NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Covid 19

Virológus a teltházas meccsekről: meglátjuk, mi lesz a következménye

„Érdeklődéssel várom a jövő heti és a rá következő heti szennyvízadatokat."

Rusvai Miklós virológus aggódik a teltházas focimeccsek miatt, szerinte ez egy "rendkívül érdekes kísérlet" , amelynek a következményeire nagyon kíváncsi. A virológus arra is kérte a szurkolókat: aki tüneteket tapasztal, mindenképp vonja ki magát a forgalomból és ellenőriztesse, hogy nem fertőződött-e meg.

"Én is aggódom. Virológiai-immunológiai szempontból rendkívül érdekes kísérletnek tartom a keddi meccset, melynek nagyon kíváncsi vagyok az eredményére, érdeklődéssel várom a jövő heti és a rá következő heti szennyvízadatokat, meg persze a későbbieket is" – mondta a Blikknek Rusvai Miklós.

A szakember a lapnak reményét fejezte ki amiatt, hogy ez nem okoz majd megtorpanást vagy újabb emelkedést a járványtani adatok jelenleg kedvező alakulásában. Ez elsősorban a kedvező időjárásnak és még sok egyéb tényezőnek lesz a függvénye - jegyezte meg.

A virológus úgy véli, jobb lett volna, ha nem telt ház előtt rendezik a keddi magyar-portugál meccset. Már az is jobb lett volna Rusvai szerint, ha csak fél ház van a stadionban és minden második ülés kimarad; ha szigorúbban elkülönítik a portugál szurkolókat

06.18. 07:50

A szlovákok aggódnak a telt házas magyar-portugál meccs járványügyi hatásai miatt

/ covid 19 15 hsz. /
Sokan átjöttek nézőként, pont akkor, amikor Portugáliában beindult az indiai variáns.
a magyar szurkolóktól, főleg, hogy Portugáliában jelenleg nagyon erősen romlik a járványügyi helyzet, több helyen szigorításokat kellett bevezetni.

Tehát a keddi állapotnál bármi szigorúbb feltételrendszer csak jobb lehetett volna. De ez már veszett fejsze nyele, meglátjuk majd, hogy mi lesz ennek a következménye – mondta Rusvai Miklós. A virológus a szurkolóknak is üzent: aki a keddi meccsen ott volt, azt arra kérte, hogy "figyelje magát, és a betegség legkisebb jele esetén vonja ki magát a forgalomból, és ellenőriztesse, hogy nem fertőződött meg."

Hozzászólások (13)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

demoktatorovm: V*n ny*gg*r*k m*? * k*dv*s *d*s *ny*k*d*t t* t*k*ny!...
A szombathelyi Fő téren hosszában nem lehet biciklizni. De jó ez így?
miki1950 : K*v*l* m*ff** - sz*k*mb*r P*nt*r. Sz*rv*z*sb*n * m** n*p*g v*rh...
Pintér Sándor szerint még kérdezni sem szabad a Pegasus-ügyről
miki1950 : H* P*p* *s * t*t* *gy m*nd*tb*n sz*r*p*l, *z*nn*l * k*t*l*s k*v*...
Féltonnás zafírt találtak egy Srí Lanka-i hátsó kertben kútásás közben
demoktatorovm: *d*zl*k *stv*n! *zt *rt*d: "D* h* b*rk* * p*p** b*szm*t ...
Féltonnás zafírt találtak egy Srí Lanka-i hátsó kertben kútásás közben
demoktatorovm: *gy*n*zt k*rd*z*m t*l*d f*rd*tv* *stv*n!...
Féltonnás zafírt találtak egy Srí Lanka-i hátsó kertben kútásás közben