NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Gázos helyzet: elbarikádozták a szervízt

Útzár és gázvezetékrekonstrukció miatt került csávába a Volvo szalon és szervíz. Az engedélyes tervben ugyanis nincs szó arról, hogy biztosítani kell a behajtást. Elég lenne egy vaslap a helyzet orvoslásához, ám erre nincs mód. Patthelyzet alakult ki.

A gázvezeték rekonstrukció miatt megközelíthetetlen a zanati úti Volvo szalon és szervíz, ahogy a tulajdonos, Hazafi László mondja „elzárták őket a külvilágtól”. A munka miatt ugyanis útzárat rendeltek el, és egy fél méter mély kráter is lehetetlenné teszi a behajtást.

A mellékutcák sem jelentenek megoldást

A szalon mindkét bejárata használhatatlan, így az áruszállítók is bajba vannak, több utcával távolabb kell lerakniuk a szállítmányt. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a szalon környéki mellékutcákból ki vannak tiltva a kamionok. A szalonhoz bonyolult útvonalon keresztül eljuthat, aki nagyon akar, ám ezt minden esetben elmagyarázni meglehetősen körülményes.

Elzárva
fotó: Mészáros Zsolt

„Mindössze egy vaslapra lenne szükség, nem kérünk hidat ” – mondja a tulaj. Persze a rakodás ezzel is körülményes lesz, a forgalmat akadályozni fogja a kamion, amiről egyesével kell majd begurítani az árut.

Kérés elhárítva

Kérdésükre egyébként a munkásoktól azt a választ kapták, hogy ilyen engedélyes tervet kaptak a közútkezelőtől, vagyis nem kell a behajtást lehetővé tenni. Az önkormányzat tovább hárította a problémát, mondván nem az ő hatáskörük.

Hazafi László a közútkezelőnél is érdeklődött, ott elmondták, hogy az önkormányzat így terveztette meg kivitelezést, ők ennek megfelelően végzik a munkát. Arra, hogy egy vaslapot nem lehetne-e lefektetni elutasító választ kaptak, a tulajdonos pedig – mivel munkaterületről van szó - önmaga nem tudja megoldani a problémát.

Gázos helyzet
fotó: Mészáros Zsolt

Hazafi László azért sem érti a helyzetet, mert a környékükön mindenkinek biztosították a behajtást, csak a Volvo szerviz és a Láng autókereskedés maradt ki. A tulaj szerint mindkettőjük forgalmában már most látható a visszaesés, pedig a munkát még csak néhány napja kezdték el. A kivitelezés információi szerint két hónapig tart.

Hozzászólások (18)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

elbandi: h**b* m*ntr*zz*k f*ly*m*t*s*n h*gy *lt*tt *gy*n*gy f*rt*z, *tt*l...
A járványtagadók hirtelen elkezdtek maszkot viselni, hogy megvédjék magukat a beoltottaktól
elbandi: j*h h*t *k* cs*k * m*d**b*l t*j*k*z*d*k *zt *r*k m*gl*p*t*s*k. :...
„Ötször át kellett ülnöm, és a kalauz is beszólt” – Egy egészségügyi dolgozó az ingyenes utazás tortúrájáról
belabo: S*jn*l*t*s *z *s*t, v*l*j*b*n *zt m*t*tj*, m*nny*r* t*j*k*z*tl*n...
Meghalt a férj, a bank hagyatéki számlára rakta át a pénzét, amihez az özvegy most nem férhet hozzá
elbandi: > cs*k s*m*n j*nn* *gy k*rm*ny, *m*ly*k n*m r*b*lj* sz*n*sz*t *z...
A NER emberei köröznek a volt balatonberényi gyermeküdülő fölött
belabo: *k*n*k k*t*l*z* f*z*tn* * h*lyj*gy*rt, *z n*h*zm*ny*zh*t*, h*gy ...
„Ötször át kellett ülnöm, és a kalauz is beszólt” – Egy egészségügyi dolgozó az ingyenes utazás tortúrájáról