NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Időjárás

Viharos szélre és felhőszakadásra kell készülnünk holnap

Még mindig olyan az időjárás, mintha megérkezett volna az ősz.

Szombaton többfelé nagy mennyiségű csapadék várható, országszerte készülhetünk esőre, záporra, keleten helyenként zivatarra. Erős, helyenként viharos lesz az északias szél, és hazánk nagy részén mindössze 15-20 fokra van kilátás, keleten, északkeleten lehet melegebb. Kettősfronti hatás érvényesül a mai napon.

Vasárnap is többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Sokfelé várható további eső, zápor, keleten egy-egy zivatar is előfordulhat, a délután második felétől viszont már lényegesen kevesebb lesz a csapadék. Az északi, északnyugati szél több helyen megerősödik, a Dunántúl északi felén viharos is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul.

Illusztráció
fotó: Garai Antal Atom

Vasárnap éjfélig két riasztás van érvényben. Vasárnap késő délutánig több hullámban várható intenzív csapadék. Az eső, zápor mellett keleten, északkeleten helyenként zivatar is valószínű. A csapadék súlypontja szombaton egyre inkább a Dunántúlra (főként a keleti felére), a Duna-Tisza közére, és északkeletre tolódik, míg másutt átmenetileg hosszabb időszakokra is szünetelhet a csapadéktevékenység. Vasárnap délelőtt csökken a csapadékhajlam, további csapadék napközben inkább már csak a Dunántúlon valószínű, amelynek mennyisége viszont már nem lesz jelentős.

Az északi, északkeleti szelet ma több helyen viharos lökések kísérik. A Dunántúlon és az Alföldön a legerősebb széllökések jellemzően elérhetik a 60-70, kora délutánig néhol a 70-80 km/h-t is, de a Mecsekben, Dunántúli-középhegységben eleinte esetleg 80 km/h feletti lökések is kialakulhatnak. A nap második felében előbb az Alföldön, majd másutt is veszít erejéből a szél. Szombaton legtovább nyugaton marad viharos a légmozgás, vasárnap pedig már csak a Dunántúli-középhegységben lehet délelőtt egy-egy viharos (60-70 km/h-s) széllökés.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

_krampampuli_: N*m *s dr*g* * b*nz*n s*k*k sz*r*nt: t*ss*k cs*k m*gn*zn*, h*gy ...
Soha nem volt még ilyen drága a benzin Magyarországon
forestiero: M*n*k *s n*k*nk *z **? P*nzt m*r n*m n*gy*n *k*r *dn*, *s f*lh*b...
Megállapodott az EB Magyarországgal a helyreállítási tervről folytatott tárgyalások határidejének meghosszabbításáról
edmond: * v*r*nd*ss*g *gy t*d*m n*m k*z*r* *k. S*t, * v*r*nd*s n*k s*r*n...
Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás
edmond: *m*k*r *zs**b* *t*z*m, h*rm*s*v*l *d*t*m b* *z *lt*s*k*t. S*h* n...
Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás
lights: V*l*sz: M*rt m* *gy *d**t*, cs*csk*, b*h*d*l*, *lj* n*mz*t v*gy*...
Az NVB hitelesítette a kormány népszavazási kérdéseit, a többiekét visszadobta