NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Időjárás

Még mindig veszélyjelzés van érvényben Vas megyére a zivatarok miatt és hétvégén is legyen kéznél az esernyő

A szombat naposabbnak, barátságosabbnak ígérkezik, mint a többi nap.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint alapvetően erősen felhős lesz az ég pénteken, csak rövid napos időszakok lehetnek. Sokfelé várhatóak záporok, zivatarok, sőt, néhol heves zivatarok és záporok is lehetnek, melyek szerencsére esővé szelídülnek.

Lokálisan nagy különbségek is lehetnek a csapadékmennyiség tekintetében, többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a déli, délnyugati szél, elérheti akár a 70-80 km/h-t is. Az erősebb zivatargócokat viharos erejű széllökések kísérhetik, néhol 100 km/h-t meghaladó széllökésre és nagy méretű jég is valószínű. Az ország középső részére másodfokú figyelmeztetést adtak ki, 3 nyugati és négy keleti határmenti megyére pedig elsőfokút.

fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Pénteken a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 26 fok között alakul. Az Alpokalja térségében ennél pár fokkal hűvösebb, míg a délkeleti tájakon ennél melegebb is lehet. Késő estére 12 és 19 fok közé hűl le a levegő, hajnalra pedig 10 és 17 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szombatra egyelőre nem adtak ki figyelmeztető előrejelzést és többnyire napos időre számíthatunk, melynek hála a hőmérséklet is megemelkedik. Most még úgy tűnik, hogy a Dunántúlon vasárnap is megússzuk a hevesebb záporokat és zivatarokat, a keleti országrészre adtak ki egyelőre elsőfokú figyelmeztetést.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

iszek: P*t*ns: cs*l*kv*k*p*s, j*m*d*. * h*rm*d*k j*l*nt*s: n*mz*k*p*s,...
528 millió forintért hirdette meg az állam a volt balatonberényi gyermeküdülőt
miki1950 : Sz*r*nt*m *s. ...
Megszületett a megállapodás: online is lehet szavazni az ellenzéki előválasztáson
kovacs_ugynok: *st*b*...
Megszületett a megállapodás: online is lehet szavazni az ellenzéki előválasztáson
mape55: *kk*r * B*l*t*n *l*v*l*g*n*k *s * B*l*t*nn*k *nny*. :(...
Miniszteri biztos fogja óvni a Balaton élővilágát
syracusa: J*l*s*tt? D**d*l*n v*n *tth*n? M**l*tt k*h*nysz m*g v*l*m*t. ...
Eladja a Kolozsvár utcai sporttelepet a szombathelyi önkormányzat