NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Vesztegetéssel gyanúsítanak egy vasi munkavédelmi felügyelőt (Frissítve!)

Sok cég lehet érintett abban az ügyben, ahol a vasi Munkavédelmi Felügyelőségen dolgozó férfi és társa pénzért elsimított különböző ügyeket. Akik a rendőrségi megkeresés előtt jelentkeznek, megúszhatják az eljárást.

Vesztegetéssel és hivatali visszaéléssel gyanúsít két embert a Győr-Moson-Sopron Megyei rendőrség. Kocsis Tünde szóvivő a nyugat.hu kérdésére megerősítette, hogy egyikőjük a Vas Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szervének Munkavédelmi Felügyelőségén dolgozik, munkavédelmi felügyelőként. Őt és társát előzetes letartóztatásba helyezték.

Vesztegetéssel gyanúsítják a munkavédelmi ellenőrt
fotó: Tánczos Mihály

A rendőrség hamarosan közleményt ad ki az ügyben. Úgy tudjuk, több tucat cég lehet érintett, ahol a feltárt szabálytalanságok "eltussolásáért" kenőpénzt fizettek a munkavédelmi felügyelőnek, illetve fertődi társának. (Az ő szerepét nem sikerült megtudnunk.) Amennyiben az érintett cégek vezetői még a rendőrség megkeresése előtt jelentkeznek, akkor mentesülhetnek a felelősségre vonás alól. A vesztegetés ugyanis kétoldalúan elkövetett bűncselekmény, aki adja és aki kapja a kenőpénzt az is bűnt követ el.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

A 48 éves munkavédelmi felügyelő és társa a múlt év elejétől Győr-Moson-Sopron megyében működő cégek képviselőitől a munkavédelmi bírságok elengedése fejében kért és kapott kenőpénzt.

A nyomozás adatai szerint K. József (48 éves) fertődi lakos munkavédelmi ellenőrzései során a hiányosságokat nagy precizitással tárta fel és meglehetősen arrogáns stílusban vázolta a várhatóan jelentős összegű büntetés mértékét. A férfi ellenőrzéseiről és annak megállapításairól tájékoztatta bűntársát, K. János, 36 éves soproni lakost. K. János meg nem nevezett vezető beosztású kapcsolatokra hivatkozva felkereste a társaságok vezetőit azzal, hogy el tudja intézni a büntetés elmaradását. A vállalkozások képviselői félve a jelentős büntetéstől, általában belementek az alkuba és fizettek. A kapott pénzen ketten osztoztak.

Ellenük a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett vesztegetés és hivatali visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt - előzetes letartóztatásuk mellett - folytatja a nyomozást.

Feltehető hogy a két férfi az eddig ismerteken kívül, másoktól is csalt ki kenőpénzt. Azok a bejelentők, akik a hatóság tudomására jutása előtt cselekményüket bejelentik, büntetlenséget élveznek.

A rendőrség várja azok jelentkezését, akiknek K. József vagy K. János ajánlatot tett, vagy nekik kenőpénzt adott, továbbá az üggyel kapcsolatos valamilyen információval rendelkeznek, jelentkezzenek a 96/520-016 számon hivatali időben, vagy levélben a 9002 Győr, Pf. 302. postacímen.

Hozzászólások (3)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Nati: * gy*l*l*t *s f*l*l*m k*lt*s * l*gf*bb sz*mp*nt! Gy*l*z*t! *z *...
Hende Csaba a kezünket simogatja vagy a torkunkat fojtogatja?
Nati: *z *g*sz *l*t*b*n n*m *rt*k *nny*t v*rk*ny*r*l, m*nt m**t* "...
Várkonyi Andreára testőrök vigyáznak
Nati: H*ly*k *s v*gy*nk, m*rt m*r r*g *l k*ll*tt v*ln* z*v*rn* *k*t!...
Ismét meghosszabbította a kormány a járványügyi készültséget
Nati: R*m*lj*k * t*szt*t*t*zb* v*gz*k, m*g *tt s*m t*dn*k m*gsz*b*d*ln...
Jön az egyházi lakásügynökség
Nati: j*sk*01, m*ndt*m m*r, *zt *rt*k, *lm*h*tsz! R*ssz*nd*l*t*, j*ll...
Illés Károly szerint a kormány jogosan vette el a szombathelyi emberek pénzét