NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

Újabb hajmeresztő videó a hírhedt sorkifaludi kereszteződésről

Nemrég itt történt az elmúlt időszak talán legmegrázóbb Vas megyei balesete. Vajon mi kell ahhoz, hogy változzon a közlekedési morál?

Ahogy arról lapunk is beszámolt,

2020.07.24. 21:40

Baleset Sorkifaludnál - Kirepült egy gyerek az autóból - Frissítve

/ sokkoló 2 hsz. /
Meghalt az ötéves kislány.
július 24-én, pénteken este tragikus baleset történt Sorkifaludnál, amikor védett úton, Sorokpolány felől Meggyeskovácsi irányába tartott egy Mazda terepjáró, benne egy édesanyával és két gyermekével. A nő háta mögött 5 éves kislánya, Rozina ült, az anyósülés mögött pedig még kisebb gyermeke. Mindketten be voltak kötve és gyermekülésben utaztak.

A vasszécsenyi elágazónál a menetirány szerinti jobb oldalról viszont egy szalmabálát szállító, műszaki hibás traktor érkezett bőgő motorral, pattogva. A traktor vezetője a helyszínen elárulta munkatársunknak, hogy villogtatással jelezte az előtte haladó kísérőjárműnek, hogy nem tud megállni, a sofőr pedig próbálta figyelmeztetni az édesanyát is, de nem járt sikerrel.

A traktor így belehajtott a Mazda oldalába, kiszakította az autó bal hátsó ülését, rajta a gyerekülésben ülő kislánnyal. A traktor ezután felborult és maga előtt tolta a kislányt, míg meg nem állt. A férfi ezután kimászott a traktorból és hallotta, amint az édesanya kiabálva keres valakit. Utána látta meg a kislányt, akiről egyből leszedték a roncsokat és az édesanya azonnal hozzálátott az újraélesztéshez.

2020.07.25. 11:23

Az anya kezdte meg kislánya újraélesztését

/ sokkoló gal. 25 hsz. /
A traktor bőgő motorral, pattogva érkezett a kereszteződésbe, ahol ütközött a védett úton haladó Mazdával, eltüntetve az autó bal hátulját.
Bár sikerrel járt, a kislány végig eszméletlen volt és olyan súlyos sérülései voltak, hogy később a kórházban életét vesztette.

Sorkifaludi baleset
fotó: Tánczos Mihály

A tragédia az országos sajtót is bejárta és biztosan merjük állítani, hogy az elmúlt időszak talán legmegrázóbb Vas megyei balesetéről van szó. Baleseti tudósító kollégánk ugyanis az elmúlt években egyetlen halálos kimenetelű balesettel kapcsolatban sem kapott annyi kérdést és megkeresését, mint ennél az esetnél. Meglett, sokat látott férfiemberek is törölgették a könnyeiket és talán sokaknak eszébe jutott, hogy ez akár velük is megtörténhetett volna.

A kereszteződésben még a záporok sem tudták elmosni a másfél hete történt baleset nyomait. A búzatáblában alkatrészek és üvegtáblák hevernek, az arra járókat pedig egy faragott sírjel

2020.08.03. 21:02

Faragott sírjel emlékeztet az édesanyja mögül kiszakított kislányra Sorkifaludnál

/ sokkoló 1 hsz. /
A négyes kereszteződésben még a záporok sem tudták elmosni a másfél hete történt baleset nyomait.
és temérdek virág, valamint mécsesek és gyertyák emlékeztetik a halálos karambolra.

fotó: TM

De vajon mi kell ahhoz, hogy változzon a közlekedési morál ebben a hírhedt sorkifaludi négyes kereszteződésben, ha nem egy gyermek tragédiája? Lapunkhoz is eljutott ugyanis egy videó, ami a napokban készült, ugyanott.

Egyenes az út, kevés az autó és csábít a gyorshajtásra is. Aki nem ismeri ezt az útszakaszt és a táblákra sem figyel kellően, könnyen balesetet okozhat. Hiszen bár kint vannak az alárendelt úton az elsőbbségadásra figyelmeztető táblák és a felfestés is, a két méter magas kukoricától szinte semennyire nem lehet belátni a kereszteződést, így sokaknak fel sem tűnik, hogy épp egy kereszteződésbe hajtanak be.

Éppen ezt demonstrálja az alábbi videó is, amit egy fedélzeti kamera rögzített a minap. Mint azt a videót készítő férfi is kiemelte, ma lehet, hogy valaki ismét nem tért volna haza a kereszteződésen áthajtó, állítólag szerb rendszámú, fekete Opelt vezető sofőr mutatványa miatt.

„Vajon mit látott a kukoricától? Védett kereszteződésbe, megállás nélkül 90-100-zal, vagy bármennyivel behajtani? No comment! Sorkifalud irányából érkezett és Vép felé fordult le” – írta a Facebookon megosztott videóhoz.

Security Check Required

null

Hozzászólások (18)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

crankitup: *tt *gy p*ld* r*... ...
Minden negyedik-ötödik ember funkcionális analfabéta Magyarországon
canis: F*nkc**n*l*s *n*lf*b*t* * b*l*ld*l* sz*v*z*k 99%-*, *k*k * RTL K...
Minden negyedik-ötödik ember funkcionális analfabéta Magyarországon
Paulus_Maior: M**rt? M*r*l v*n sz*...? :-)))...
Minden negyedik-ötödik ember funkcionális analfabéta Magyarországon
Regiszt: *z *gr*rv*ll*lk*z* v*gy k*m*z*k, v*gy t*d*tl*n. 2016. *t* v*n l*...
„Ha politikaközeli földvásárló lennék, akkor most hatszor annyi bérleti díjat kapnék a földem után”
cicus: cs*k *n v*gy*k *gy *zz*l *z *dv*nt* k*sz*r* d*l*gg*l h*gy *gy k*...
Ég a második gyertya Szombathely adventi koszorúján