NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Ajánló

Ha szeretsz vitatkozni, most megteheted!

"Vitáznál? Mert igény, az volna rá!" Szombathelyen szervez vitaesteket a JELENségek csapata.

Ha azt mondom vita, a legtöbb ember ordibálós veszekedésre, ajtó és tányércsapkodásra asszociál. Pedig a vita: érvek ütköztetése, célja a vitapartnerétől eltérő vélemény igazolása, a partner meggyőzése. Már az ókorban is fontos szerepet kapott a vitatkozás művészetének megfelelő elsajátítása, ám az évszázadok során egyre kevésbé foglalkoztak a véleményütköztetés oktatásával.

fotó: JELENségek

Napjainkban a vita kifejezés erősen negatív érzéseket hordoz. Aki vitatkozik az kicsinyes, hangos, már-már erőszakos. Az online tér egyénivé formálása, a tartalmak személyre szabása miatt a mai kor embere alig találkozik az övétől eltérő véleménnyel. Gondoljunk csak bele: nem követjük azokat az oldalakat, amik nem a nekünk megfelelő témákkal foglalkoznak, a hirdetéseket a korábbi kereséseink alapján állítják össze, a közösségi oldalakon pedig bármikor letilthatjuk azokat, akik nem szimpatikusak.

A véleményütköztetés így válik egyre ritkábbá, egyre jobban feszélyez minket, egy ilyen komfortzónán kívüli helyzetben pedig könnyebben válunk agresszívvá. Pedig vitázni fontos és kell is, vitalehetőségek nélkül soha nem juthatunk kompromisszumokra.

Ha napjaink fontos kérdéseiről szeretnél véleményt cserélni, de mindig megölted vele a bulit, vagy nem értették, miért agyalsz ezen a kérdésen, akkor a JELENségek vitaest sorozatát neked ajánljuk.

A szervezők kéthetente rendeznek vitaestet a Spricc romkocsmában. Az események ingyenesen látogathatók, friss, érdekes és megosztó témákról lehet vitázni, egy olyan közegben, ahol a véleményedet tiszteletben tartják, mégis ráláthatsz új nézőpontokra is. A következő estjük Atomegyensúly címmel június 4-én várja azokat, akik nem félnek belenézni a nemzetközi politikába, fegyverkezési programokba, bombaműhelyekbe.

Hozzászólások (4)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : H*t *z * k*m*x*l*s n*m s*k*r*d*tt t*l j*r* - l*g*l*bb*s *z *ls* ...
Kimaxoljuk a havat, ki tudja, mikor látunk legközelebb?
miki1950 : L*sd *l*tt*m *z *j*bb b*rk* p*ld*j*t. ...
Fekete-Győr András futóversenyre hívta ki Németh Szilárdot és Budai Gyulát
miki1950 : T*rm*sz*t*s*n n*m sz*b*d l*n*zn* s*m * k*n**, s*m *z *r*sz *rv*s...
Virológus a kínai vakcináról: olyan, mint a fekete-fehér televízió
lolka: N*m *s t*dt*m, h*gy t*g*z*d*nk, d* l*gy*n. (t*d*m n*t *t*k*tt, s...
Vas megyében egyedül Szombathely bukta be az iparűzési-adó változását - Biztosan véletlenül
butamami: *l*lv*st*m. *l*r*l*m n*k*d, h*gy s*mm*t n*m *k*lt*m b*l*l*. F*ls...
Kásler kiadta a vörös kódot