NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Visszatér a kijárási tilalom és látogatási korlátozás a nagykanizsai idősotthonban

Kijárási tilalom és látogatási korlátozások lépnek életbe a nagykanizsai időseket gondozó otthonban. Szeptember elsejétől a hozzátartozók nem vihetik ki az intézményből a családtagokat. A fenntartó társulás döntött erről, majd ehhez igazította az intézmény vezetője a látogatásra vonatkozó szabályokat. A szigorítást 30 napra vezették be.

A nagykanizsai idősek otthonában a korábbi hullámokban több áldozatot is szedett a koronavírus. A delta variánstól tartva döntött úgy a fenntartó, hogy korlátozásokat vezetnek be, hogy így előzzék meg a korábbihoz hasonló fertőzéseket.

Tóth-Bagó Mónika intézményvezető az ATV híradójának elmondta: a lakókat eddig ki lehetett vinni 72 órás időintervallumra a családtagoknak, azoknak, akiknek volt védettségi igazolványa. Ez a holnapi naptól megszűnik. A látogatást holnaptól nem a látogatói szobában, hanem csak a kültéren, 20 perc időintervallumban, kettő fő részvételével tudják biztosítani.

Az otthon lakói között eltérőek a vélemények, de azzal mindenki egyetért, hogy az újabb hullámokat csak úgy tudják elkerülni, ha már előre megpróbálnak védekezni. Az intézkedésről az idősotthont fenntartó társulás döntött. Schauta Marcell társulási elnök felidézte: az elmúlt három hónapban az elhunytak 85 százaléka 60 év feletti idős krónikus beteg. Pont az a kör, akik a szakosított szociális intézményeknek az ellátottai, tehát pont az intézményük lakói.

A korlátozásokat a csomagok beszállítására is kiterjesztették. Eddig bármikor hozhattak a rokonok csomagot a hozzátartozóknak, ez szerdától heti egy napra, azon belül is csak három órányi időre szűkül. Tavaly decemberben az intézményben két hét alatt heten haltak meg az otthon lakói közül.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

crankitup: *tt *gy p*ld* r*... ...
Minden negyedik-ötödik ember funkcionális analfabéta Magyarországon
canis: F*nkc**n*l*s *n*lf*b*t* * b*l*ld*l* sz*v*z*k 99%-*, *k*k * RTL K...
Minden negyedik-ötödik ember funkcionális analfabéta Magyarországon
Paulus_Maior: M**rt? M*r*l v*n sz*...? :-)))...
Minden negyedik-ötödik ember funkcionális analfabéta Magyarországon
Regiszt: *z *gr*rv*ll*lk*z* v*gy k*m*z*k, v*gy t*d*tl*n. 2016. *t* v*n l*...
„Ha politikaközeli földvásárló lennék, akkor most hatszor annyi bérleti díjat kapnék a földem után”
cicus: cs*k *n v*gy*k *gy *zz*l *z *dv*nt* k*sz*r* d*l*gg*l h*gy *gy k*...
Ég a második gyertya Szombathely adventi koszorúján