NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Világ Közepe Fesztivál Vépen

Többféleképpen is levezették már, miért a Vas megyei település a világ közepe. A vépiek immár hagyományosan megünnepelték, hogy a centrumban laknak.

Vártunk egy kicsit, hátha brit kutatók cáfolják, miszerint Vép a világ közepe, de vagy mással vannak elfoglalva, vagy nem tudják megcáfolni az állítást. Vép neve állítólag Web volt 1393-ban egy fennmaradt irat szerint. A logika, valamint az erős UV-B sugárzás és napsütés hatására születhetett az alábbi levezetés: "A világot átfogó információs hálózat neve WEB. Ebből is logikusan következik tehát a tavaly már más oldalról is bizonyított tény: Vép a világ közepe!"

Képgalériáért klikk a képre - Olvasónk, Tóth Regina felvételei
fotó: Olvasói képgaléria: Tóth Regina

Ráadásul a vépiek is vicces szerzetek, mert többen Világvége Fesztiválként emlegették a nagy eseményt és az emberi agy meg furcsán raktároz el információkat. Így önkéntelenül is Világvége Fesztivált írtunk a címbe, de még időben rájöttünk a bakira. A Központtal nem jó ujjat húzni. Ha a Szombathely város közvetlen szomszédságában fekvő város a világ központja, akkor mi sem panaszkodhatunk, hiszen közel vagyunk a maghoz. A képgalériánkban látható fotókat egyébként egy Olvasónk, a tehetséges ifjú vépi hölgy, Tóth Regina készítette. Köszönjük neki!

Tűzoltóautót ajándékoztak Vépnek osztrák tűzoltók
fotó: Tánczos Mihály

A vépiek alapvetően optimista emberek. Nemrégiben tűzoltóautót kaptak ajándékba Ausztriából és ezt megünneplendő színes, látványos ünnepséget szerveztek. Nem keseregtek, hogy egy koros jármű érkezett a kisvárosba, hiszen az eddigi autó még idősebb volt. Egyszerre azt nézték, mit tudnak átalakítani, mennyivel nagyobb tudású a most érkező gép, hol lesz a legjobb helye a szertárban és "békeidőben" - azaz amikor nincs tűz - hogyan hasznosítható. Természetesen ennek a módját is megtalálták, így a fesztiválokon, rendezvényeken is lesz szerepe a járműnek. Fenti képünkre kattintva erről az eseményről is mutatunk egy összefoglalót.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

elbandi: h* m*st f*d*sz*s l*nn*k, m*nd*nh*l * l*gsz*r*bb j*l*lt*k*t b*sz*...
Kik azok a jelöltek, akik közül választani lehet Vas megyében az ellenzéki előválasztáson?
zuckerpopo: * r*k*s sz*r t* v*gy, p*k*lj *s h*zz k*l*tr* - *nny*...
Szélesítik a Gyöngyös patak melletti bicikliutat a vasoszlopok mellett
Paulus_Maior: *z*k * sz*l*k t*dv*, t*d*tl*n*l * k*ny*lm*s*bb *t*t v*l*szt*tt*k...
Megszavazták a szülők, hogy a szentgotthárdi iskolákat vegye át az egyház
dredd biró: S*kb* k*r*lt *z *z *r*m *z *mb*r*k *d*j*b*l. *bb*l * p*nzb*l h*s...
A szombathelyi városházán köszöntötték Falco kupagyőztes csapatát
lojalista: N*s b*r*t*k*lh*t*,h*gy * K*rm*nd* K*lcs*y F*r*nc *lt*l*n*s *sk*l...
Megszavazták a szülők, hogy a szentgotthárdi iskolákat vegye át az egyház