NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Megépül a vát-porpáci repülőtér?

A Fidesz és a debreceniek szerint igen, a miniszter szerint talán. Fellegi Tamás azt mondja, még nincs végleges helyszín.

Pénteken írtuk

2011.06.24. 17:18

Szombaton eldől, lesz-e repterünk

/ közélet 33 hsz. 5 kapcs. /
Újra terítéken a Vát-Porpác reptér ügye, ám ezúttal Kína miniszterelnöke vette fel a történet fonalát. A 100 milliárd forintos beruházás fölött szombaton kimondhatják az Áment.
, hogy a kínai miniszterelnök személyes kérésére került a tárgyalási csomagba a Vát és Porpác mellé tervezett repülőtér. A szombati magyar-kínai kormányfői tárgyalásokról csak annyi jelent meg a sajtóban, hogy többek között megállapodást kötöttek kereskedelmi repülőterekről és logisztikai bázis létrehozásáról.

A Fidesz szerint igen…

A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak küldött, a részletek iránt érdeklődő levelünkre még nem érkezett válasz, de a fidesz.hu oldalon megjelent írás valószínűsíti, hogy a bázis helyszíne Szombathely mellett lesz.

A cikk szerint Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter azt mondta, a helyszínről még nincs végleges döntés, de az elmúlt napokban többször szóba került a Vas megyei helyszín.

Barta Balázs, a reptér előkészítését végző Sia-Port Kft. ügyvezetője a tárgyalások előtt nem kívánt nyilatkozni, ma délelőtti telefonhívásunkra azt mondta, nincsenek részletes információi.

A debreceniek szerint is…

A debreceni székhelyű civishir.hu ugyanakkor szinte biztosra veszi , hogy Vát és Porpác mellett épül meg a repülőtér. Idézik Cseri Józsefet, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökét, aki januárban úgy fogalmazott, hogy a kínaiak egyértelműen kinyilvánították, számukra a vát-porpáci terület az értékes, itt szeretnének építkezni.

Az eredeti tervekben egy 600 hektáros teherszállító repülőtér, szervizbázis és ipari park szerepelt, amely az első körben 300, majd kétezer munkahelyet teremt a környéken. A repülőtér kifutópályája négy km hosszú, 60 méter széles lenne, a reptérhez logisztikai és közlekedési központ épülne, amely a kínai kereskedelem közép-európai bázisának szerepét tölthetné be.

A mintegy 100 milliárdos beruházás megvalósulása esetén évi 170 ezer tonna áru és 250 ezer utas érkezhet a repülőtérre.

Kapcsolódó

2011.06.24. 17:18

Szombaton eldől, lesz-e repterünk

/ közélet 33 hsz. 5 kapcs. /
Újra terítéken a Vát-Porpác reptér ügye, ám ezúttal Kína miniszterelnöke vette fel a történet fonalát. A 100 milliárd forintos beruházás fölött szombaton kimondhatják az Áment.

Hozzászólások (42)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kovacsg: N*m *zt m*ndt*m, h*gy *z j*. Cs*k * t*nyt k*z*lt*m. *gy *pt*v*t,...
Papíron Írországba költözik az Aptiv jó része, ami újabb mély sebet ejt a szombathelyi költségvetésen
miki1950 : *z v*l*b*n * l*tsz*t. * f*l*l*mb*n t*rt*s n*gy*n s*k*kn*k b*f*gj...
Pálinkás József új pártja is részt vesz az ellenzéki előválasztáson
subi2: *gy *g*z* "*lr*tt*nt*" *t*l*t....
Földre dobta a maszkját, aztán verekedésre hívta az őt igazoltató rendőröket és katonákat
miki1950 : M*gy*r*rsz*g k*rm*ny*n*k *z n*m f*j. *z *ll*m* *d*k *tt*l m*g b*...
Papíron Írországba költözik az Aptiv jó része, ami újabb mély sebet ejt a szombathelyi költségvetésen
kaulike: d* sz*r*nt*m *s v*dk*t v*zsg*lt*k, m*g *z *s *k* *rt* * b*r*ms*g...
Más orosz vakcinát teszteltek, mint ami forgalomba kerülhet