NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Vonatról pattant vissza a merseváti sofőr autója

Személyvonat oldalának ütközött egy középkorú merseváti férfi által vezetett VW Golf Mersevát közelében. Az autó lepattant a szerelvény második kocsijáról. Az autóvezető kiszállt a totálkáros roncsból.

A Vas megyei Mersevát közelében, de már Veszprém megyében közlekedett figyelmetlenül egy VW Golf középkorú, merseváti sofőrje szombaton, az esti órákban. A férfi sem a fénysorompó piros jelzését, sem a balról érkező személyvonatot nem vette észre. Az autó szerencsére nem a mozdony elé került, hanem a vasúti szerelvény második kocsijának ütközött, ahonnan visszapattanva letarolta az egyik fénysorompót és elgörbítette egy korábbi vasúti baleset áldozatának a keresztjét.

Vonat oldalának ütközött a VW Golf Mersevát közelében
fotó: Tánczos Mihály

Bár a VW totálkárosra törött, a személyautó vezetője kiszállt a kocsijából. A feje sérült meg, úgy tudjuk, sérülései nyolc napon belül gyógyulnak. Információink szerint a fénysorompó működött, a VW a tilos jelzés ellenére hajtott volna a sínekre, ha nem lett volna már előtte a vonat, amiről lepattant. Egy baleset után a helyszínre érő sofőr azt állította, hogy a lenyugvó nap vakíthatta el a férfit, mivel pont szemből vakított, ráadásul alacsonyan. A merseváti sofőrnek azonban tudnia kellett, hogy egy vasúti átjárón fog áthajtani, így figyelmetlensége okozhatta a balesetet. Vasúti közlekedés biztonságának veszélyeztetése miatt is felelnie kell majd, emellett az autója is totálkárosra törött.

Videó a baleset helyszínéről

Az érintett átkelőben a szakemberek nem tudták megjavítani a fénysorompót, így előreláthatólag vasárnap délig fokozott óvatossággal kell áthajtani az átkelőn. A vonatok is csak lépésben haladhatnak, amíg helyre nem áll a korábbi rend. A vasúti kocsi is megsérült, Celldömölkre vontatták be. A sérülés mértékéről és az anyagi kárról nincs információnk. A vonaton senki nem sérült meg a balesetben. A baleset miatt késtek a vonatok az érintett szakaszon.

Kapcsolódó

2011.05.21. 15:11

Kemény munkával került vissza a sínre a Piroska - Videóbeszámoló

/ sokkoló gal. 1 kapcs. /
Éjszakába nyúlóan zajlott a mentés Porpác közelében. A súlyosan megrongálódott, kisiklott motorkocsit daru emelte vissza a sínre és egy Szergej húzta be Szombathelyre.

2010.07.16. 11:41

Elhajolt a vonat ütközője elől - vonatbaleset Lukácsházán (Videóval)

/ sokkoló gal. 11 hsz. 1 kapcs. /
Vonat elé hajtott egy Honda Lukácsházánál, a vonattal ütköző autó sofőrje reflexének köszönhetően megúszta a balesetet.

Hozzászólások (28)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : * 40. hsz - r* v*r*m * v*l*sz*t, m*rt *z 2006 *sz*n*k * l*ny*g*....
Hende Csaba moziban járt
miki1950 : J* sz*k*s*d sz*r*nt sz*p*sd *d*s j* *ny*d*t! *rr* m*nd*g g*rj*ds...
Hende Csaba moziban járt
győzelem: *z * l*sz*z*l*k*lt *r*g sz*p*k* *ly*nk*r m*r m*g*r*l s*m t*d. *z...
Hende Csaba moziban járt
miki1950 : H* *gy d*m*kr*t*k*s v*l*szt*s*n m*gv*l*szt*tt m*n*szt*r*ln*k*t *...
Hende Csaba moziban járt
miki1950 : *rt*tl*n*l *lsz*nv*dt*k 2006- *t. B*z*ny*r* v*lt *ly*n *s. * t*...
Hende Csaba moziban járt