NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Begördültek a mozdonyok az MMIK-ba

Vonatok foglalták el a Médium Galériát, és még ha nem is életnagyságban, azért így is érdemes legeltetni rajtuk a szemet. Sőt, így érdemes csak igazán. Fotógalériánk a XVII. Vasútmodell Kiállításon készült.

A makett nem modell, a modell nem makett. Kezdjük ezzel az alapvető törvényszerűséggel, és folytassuk azzal, hogy a modell nem csak valaminek a méretarányos leképezése, de működőképes is. Ez a tulajdonság érvényes az MMIK-ban kiállított vonatmodellekre is, amik egytől-egyig haladnak is a miniatűr síneken, előre, mindig előre, miközben apró szereplők is tarkítják az összképet - például hegymászók, biciklisták, tehenek, de még lerobbant Trabantot toló kis figurák is.

A modellezés már nem annyira népszerű hobbi, mint volt régen, mi azonban a következő képgalériával szeretnénk egy kicsit újra a figyelem középpontjába állítani - már csak azért is, mert hétvégi programnak sem utolsó, ha a család csemetéjét vinni szeretnénk valahová.

klikk a képre!
fotó: Mészáros Zsolt

A kiállítás december 3-5. és 10-12. között látogatható a szombathelyi MMIK-ban, délelőtt tíz és este hat óra között.

Hozzászólások (3)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés