NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Életmód

Verselő telefont adnak át a pilisszentlászlói erdőnél

Életre kel Örkény novellája.

Hazai zenészek, színészek és a művészvilág vállalkozó kedvű képviselői adták a hangjukat egy, a pilisszentlászlói erdőszélen megvalósuló művészeti projekthez. - írja az utadon.hu . A „Hív az erdő” egy régi, piros testű nyilvános telefonnak ad új életet, amely gombnyomásra verset mond bárkinek – éppen úgy, mint Örkény István „Ballada a költészet hatalmáról” című egypercesében.

A nagy mesélő
fotó: utadon.hu

A piros telefonon mások mellett Reményik Sándor, Grecsó Krisztián, Áprily Lajos egy-egy műve szólal meg többek között Kollár-Klemencz László, Petruska András, Heinczinger Miklós zenész vagy éppen Vasvári Csaba színész hangján. Aki az Országos Kéktúra vonalán épp elhagyja a falut, és felemeli a régi időket idéző, piros testű nyilvános telefont kagylóját, annak a megfelelő szám tárcsázásával verset mond a készülék.

A „felhívható” versek, novellák sora folyamatosan bővül majd, jelenleg tizenkét mű – többek között Reményik Sándor, Grecsó Krisztián, Áprily Lajos, Werner Herzog egy-egy alkotása, illetve a Bhagavad-gítá egy részlete – hangzik el a telefonon. A „Hív az erdőhöz” eddig olyan művészek adták a hangjukat, mint Kollár-Klemencz László (Kistehén), Petruska András (Petruska), Heinczinger Miklós (Misztrál), Gyulai István (Anton Vezuv) zenész, Vasvári Csaba színész és még sokan mások.

A szolgáltatás természetesen teljesen díjmentes, hiszen célja éppen az odalátogató turisták szórakoztatása.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

pistike64: *n n*m m*gy*r*z*t*t k*rt*m, h*n*m m*s v*l*m*ny*r* v*lt*m k*v*ncs...
Brüsszeli szexpartira csapott le a rendőrség – A résztvevők között volt Szájer József is
pistike64: K*t k*nkr*t k*rd*s*m v*lt cs*k, d* *lk*r*lt* * v*l*sz*d*st, h*ly...
Brüsszeli szexpartira csapott le a rendőrség – A résztvevők között volt Szájer József is
Latyak: V*lt *tt m*r "j*b*r*t", "M*k*1951" n*v*n, m*st *...
Vissza a babaruhát! – Az államhoz kerül a Haladás-stadion működtetése
OhneGetzi: T* sz*r*ncs*tl*n... :-)...
Vissza a babaruhát! – Az államhoz kerül a Haladás-stadion működtetése
emberfarkas: K*r l*b*rk*zn* *z *l*pj*b*n v*v* k*zp*nt*l*g t*j*k*z*tl*n *s f*l...
Szájer és a Fidesz őszödi beszédei