NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Vizsgálat folyik a büki Nestlében egy múlt heti tömeges megbetegedés miatt

A dolgozók a rizottóra tippelnek.

Múlt pénteken olvasói levelet kapott szerkesztőségünk, amely arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Nestlé büki gyárában múlt hétfőn rizottó volt az ebéd, amitől kb. 140 ember betegedett meg. A betegek még pénteken sem dolgoztak.

A cég nem cáfolta lapunknak a megbetegedéseket, és megerősítette azt is, múlt hétfőn történt a fertőzés, amely „enyhébb diarrhoea panaszokat” idézett, és amely minden bizonnyal „helytelen ételkészítésre” vezethető vissza.

„A betegek nagy része már a múlt heti orvosi vizsgálatot követően egészségesnek bizonyult, így többségük a soron következő műszakukban, november 13-án, pénteken fel tudta venni a munkát” – írja a cég, hozzátéve, hogy az esetet vizsgálják az érintett hatóságok és a gyár üzemorvosa is.

Arra egyelőre nincs bizonyíték, hogy a rizottó okozta volna a tömeges megbetegedést.

A budapesti székhellyel működő Nestlé a közelmúltban jelentette be

2020.10.11. 16:02

A Nestlé Bükön indítja el Magyarország legnagyobb élelmiszeripari beruházását

/ hírek /
Ötvenmilliárd forintot fordítanak rá.
, hogy Bükön indítja el Magyarország legnagyobb élelmiszeripari fejlesztését. A 50 milliárdos beruházás 170 új munkahelyet jelent a mintegy 50 országot kiszolgáló állateledel-gyárban.

A gyár válasza lapunk kérdéseire:

Múlt hét hétfőn valóban történt egy vélhetőleg helytelen ételkészítésre visszavezethető fertőzés gyárunkban, mely több munkatársunk számára okozott enyhébb diarrhoea panasztokat.

A közétkeztetési szabályoknak megfelelően a november 9-i incidens után, az eset kivizsgálására bevontuk az érintett hatóságokat és természetesen a gyár üzemorvosát is.

A hatósági vizsgálatnak még nincsenek eredményei, így jelenleg nincs biztos információnk arra vonatkozóan sem, hogy a megbetegedések valóban összefüggésben lehettek-e a kérdésében említett rizottó elfogyasztásával.

Ugyanakkor az érintett, kivétel nélkül enyhe tüneteket produkáló kollegákat a hatóságokkal egyetértésben, óvintézkedés céljából hazaküldtük.

A betegek nagy része már a múlt heti orvosi vizsgálatot követően egészségesnek bizonyult, így többségük a soron következő műszakukban, november 13-án, pénteken fel tudta venni a munkát.

Két évvel ezelőtt történt

Ahogy arról lapunk is beszámolt

2018.09.28. 16:59

A legfrissebb adatok szerint 300 gyerek lett rosszul, ketten kerültek kórházba a szombathelyi ételmérgezés miatt

/ közélet /
Az érintett szombathelyi főzőkonyha szigorított fertőtlenítésére is sor került.
, két évvel ezelőtt tömeges megbetegedés történt Szombathely iskoláiban. Körülbelül 300 gyerek lett akkor rosszul, kettőt közülük kórházban kellett ápolni. Először mindenki arra gyanakodott, hogy ételmérgezés történt, később viszont kiderült
2019.02.26. 12:41

A tavalyi, szombathelyi iskolai fertőzés után szigorítottak a higiéniai szabályokon, most árat akar emelni a szolgáltató

/ közélet 1 hsz. /
Négy százalékkal kell majd többet fizetni az óvodai és iskolai étkezésért, ha a közgyűlés megszavazza.
, hogy a kalici vírus okozta a rosszulléteket, ami a higiéniai szabályok nem teljes körű betartása miatt kerülhet be az ételkészítési, szállítási és tárolási láncba.

Hozzászólások (4)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

namsub: H*szt*r**k*lt*n*k t*t*l*l*m *zt * b*lf*szt *m*ly*k * k*v*d t*m*j...
Pfizer és Moderna: a vártnál több a szívizomgyulladás a fiatal férfiaknál
iszek: M*jd * p*kh*s* m*gm*ndj* * fr*nk*t. M*nd*n m*gy*r*k k*pcs*k- d*k...
Válaszolt az ír nagykövetség Orbánnak
kezdem: ***....j*g*s *m*t *rsz.......
Válaszolt az ír nagykövetség Orbánnak
lolka: *tt n*m * t*rd*l*sr*l v*n sz*. "M*nd*nk*' *gy f*j*z* k*...
Válaszolt az ír nagykövetség Orbánnak
Kari: N*m k*ll n*k*k * m*gy*r t*r*st* n*. :D ...
Ausztria feladja a leckét a nyaralni vágyóknak