NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Végrehajtással fenyegeti az E.ON a halott nagyit

Hiába jelenti be újra és újra a halálát az unokája, az E.ON nem akarja elhinni, hogy nem fogyaszt energiát a síron túlról.

Olvasónk szeretett nagymamája tavaly február végén meghalt. Ez már önmagában is tragédia, de ami ezután következett, azt akár Kafka is megirigyelhetné. A házat, ahol ők ketten éltek, még a nagymama életében eladták – neki haszonélvezeti joga volt, ami a halálával megszűnt. Valamint az ő nevén voltak a közművek is.

Unokája, ahogyan azt ilyenkor kell, a halálesetet bejelentette az összes szolgáltatónál. Az új tulajdonossal felvették a mérőórák állását, és ő pedig minden addigi fogyasztást kifizetett. Az E.ON ügyfélszolgálatán a befizetéskor még azt is elmondta, hogy a ház jelenleg üres, és valószínűleg le fogják bontani. Ezzel úgy vélte, le is zárult az ügy.

A halálesetet személyesen is bejelentette az E.ON-nál
fotó: BZ

És ez így is volt minden más szolgáltatónál, az E.ON-t kivéve. Ők ugyanis nem voltak hajlandóak tudomásul venni, hogy a nagymama meghalt. Továbbra is küldték a részszámlákat olvasónknak. Ő erre újfent elküldte nagyanyja halotti anyakönyvi bizonyítványát az E.ON részére. A számlák továbbra is jöttek. Olvasónk felhívta az E.ON ügyfélszolgálatát. E-mailt írt, többet is. Ajánlott levelet küldött. Bement az ügyfélszolgálatra. A számlák továbbra is jöttek.

Legutóbb két hete keresték rajta halott nagymamáját, mert nem tudtak bemenni a házba, hogy a fizetéselmaradás miatt – ami a nagymama halála óta keletkezett – leszereljék a mérőórát. Decemberben egyébként már egy ügyvéd által írt fizetési felszólítás is érkezett, mondván ha nem fizet, megindítják a végrehajtást. A halott nagymama ellen. Új ugyan a tulajdonos, az ő nevét és címét olvasónk többször is megküldte az E.ON számára, mégis még mindig a nagymamáját keresik. És mikor nem érik el, akkor olvasónkat találják meg.

Decemberben már ügyvédi felszólítást küldött az E.ON
fotó: BZ

Megkerestük az ügyben az E.ON-t, kérdéseinkre az alábbi választ kaptuk:

Ügyfelünk unokája 2013 márciusában jelezte első alkalommal társaságunk felé, hogy a szerződött ügyfelünk – az ő nagymamája – elhalálozott. Az ezt igazoló Halotti anyakönyvi kivonatot azonban csak 2013 szeptemberében küldte meg felénk, így további ügyintézésről csak ezt követően tudtak kollégáink intézkedni.

Az elhalálozás igazolását követően, a jelenlegi szabályozás szerint, a felhasználási helyre, a panaszos által megnevezett új tulaj részére tájékoztató levelet küldtünk, amelyben felhívtuk a figyelmet arra, hogy a szolgáltatás további biztosításához 15 napon belül szerződést kell kötnie. Erre a levélre visszajelzés a mai napig nem érkezett, így a fogyasztási helyen a szolgáltatás kikapcsolható.

Az előrelépés érdekében újra egyedi, szerződéskötésre felszólító levelet küldenek kollégáink a felhasználási helyre, a panaszos által megjelölt tulajdonos részére. Abban az esetben azonban, ha erre a felszólításra sem érkezik visszajelzés, úgy a felhasználási hely kikapcsolását megkíséreljük. A számlázást kollégáink leállították, így korábbi ügyfelünk részére további részszámlák nem fognak érkezni.

Bár a fogyasztási helyen nem él senki, a számlák mégis jönnek
fotó: BZ

Ezzel csupán az a gond, hogy a halotti anyakönyvi kivonatot olvasónk már az első levéllel mellékelte. Persze arról nem őrzött meg másolatot, hiszen miért is tette volna? Az új tulajdonos neve mellé pedig annak címe is mellékelve volt, logikusan, hiszen jelenleg a „fogyasztási hely” üresen áll: tehát nemcsak hogy nem él ott senki, fogyasztásról gyakorlatilag nem is beszélhetünk.

Mindebből tanulva olvasónk a további levelezést már gondosan megőrizte, mondván: biztos, ami biztos. Most csak azon csodálkozik, hogy a többi közmű számára miként lehetett elegendő egyetlen bejelentés? Úgy tűnik az E.ON-nál szeretnek bombabiztosra menni.

Hozzászólások (16)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

StarMan: J*j, *tt * v*l*gv*g*! M*s n*ll*k m*s*k*nyv*t "*rn*k", t*...
Hajdú Péter és párja elkapta a delta-variánst
StarMan: H* n*m tr*f*, n* *rj*n*k v*cc*k*t. L*gy *s*csk*, 1 h*t*n *t t*rt...
Nem tréfa: 110 km/órás széllökések és jégeső jön
StarMan: H*ly*kn*k: k*r*s*b*n m*gt*l*ln* *z *rv*s* sz*kl*p*k*t. J*v*sl*m ...
Nagyon csúnya hírek érkeztek a delta variánsról
StarMan: J*gs*mv*n*k. * k*r*kp*r*s t*k*r*dj*n m*nd*nh*nn*n....
Olvasóink többsége szerint a szombathelyi Fő téren hosszában is kellene kerékpárút
StarMan: R*m*k *tl*t *kk*r* b*k*s *t*n....
Hosszú Katinkáról neveznek el egy strandot a Balatonon