NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Időjárás

Vissza kell hívnunk a pulcsikat a vakációról, holnap fázni fogunk

Egy újabb hidegfront tesz keresztbe a hétvégi programoknak. És még esni is fog.

Pénteken egyelőre marad a szeles idő, többfelé erős, helyenként viharos lökésekkel. A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett gyakran lesz erősen felhős az ég, majd délutántól dél, délkelet felől erős felhősödés kezdődik és estefelé délen, délkeleten már esőre, záporra is számíthatunk. Délután még 21-26 fokot mérhetünk.

Szombaton változóan felhős idő várható északkeleten kevesebb, míg délnyugaton több felhővel, majd a nap második felétől dél, délkelet felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet. Eleinte csak néhol lehet kisebb eső, majd késő délutántól dél felől egyre többfelé várható eső, zápor, délkeleten néhol zivatar is. Jelentős mennyiségű csapadékra számíthatunk. Ma estétől holnap reggelig elsősorban délen, délkeleten 30-50 mm fölötti csapadékmennyiség valószínű. Esernyő helyett jobb, ha esőkabátot húzunk, hiszen többfelé megerősödik, éjszakától a Dunántúlon és északkeleten viharossá fokozódik az északi, északkeleti szél. A hőmérséklet délután 20 és 26, késő este 16 és 20 fok között várható.

Nehéz lesz esernyővel manővereznünk a következő napokban
fotó: Garai Antal Atom

Az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki a nagy mennyiségű eső, és az erős szél miatt. Péntek késő délutántól, estétől dél, délkelet felől intenzív csapadék érkezik. Az eső, zápor mellett helyenként zivatar is valószínű. Az intenzívebb csapadékhullás zónája szombat reggel már inkább a Dunántúl keleti felén, Alföld északi részén, Északi-középhegységben valószínű. Összességében az országban szombat estig sok helyen hullhat 30-50, egyes helyeken akár 80 mm-t meghaladó csapadék, de nyugaton, északnyugaton kisebb mennyiség várható.

Péntek estétől a Nyugat-Dunántúlon, a Balaton térségében és a keleti országrészben egyre több helyen viharossá (~60-65 km/h) fokozódik az északi, északkeleti szél. Szombatra virradó éjszaka tovább erősödik az áramlás, így a Dunántúlon és az Alföldön a legerősebb széllökések jellemzően elérhetik a 60-70 km/h-t, de elsősorban szombat délelőtt a Dunántúlon 70-80 km/h-s széllökésekre is számítani lehet. A nap második felében veszít erejéből a szél.

Forrásaink: Időkép / MET

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Horváth Zsolt: T*szt* B*lk*n! *gy n*mz*tk*z*, f* k*zl*k*d*s* v*n*l*n t*ty*gh*tn...
Megmutatjuk, mi okozta a nagy közlekedési káoszt a 86-os úton
kriszpo: * v*r*nd*s*g *s*t*n *z *ls* k*t tr*m*szt*rb*n n*m *dh*t* C*v*d *...
Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás
Kari: T*m*g*tj*-* *n, h*gy k*sk*r* gy*rm*k*kn*k k*zn*v*l*s* *nt*zm*nyb...
Az NVB hitelesítette a kormány népszavazási kérdéseit, a többiekét visszadobta
Kari: T*m*g*tj*-* *n, h*gy k*sk*r* gy*rm*k*kn*k k*zn*v*l*s* *nt*zm*nyb...
Az NVB hitelesítette a kormány népszavazási kérdéseit, a többiekét visszadobta
kriszpo: *z*k * v*d**lt*s*k k*pr*b*lt, r*g*n k*f*jl*szt*tt v*d**lt*s*k. *...
Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás