NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Életmód

Verselő telefont adnak át a pilisszentlászlói erdőnél

Életre kel Örkény novellája.

Hazai zenészek, színészek és a művészvilág vállalkozó kedvű képviselői adták a hangjukat egy, a pilisszentlászlói erdőszélen megvalósuló művészeti projekthez. - írja az utadon.hu . A „Hív az erdő” egy régi, piros testű nyilvános telefonnak ad új életet, amely gombnyomásra verset mond bárkinek – éppen úgy, mint Örkény István „Ballada a költészet hatalmáról” című egypercesében.

A nagy mesélő
fotó: utadon.hu

A piros telefonon mások mellett Reményik Sándor, Grecsó Krisztián, Áprily Lajos egy-egy műve szólal meg többek között Kollár-Klemencz László, Petruska András, Heinczinger Miklós zenész vagy éppen Vasvári Csaba színész hangján. Aki az Országos Kéktúra vonalán épp elhagyja a falut, és felemeli a régi időket idéző, piros testű nyilvános telefont kagylóját, annak a megfelelő szám tárcsázásával verset mond a készülék.

A „felhívható” versek, novellák sora folyamatosan bővül majd, jelenleg tizenkét mű – többek között Reményik Sándor, Grecsó Krisztián, Áprily Lajos, Werner Herzog egy-egy alkotása, illetve a Bhagavad-gítá egy részlete – hangzik el a telefonon. A „Hív az erdőhöz” eddig olyan művészek adták a hangjukat, mint Kollár-Klemencz László (Kistehén), Petruska András (Petruska), Heinczinger Miklós (Misztrál), Gyulai István (Anton Vezuv) zenész, Vasvári Csaba színész és még sokan mások.

A szolgáltatás természetesen teljesen díjmentes, hiszen célja éppen az odalátogató turisták szórakoztatása.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : *z t*nyl*g f*nt*s k*rd*s l*ny*k, *z*rt *m*g n*m *ll r*nd*lk*z*sr...
Magyarország küzd a harmadik hullámmal
miki1950 : *z *g*z* pr*bl*m* *tt v*n, h*gy s*m * R*nd*rs*g s*m *z *gy*szs*g...
Kósa és sofőrje felváltva mentek vesztegetési pénzért?
iszek: M*st*r X%- r*l (d*br*c*n**k h*vj*k *gy...n*m *s *rt*m m**rt?......
Kósa és sofőrje felváltva mentek vesztegetési pénzért?
Rőzsike : V*l*h*l *zt *lv*st*m, *z *r*d*t* sz*ll*t*s* sz*rz*d*s sz*r*nt m*...
Magyarország küzd a harmadik hullámmal
kovacsg: *gy v*n, sz*p*ss*k cs*k m*g * n*p*t, z*r*nk l* m*nd*nt....
Felmerült a kereskedelem korlátozása egy időre