NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Végrehajtást kezdeményeztek az UniCredit ellen

Az egész ügyet az pattintotta ki, hogy kiderült, Matolcsy György a főváros egyik legdrágább lakásában él.

Végrehajtást kezdeményezett egy magánszemély, F. Zsolt Ferenc az UniCredit Bank ellen, amelyet a Fővárosi Törvényszék el is rendelt idén március 2-án - írja a Magyar Nemzet . Egyelőre nem tudni, hogy miért indítottak eljárást, vagy azt, hogy miért húzódik el ilyen sokáig a végrehajtás, de még az sem biztos, hogy mekkora összegről van szó.

A dolog érdekessége, hogy nemrég éppen a Népszabadság Népszabadság derítette ki, hogy az UniCredit vezérigazgatója, Matolcsy György jegybankelnök az ország egyik legdrágább lakásában él. A luxuslakás a budai Várban található, és nem mellesleg Patai Mihály a tulaja, aki az UniCredit elnök-vezérigazgatója, és a Magyar Bankszövetség vezetője.

A lakáshoz szauna, borospince és még egy uszoda is tartozik
fotó: Forrás: 24.hu

A lakáshoz szauna, borospince és még egy uszoda is tartozik. Az épületet az UniCredit finanszírozásával 18 milliárdból újították fel az Eiffel Palace Kft., majd eladták a Magyar Nemzeti Banknak. A Matolcsy vezette jegybank és a Patai irányította UniCredit is feltűnt az Eiffel Palace irodaház adásvételénél - írja a HírTv.hu .

Ez még a politikusoknál is kiverte a biztosítékot

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke Matolcsy lemondását követelte. Szerinte Patai és Matolcsy viszonya a rabló és a pandúr haverkodásának klasszikus esete. A szocialisták egy azonnali vizsgálat elrendelését követelték, hiszen szerintük a kialakult helyzet még a Matolcsy által aláírt etikai kódexet is a semmibe veszi. Az Együtt elnöke pedig az nyilatkozta, hogy ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a rendőrségen és a Központi Nyomozó Ügyészségen.

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

stengetz: *gy*n n*m *ly*n n*gy*k * pr*bl*m*k, cs*k *z * b*j s *z *g*zs*g, ...
Nem takarítják a Külső-Nárai út kerékpárútját - írja olvasónk
miki1950 : *bb*n D*zs*n*k *g*z* v*n. * D*n* n*l*nk *s m*st k*zd v*ssz*h*z*d...
Annyi a szúnyog Győrben, hogy a polgármester a lakosok segítségét kéri
shopron: *r*l*k, h*gy f*lf*d*zt*t*k V*c*t, *gy *g*z*n h*ng*l*t*s k*sv*r*s...
Múmiák és sütemények: Vác, az ismeretlen város a Duna partján
ta-tom: N*gy*n sz*m*t d*l*g *z *lt*tl*n*k *ld*z*s*, k*nysz*r*tg*t*s* *s ...
Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás
amiede: Cs*k gr*t*l*ln* l*h*t. N*m j*bb *z m*nt * gy*l*lk*d*s *s * f*c*m...
Tudta, hogy Szombathelyen a panelházak között van egy mini arborétum?