NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Volvo szerviz, érdeksérelem: áthidalva

Alig két napja írtunk az útfelújítás miatt megközelíthetetlenné vált cégről, és alig két nap alatt meg is lett a gyógyír a problémára. Vajon ez egy szép, új világ előjele?

Ha minden ilyen gördülékenyen menne, nem csak kézzel foghatóan, de agyban is, talán még a szomszédos Ausztriából átrándulók is elismerően csettintgetnének, hogy lám, Szombathely behozta a szintjüket. Ettől még évtizedekre vagyunk, de amikor olyasmit tapasztalunk, mint most, elönt minket az optimizmus, és kicsit jobban kezdünk hinni a dolgok előmozdulásában.

A hivatali továbbpasszolósdi ugyanis egy aktuális ügyben - titkon reméljük, hogy részben a mi írásunknak is hála - pillanatok alatt ért véget: a gázvezeték-rekonstrukció miatt a behajtás lehetőségétől gyakorlatilag elvágott Volvo szalon és szerviz előtt ugyanis három méteres szakaszon feltöltötték a krátert, soron kívüli bejárást engedélyezve az érdekelteknek.

befoltozott kráter
fotó: Mészáros Zsolt

Lakézi Gábor a városüzemeltetési osztály részéről úgy kommentálta az esetet, hogy itt valójában nem hibázott senki, ez egy olyan munka, amit el kell végezni - példának a Fő tér felújítását hozva, ami szintén a környező butikok, boltok hátrányos megközelíthetőségével járt együtt.

Az önkormányzat csak közvetített

Az osztályvezető kérdésünkre azonban többször is kihangsúlyozta: állami útról lévén szó az ügy nem az ő hatáskörükbe tartozik, de a sajtóvisszhang miatt úgy döntöttek, hogy mediátor szerepbe bújnak, és felveszik a kapcsolatot a kivitelezővel, segítenek felgyorsítani a feladatot.

Ez egy nagy forgalmú állami közút, ahol ha a közútkezelőnek el kell végeztetnie a rekonstrukciót a közműszolgáltatókkal, forgalomtechnikai terv benyújtására is szükség van a kivitelező részéről. Ez el is készült, mindent a szabályok szerint hajtottak végre, de a kivitelezés gyakran az út szélén lévő vállalkozások érdeksérelmével járhat együtt, ahogy most is. Ilyen helyzeteket olykor hoz magával az élet

- mondta.

fotó: Mészáros Zsolt

Minden jó, ha a vége jó - a legjobb persze az lenne, ha el sem kéne jutni idáig. Hanem például közösen, párbeszéddel jól ráfókuszálnánk a problémára, ne csak utólag lehessen elmondani, hogy minden flottul ment.

Kapcsolódó

2011.05.09. 17:23

Gázos helyzet a szervíznél

/ közélet gal. 18 hsz. /
Útzár és gázvezetékrekonstrukció miatt került csávába a Volvo szalon és szervíz. Az engedélyes tervben nem gondoskodtak a behajtás biztosításáról. A forgalom már most visszaesett.

Hozzászólások (3)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Jómagam: *n t*rt *l * t*m*t*l. *n cs*k v*l*sz*lt*m r*....
Mekkora a gond a kínai Sinopharm vakcinával, amiből 5 milliót rendelt a magyar kormány?
Jómagam: * k*v*s*bb k*l*gz*tt v*r*s *s v*sz*ly*s. N*m h*gyh*t* *l * m*szk...
Mekkora a gond a kínai Sinopharm vakcinával, amiből 5 milliót rendelt a magyar kormány?
miki1950 : *z *mb*r* J*g*k **r*p** B*r*s*g* *gy d*nt*tt, h*gy *z *ll*m*k d*...
Mekkora a gond a kínai Sinopharm vakcinával, amiből 5 milliót rendelt a magyar kormány?
OhneGetzi: *m*t * t*rv*ny*k *ng*dn*k, k*h*szn*lj*. F*lj*bb k*ll*tt v*ln* r...
Sárvár és a multik - Mennyire fér meg az ipar az idegenforgalommal?
miki1950 : *rr*l sz*l. M*v*l k*ty* b*j*m, n*m *k*r*k sz*nd*k*s*n b*t*g l*n...
Mekkora a gond a kínai Sinopharm vakcinával, amiből 5 milliót rendelt a magyar kormány?