NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Ez már komoly: Veszélyezteti a nemzetbiztonságot Trump makacssága

Republikánus nemzetbiztonsági szakértők kérik, hogy fogadja el a választás eredményét.

Hétfőn republikánus nemzetbiztonsági szakértők egy csoportja levélben sürgette Trump pártjának politikusait, gyakoroljanak nyomást az elnökre, hogy fogadja el a választás eredményét, mert a mostani helyzet súlyos nemzetbiztonsági kockázatokkal jár - írja a Washington Post.

Biden és csapata most nem vehet részt a titkosított kormányzati megbeszéléseken, pedig ez bevett gyakorlat a megválasztott elnökök esetében, már a hivatalba lépésük előtt. A katonákkal és tartalékosokkal együtt négymillió ember dolgozik a szövetségi kormánynak. Ebből négyezer politikai kinevezett, azaz, amikor új elnök költözik a Fehér Házba, őket lecserélik, és közülük 1200 olyan pozíció, amihez nemzetbiztonsági és összeférhetetlenségi átvizsgálás szükséges, ezt pedig így nem tudják megoldani.

A megválasztott demokrata elnök csapata már kénytelen adományt kérni, hogy a Trump-kormányzat által akadályozott hatalomátvételt végig tudják vinni, kevesebb mint két hónap múlva Trumpnak át kell adnia az irányítást Joe Biden kormányának, ami igen bonyolult feladat. A költségvetésben több millió dollár van erre a célra, de amíg Trump nem ismeri el a vereségét, ezt a pénzt nem kaphatják meg.

Eközben Trump kampánycsapata éppen a hétvégén szenvedett el újabb súlyos vereséget azzal, hogy Pennsylvaniában egy szövetségi bíró elutasította azt a keresetét, ami 6,8 millió szavazat érvénytelenítését célozta. A Republikánus Pártban korábban fontos tisztséget betöltő Matthew Brann bíró azt írta, hogy Trump jogi csapata egy összefüggéstelen, valós jogi érveket és tárgyi bizonyítékokat nélkülöző keresetet nyújtott be.

Brann azzal a kitétellel ejtette a keresetet, hogy azt nem lehet többé benyújtani, bár Rudy Giuliani és kollégái megígérték, hogy a legfelsőbb bíróságig viszik az ügyet.

Keresés

Hozzászólások

kovacs_ugynok: m*ndm*gd*gl*nk :P...
Plakátok és felhívások - Lázadásközeli állapotok Szombathelyen is?
kovacs_ugynok: J* l*sz *z *gy, *z *s..n b....* m*g! M*nk* b*f*j*zv*. k*ntr*s...
Pánikra semmi ok! Eltüntették a csúnya fehér ajtót az Éva-malom oldaláról
Katka: *d**g s*mm* *nf*rm*c**t n*m h*ll*tt*m *rr*l, m*nd*n cs*k *rr*l s...
Súlyos szövődményekkel kerültek kórházba tünetmentes koronavírus-fertőzés után gyerekek
gaful: *n *s *tt v*lt*m *v*kk*l k*s*bb * h*lysz*n*n! * l*jt* n*k*m n*m ...
22 éve volt Kőszeg egyik legszomorúbb napja - Ma van a deutschlandsbergi katasztrófa évfordulója.
Nagyadri: *gy 3 *r* m*g*ss*g*b*n m*g*n*k *s j* *st*t!...
Szombathely 150 millió forintot kap az EU-tól környezetvédelmi célokra