NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Bűzre és legyekre panaszkodnak a vasvári hulladékfeldolgozó mellett lakók

A telep vezetője azonban azt mondja, hogy szerves hulladékot nem is kezelnek. Légyirtást pedig maga rendelt el, legutóbb két hete.

Egy vasvári olvasónk keresett meg azzal minket, hogy orrfacsaró bűz terjeng Vasváron a hulladékfeldolgozó környékén. De nem ez az egyetlen, ami megkeseríti a szomszédban lakók életét. A HUKE telepéről ugyanis - állítása szerint - rengeteg légy is átszáll a környék házaiba. Olvasónk azt mondta, hogy nem lehet szellőztetni a legyek pedig szinte folyton ellepik a lakást.

Hulladék kezelés a HUKE-ban
fotó: www.huke.hu

Megkerestük a hulladék feldolgozó vezetőjét, Németh Bencét.

- Itt állok a telep közepén, szemben velem a hulladékbálák - kezdte Németh a telefonban. Semmit nem érzek, pedig ha tőlünk jönne a bűz, akkor valószínű a telep közepén igen csak érezném azt. A panasz azért is furcsa, mivel a telepen nálunk nincsen szerves hulladék. Fólia, karton, PET palack és ezekhez hasonló lassan lebomló termékek újrahasznosításával foglalkozunk, úgynevezett RDF-et készítünk, amiket cement gyárak energetikai hasznosítására használnak. Volt egyébként korábban aggály a hulladék feldolgozónk miatt. Akkor maga a cég tulajdonosa ült le beszélni azzal, aki felkeresett minket kérdéseivel. Bármelyik lakónak panasza vagy kérdése van, az keressen meg minket. Bízunk benne, hogy meg fogjuk tudni oldani.

Hulladék kezelés a HUKE-ban
fotó: www.huke.hu

A legyekre is rákérdeztünk.

- Alig két hete, hogy légyirtást rendeltünk meg a telepre. Bár igaz, legyek nem csak nálunk vannak, hanem az egész városban, és mint mondtam szerves hulladék nálunk nincs is, azért a komfort érzésre figyelünk - tette hozzá a telep vezetője.

Hozzászólások (3)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : *lt*l*n*s *sk*l** *szt*lyt*rs*m *s N*gyk*r *tc** b*r*t*m v*lt. ...
Elhunyt Pekovics József, nyugalmazott szombathelyi tűzoltó
jeremias: *r*mt*l* h*r, m**l*bb* gy*gy*l*st m*nd*n *r*nt*tt k*sgy*rm*kn*k....
Kásler: Állami támogatással is elérhetővé válik az SMA-s betegek terápiája
kezdem: K*r, h*gy *z *mp*t**t s*m l*h*t t*n*ln*... ...
„Hetvenévesen már nagyon nehéz az unokámmal egész nap tanulni”
crankitup: *zt *d*m *n *s. D*l*t*n n*gy*n n*m *k*r m*nn* *z * b*z*ny*s b*l*...
Egy nap hárman buktak meg Vas megyében ittas vezetéssel, ketten balesetet is okoztak
miki1950 : *rtsd, b*rk*lt c*g*ny*z*s. ...
Orbán Viktor: Összesen 24 tizennégy év alatti fekszik kórházban Covid miatt