igazgatói kinevezését. A hétfői rendkívüli közgyűlésen azonban volt néhány érdekes momentum. Koczka Tibor alpolgármester és Jordán szóváltásáról már beszámoltunk külön cikkben is
2017.03.28. 10:27

Videó: Itt most megnézheti a rendkívüli közgyűlés vitáját Jordán Tamásról

/ közélet 16 hsz. /
.

Ám nem csak Koczka, de Dr. Takátsné Dr. Tenki Mária is felszólalt a direktor ügyének végső szavazása előtt. A Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága elnöke azt a javaslatot tette, hogy ő és a bizottság többi tagja ellenőrizné a szakmai munkát a színházban. Hogy ez szó szerint mit jelentene, azt a 24.hu kérdezte meg a politikustól.

Szakmai kérdésekről van szó
fotó: Vágvölgyi Bálint

Segít nekem? Nem értem a szombathelyi önkormányzat ülésén minap tett kijelentését, miszerint a jogi bizottsággal ellátogat majd ellenőrzés céljából a próbákra és az előadásokra, és elbeszélget a színészekkel.

Nem jogi bizottság ez, hanem jogi, kulturális, sport és civil ügyekkel foglalkozó bizottság, a nevünk pedig pontosan az, hogy jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága.

Igen, igen, és ön az elnök.

És az SZMSZ szerint mi a kultúra és sport szakmai bizottság is vagyunk.

Értem. De akkor most önök ellenőrzés céljából ellátogatnak a próbákra és az előadásokra, és elbeszélgetnek a színészekkel?

A szervezeti és működési szabályzat szerint a kulturális intézmények és gazdasági társaságok szakmai munkájának ellenőrzése és koordinálása a mi bizottságunk feladata. Ez egy 19 tagú önkormányzati bizottság és szeretne a helyszínen is tájékozódni a szakmai munkáról.

Biztos bennem van a hiba, de nem pontosan értem, hogy önnek mint a bizottság elnökének, aki egyébként jogász, milyen megítélése lehet a színház szakmai munkájáról.

Ezalatt a színház szakmai munkáját kell érteni. A szakmai tevékenység egy fontos dolog a színházban!

Definiálná mi a szakmai munka egy színházban?

Nyilvánvaló, hogy olyan szakmai tevékenységet kívánunk ellenőrizni, hogy mennyi a nézőszám. Vagy a bizottság a helyszínen megnézheti a színház szakmai munkáját. Ettől nem lehet egy bizottságot elzárni.

Jó, megpróbálom máshogy: mit kérdezne, Trokán Pétertől, vagy, mondjuk, Kiss Maritól? Hartai Petrát vagy Bánfalvi Esztert már nem is említem.

Hogy a szakmai munkájukat milyen módon végzik, hány bérletesük van, megnézhetünk egy próbát, nem lehet ettől a bizottságot elzárni. Sőt ez ennek a bizottságnak a feladata.

Jegyeket, bérleteket is ellenőrizni kell
fotó: Vágvölgyi Bálint

Biztosan rosszul fogalmazok. Hívok segítséget! Mohácsi János, aki Szombathelyen is rendez, azt írta a minap a Facebookon

2017.03.28. 21:50

Mohácsi János megüzente a szombathelyi képviselőnőnek, hogy elvárja minden próbájára

/ közélet 8 hsz. /
Mert a Jászai Mari-díjas rendező egyszerűen nem akar hibázni, Takátsné Tenki Mária ellenőrzésére vár. Könyörgöm, hadd menjünk mi is!
, hogy idézem: „Elvárom, hogy az olvasópróbától a bemutatóig MINDEN próbámon ott legyenek, egyszerűen nem szeretnék hibázni.” Elmegy?

Ne haragudjon, mit tetszik állítani?! Egyáltalán milyen adótól van?

24.hu

Akkor kicsit tessék felkészülni szakmailag! De most hadd tegyem le, mert én ügyvédi munkát végzek és éppen egy ügyfelem is érkezett.

Hát bízzunk benne, hogy a Szombathelyen már több, mint 10 éve, az országban pedig több évtizede bizonyító Kossuth és Jászai Mari-díjas magyar színész, rendező, színigazgató, egyetemi docens, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja egy szóval Jordán Tamás jó kezekben lesz, mármint szakmailag.

Hozzászólások (19)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

demoktatorovm: *n *gy sz*km** *n*lf*b*t*! *mm*ll*tt *ly*n *ssz*-v*ssz* m*g*rt ...
13 új buszt állít csatasorba Vas megyében a Volánbusz
szemtanú: M*g * p**c*s *mb*r h**nyz*k * l*st*r*l m*nt k*z*sm*rt sz*k* *s h...
Mertek nagyot álmodni – Egy monumentális, multifunkcionális szombathelyi kilátó a láthatáron
canis: * t*m*g n*m *tt v*n ...
Több százan vannak kint a szombathelyi Fő téren „Karácsonyvárón”
Latyak: B*v*n l*h*t b*l*l* l*pn*, *gyh*gy j*. G*nd*l*m *z *t*k r*ndb*t*...
Mertek nagyot álmodni – Egy monumentális, multifunkcionális szombathelyi kilátó a láthatáron
miki1950 : * m*t*v*c** m*g*ntcs*k * f*l*l*m. R*h*dt*l f*ln*k * 4 Md. c*v*l...
A magyar kormány inkább lemondott 77 milliárd forintól, minthogy egy kis pénz civilekhez menjen