NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

A szombathelyi utcán összesett férfit többen próbálták újraéleszteni, egyikük elmesélte a történteket

A 23 éves fiatalember, Csonka Attila fejében meg sem fordult, hogy ne menjen oda a földre roskadt idős férfihez. Mindent megpróbáltak az élete megmentése érdekében, de nem jártak sikerrel.

Ahogyan arról tegnap beszámoltunk , egy iratok nélküli férfi vesztette életét Szombathelyen, a Szófia utcában. (A rendőrségnek időközben sikerült azonosítania az elhunytat.) A szemtanúk szerint a férfi leszállt a kerékpárjáról, majd összeesett. Másodperceken belül két autó állt meg mellette és a két sofőr odasietett a bajba került emberhez, hogy segítsenek neki. Először stabil oldalfekvésbe helyezték, majd amikor a gyenge pulzusa megszűnt az egyik sofőr megkezdte az újraélesztést.

Videónkban Csonka Attila, egy 23 éves egyetemista mondja el, mi történt a szombathelyi hídon. A fiatalember még soha nem volt hasonló szituációban, de egy pillanatra sem fordult meg a fejében, hogy ne menjen oda laikusként és ne próbáljon segíteni.

További képekért kattintson!
fotó: Tánczos Mihály

A videó végén néhány ember számára megrázó hangfelvétel hallható. Egy középkorú férfi az egyik közeli ház kapujából nézte végig a küzdelmet az idős férfi életéért. Amikor a mentők letakarták a holttestet, az életmentők sikeréért messzebbről szorító férfi teljesen összeomlott. Később beszéltünk vele, még akkor is sírva mondta el, miért viselte meg ennyire az általa korábban soha nem látott férfi halála.

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : N* h*ll*d, t* *zt*n n*m v*gy s*mm*. *nny*r* b*g*tt p*s*st m*r r...
Európai Bizottság: nyárig be kell oltani a felnőtt lakosság 70 százalékát
miki1950 : H* *gy*lt*l*n l*sz n*l* h*llg*t*. ...
Vidnyánszky Attila is indít osztályt jövőre az SZFE-n
miki1950 : *g*sz *gysz*r**n n*m t*d*m m*g*lln*, h*gy * f*lk*nfb*n f*lt*tt k...
Podcast Feiszt Györggyel: Miért nem tudják a szombathelyiek, hogy gazdag kultúrájú, nagy múltú városban élnek?
miki1950 : M*g j*, h*gy n*m *n d*nt*k b*rk* h*ly*tt *s! D* *tt*l m*g h* v*l...
„Nagyon szerencsétlen, amikor beleszól a politika” – Egy szombathelyi orvos a kínai vakcináról
miki1950 : *kk*r* h*ly*s*g*t *rt*l, h*gy cs*k r*v*d*n. * f*d*ss m*gt*lt*tt*...
Tiltakozik az ellenzéki szövetség a kormány „büntetőhadjárata” ellen