NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Video

Videó: Trükkös rendszámforgatója volt a magyar kamionosnak

Útdíjat és gyorshajtási bírságot spórolt vele. Az M3-as autópályán bukott meg.

James Bond filmekbe illő trükkel spórolt egy kamionos az útdíjakon, és valószínűleg a gyorshajtási bírságokon – olvasható az ORFK balesetmegelőzési felületén .

Magyarországon az útdíjak befizetését országosan telepített fix kamerahálózaton, valamint mobil kamerás ellenőrző autókkal végzik.

A felvételeket rendszámfelismerő szoftver segítségével valós időben elemzik, ez alapján állapítják meg, hogy az ellenőrzőpontnál áthaladó jármű fizetett-e úthasználati díjat. Ha nem, akkor a bizonyítóerejű felvétel alapján küldik a bírságot.

Azonban előfordul, hogy a rendszám olvashatatlan. Vagy éppen nincs.

fotó: www.baleset-megelozes.eu

A felvételeket elemző dolgozóknak feltűnt egy fehér kamion, amely az ország különböző pontjain tűnik fel, és a vontatón egy alkalommal sem látszik a rendszám. Mivel a jármű típusa minden esetben azonos volt, így felmerült a gyanú, hogy a sofőr valamilyen trükkel él.

Így amikor a forgalomfigyelők ismét megpillantották a rendszámtalan fehér Renault-t a képernyőkön, jelezték a NAV (Nemzeti Adóhivatal) illetékes osztályának. Így az M3-ason haladó szellemkamion után eredtek a rendőrök és a Vám- és Pénzügyőrség járőrei.

Baleset-megelőzés

Szellemkamion a magyar utakon James Bond filmekbe illő trükkel spórolt egy kamionos az útdíjakon, és valószínűleg a gyorshajtási bírságokon. De lebukott, így ez a spórolás sokba fog neki kerülni....

A kamiont kivezették az autópálya egy pihenőjébe. Ott vizsgálták át a kocsit, amelynek a vezetőfülkéjében találtak egy utólag beszerelt típusidegen kapcsolót: ezt benyomva a kamion első rendszáma lebillent, így vált láthatatlanná a kamerák számára.

Így a sofőr az ellenőrzőponthoz közelítve olvashatatlanná tudta tenni a rendszámot, majd elhaladva visszaállította a normál állásába: erre alapozva nem fizetett úthasználati díjat. Hogy mennyit sikerült ekképp elcsalni, azt még vizsgálják a szakemberek.

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

demokratikus_gumilovedek: H* b*z*rt *sk*l*k m*ll*tt *s m*r v*l*gv*g* ("*ssz**ml*s"...
"Orvosi értelemben ez egy katasztrófahelyzet, amiben most vagyunk"
kovacs_ugynok: V*l*szt*s*k *l*tt 1 *vv*l b*szt*tn* *z *n. *ll*nz*k*t *l*g kr*t*...
Miközben a Fidesz oltásellenességgel támadja a baloldalt, az ellenzéki szavazóknál magasabb az oltási kedv
iszek: *g*n,f*l*g *gy,h*gy * cs*l*dj* *gz*t*k*s h*ly*n ny*r*l(t) * f*n*...
Napi Szlávik: nyárra elérhető a nyájimmunitás
Peter1968: S*ngb*rd c. f*lm.......
"Orvosi értelemben ez egy katasztrófahelyzet, amiben most vagyunk"
Katka: N*gy*n sz*r*tn*k *ly*n *mb*rr*l sz*m*ly*s*n b*sz*ln* *k* l*j*tt ...
Zacher Gábor már nem számolja, naponta hány embert tesz lélegeztetőgépre