NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Helyek

A szurikáták és a makik az abszolút közönségkedvencek a Veszprémi Állatkertben

Így a nagypéntek utáni szombaton is tömegeket vonzott a veszprémi állatkert. Akik a reggeli órákban értek oda még szerencsésen megúszták a sorban állást, de délutánra már egy gombostűt nem lehetett leejteni a parkolókban sem.
fotó: Mészáros D. Zsolt

Bár a legtöbb állat nyugodtan tűrte a látogatók áradatát, akadtak rendkívül kíváncsi példányok is, mint ez a vörös vari, aki láthatóan annyira élvezte az emberek jelenlétét, hogy kimászott az amúgy jelképes kerítésén.

fotó: Mészáros D. Zsolt

Az állatkert egyértelmű sztárjai mégis a kedves szurikáták és a Madagaszkár című animációs filmből megismert gyűrűs farkú makik voltak, hisz a kifutójuk előtt szinte állandó volt a nyüzsgés. A szintén meglepően barátságos egyedek kicsinyeikkel együtt másztak le a fáról, hogy minél közelebb férkőzzenek az érdeklődőkhöz.

fotó: Mészáros D. Zsolt

A 2016-ban nyílt őslény tárlaton 65 millió évet utazhatunk vissza az időben, közel 50 olyan nagyszerű Júra kori teremtményt tekinthetünk meg életnagyságban, mint a Tyrannosaurus Rex vagy éppen a gigantikus Diplodocus. Bár az őshüllők itt-ott túlzottan műanyag hatást keltenek, mégis igazán lenyűgöző látni, hogy mekkorák is voltak valójában ezek a lények.

fotó: Mészáros D. Zsolt

Az állatkert amúgy 92 faj 624 egyedének ad otthont, így természetesen, többek közt zsiráfokat, pingvineket, fókákat és még rengeteg állatot megtekinthetnek, valamint madár- és hüllőházban is bandukolhatnak az érdeklődők.

fotó: Mészáros D. Zsolt

Bár több helyen figyelmeztetik a látogatókat a fokozott óvatosságra, mégis sokszor éppen a felelőtlen ember a legveszélyesebb állat.

Még több képért kattints!
fotó: Mészáros D. Zsolt

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

szemtanú: B*zt*s h*gy m*nd*nny**n j*l *rtj*k *s *rt*lm*zz*k *zt *s *m* t*l...
Hamarosan nyithatnak a mozik, színházak, vendéglátóhelyek, fürdők
Ddd911: * h*v*t*l*s sz*rv*kb*n s* *gy, s* *gy n*m l*h*t b*zn*. K*z*lh*tn...
Nem értjük, hogy miért titkolják el a helyi járványadatokat, de ezt teszik
eheti: "*z n*m cs*d*, h*sz*n *ll*nf*l*k l*szn*k * k*z*l*d* *rsz*ggy...
Ungár: Ha Hende nem lenne házas, magánéleti közeledésnek venném a dicséreteit
Ddd911: L*t*m *h*gy n*k*d *s, *gy * v*z*r*dn*k *s * h*l*tt*k cs*k *gy st...
Hamarosan nyithatnak a mozik, színházak, vendéglátóhelyek, fürdők
shopron: https://444.h*/2021/04/21/k*t-*r*sz-t*tk*s*gyn*k-b*d*p*str*l-*t*...
A rendőrség elrendelte a nyomozást a Czeglédyt követő titokzatos autó ügyében