NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Csak Szombathely

Olyan szép volt a Kiskar utcai gőzfelhő, de sajnos nemsokára vége lesz

Egészen New York-i hangulatot adott Szombathelynek.

Akinek a szombathelyi belvárosban volt dolga az utóbbi hetekben, bizonyára ráfeledkezett a Kiskar utcai benzinkút melletti gőzfelhőre.

Már januárban látszódott hogy valami nincs rendben: a buszmegálló közelében lévő csatornafedél környékéről enyhe gőzfellegek szálltak felfelé. Később az út túlsó oldalán ismétlődött meg ugyanez.

Látványos reggeli gőzölgés a túloldalon, a töltőállomás közelében. 2020.02.25-én
fotó: Mészáros Krisztián

A jelek szerint a buszmegálló oldalánál lehet valami hiba a távhővezetékkel, ezért túrták fel a területet, amely a mai napig elkerítve várja a befejezését.

Meg is kérdeztük a Szombathelyi Távhőszolgáltatót, hogy mi az oka a több mint 15 napja tartó elkerítésnek, valamint mikorra várható a kérdéses szakasz végleges helyreállítása. Kiderült, nem volt akkora a baj, mint amennyire látványos. A távhővezeték repedt meg, s a jövőbeli szivárgásokat megelőzvén a szolgáltató úgy döntött, hogy a kérdéses, már többször javított szakasz teljes cseréje lesz a legjobb megoldás. A hosszabb kivitelezési időszakot pedig részben a munka során használt beton kötési ideje magyarázzák.

Február 8-ai állapotok a buszmegálló mellett.
fotó: Mészáros Krisztián

Ha bővebben is érdekli a szolgáltató válasza, akkor alább olvashatja:

"A Kiskar utcában távvezeték-lyukadás miatt volt szükség az utca egyik oldalán a buszmegállóban, a másik oldalán a benzinkút mellett feltárást végeznünk. A beazonosított hibahely feltárását követően először 2020. február 04-én történtek javítási munkálatok a buszmegállóban. Ekkor – átmeneti megoldásként – a kilyukadt csővezetéken hegesztéssel a vízfolyást megszüntettük. Annak érdekében azonban, hogy a jövőben ezen a területen ne kelljen bontásokat végezni hasonló okok miatt, a már többször javított csővezeték egy nagyobb szakaszának cseréje mellett döntöttünk. A munkavégzés 2020. február 25-26-án történt. Mivel a hibaelhárítás a szolgáltatás biztosítása mellett nem végezhető el, ezért a szolgáltatási szünettel érintett fogyasztókat előzetesen tájékoztattuk. A hibaelhárítás után megkezdjük a terület helyreállításának munkálatait. A helyreállítás során arra törekszünk, hogy a lehető legkevesebb ideig kelljen a munkaterületet elkerítve hagyni, de a beton kötési ideje miatt a területet csak később tudjuk visszaadni a forgalom számára."

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

duffs: N*gy*n *k*s v*gy! * sz*m*tsz*ll*t*s *s *gy sz*lg*lt*t*s *s n*ncs...
A vendéglátósoknak fogalmuk nincs, hogy hogyan lesz hétfőtől
iszek: T*bbsz*r f*lt*tt*m m*r * k*rd*st: * h*l*sk*f* h*t*s*k m*nny* p*...
A vendéglátósoknak fogalmuk nincs, hogy hogyan lesz hétfőtől
Ddd911: *tt * p*nt! ...
Operatív törzs: El kell halasztani a hétvégére tervezett oltásokat
iszek: V*l*szt*s*k: 2 *r*r* m*gsz*k*dt * r*ndsz*r. M*st sz*nkr*n*z*c**s...
Operatív törzs: El kell halasztani a hétvégére tervezett oltásokat
miki1950 : M*gy*r*rsz*g k*rm*ny* *gyr* j*bb*n t*lj*s*t! H*t n*m l*tj*t*k? ...
Operatív törzs: El kell halasztani a hétvégére tervezett oltásokat