NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

Cikkünk nyomán vizsgálatot indított a Volán a szombathelyi buszok kihasználtsága miatt

Ahol szükséges, kapacitásbővítést kezdeményeznek az önkormányzatnál.

Szerda reggel

04.14. 06:56

Járvány ide vagy oda, tömve vannak a szombathelyi buszjáratok

/ jelentem 9 hsz. 2 kapcs. /
Több olvasónk is elfogadhatatlannak tartja a helyzetet.
írtunk róla, hogy több olvasónk is elfogadhatatlannak tartja egyes szombathelyi buszjáratok zsúfoltságát járvány idején. Egyikük konkrétan említi is a 10H járatot, ami Olad és Bébictelep között közlekedik.

Az olvasóinktól kapott információk alapján kérdéseket küldtünk a Volánbusz Zrt.-nek. Azt szerettük volna megtudni, hogy milyen járványügyi óvintézkedéseket hajtott végre a cég és a reggeli, délutáni csúcsidőhöz mérten sűrítette-e járatait.

Megjött a válasz

Cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ a cégtől, ám az szerdán megérkezett. A levél elején a Volánbusz Zrt. rögtön leszögezi, hogy "Szombathely helyi autóbusz-közlekedését az önkormányzattal megkötött közszolgáltatási szerződés keretein belül látja el. Az önkormányzat, mint a közszolgáltatás megrendelője és finanszírozója határozza meg a város helyi autóbusz-közlekedésének menetrendjét és működési paramétereit."

A cég ezt követően arról tájékoztat, hogy 2020. november 9-től sűrítette járatait, így Szombathelyen is sűrűbben közlekedő járatok állnak az utasok rendelkezésére. "A távolságtartás betarthatósága érdekében társaságunk lehetőségeihez mérten a szóló járművek helyett nagy kapacitású csuklós autóbuszokat közlekedtet" - teszik hozzá.

Illusztráció
fotó: Kiss Tamás

A Volán levele szerint egyébként még nem kaptak panaszt a 10H járat zsúfoltsága miatt, de olvasóink levelei alapján vizsgálatot indítottak az autóbuszok kihasználtságára vonatkozóan, és ahol indokolt, ott igény szerint kapacitásbővítést kezdeményeznek az önkormányzatnál.

A járványügyi intézkedésekkel kapcsolatban a cég így nyilatkozik: "A Volánbusz a védekezés kezdete óta több mint 216 ezer liter felületfertőtlenítő szert használt fel a tisztítási feladatok elvégzéséhez. Kézfertőtlenítőből, fertőtlenítő hatású folyékony szappanból összesen csaknem 68 ezer litert biztosított, a szájmaszkok különböző típusaiból (orvosi, textil, FFP2 és FFP3) pedig már 690 ezernél is többet osztott ki munkatársainak. Az állomásokon országszerte 700 érintésmentes kézfertőtlenítő-adagoló szolgálja az utasok és a munkavállalók biztonságát."

A Volánbusz Zrt. továbbá felhívja rá figyelmünket, hogy március 29. óta valamennyi járatukon felfüggesztették az első ajtón felszállást, a sofőröket pedig kordonnal választották le az utastértől.

"Újdonságként a MÁV-START pénztáraiban – országszerte közel 300 helyszínen első lépésben a helyközi április havi bérleteket lehet megvásárolni" - teszik hozzá.

A cég végezetül arra kéri utasait, hogy tartsák be a védelmi intézkedéseket, mert azok mindenki védelmét szolgálják, illetve láz és meghűléses tünetek esetén ne vegyék igénybe a tömegközlekedést.

Kapcsolódó

04.14. 06:56

Járvány ide vagy oda, tömve vannak a szombathelyi buszjáratok

/ jelentem 9 hsz. 2 kapcs. /
Több olvasónk is elfogadhatatlannak tartja a helyzetet.

Hozzászólások (21)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

TheOldBarbers: N*! M*st h*gy v*gr* * sz*rk*szt*s*g d*lg*z**n*k s*k*r*lt k*j*l*l...
Szabálytalan és kreatív parkolások Szombathelyen: a zöldirtás örök
iszek: H* M*rk*-Z*y,*z *ll*nz*k gy*z, H*dh*zy l*sz *z * *lsz*m*lt*t*s* ...
Hadházy: Orbán szülőfalujába a kisvasút mellé 1,5 milliárdért építenek hatalmas hidat
Kovács Jenő: 1. * V*s* *ng*tl*nf*jl*szt* Zrt-t 2021. j*l**s*b*n j*gy*zt*k b*....
Nem lesz licit, viheti a 800 milliós szombathelyi ingatlancsomagot az egyetlen állva maradt pályázó
jokkmokk: Ny*lv*n * B v*lt*z*t j*tsz*k cs*k...
Új tulajdonosa lesz a Haladás futballcsapatnak, Homlok Zsolt a kapuk előtt
polgartars: N*m *rb*n * b*t*g, h*n*m *z*k, *k*k h*szn*k n*k*. *nn*k * b*r*h...
Hadházy: Orbán szülőfalujába a kisvasút mellé 1,5 milliárdért építenek hatalmas hidat