NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Fideszes bosszú áll a Vasivíz ellen indított eljárás mögött?

Az eljárást indító hivatalt a Fidesz dunaújvárosi választókerületi elnöke vezeti.

Eljárást indított a Vasivíz Zrt. ellen a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH), a hivatal szerint Molnár Miklósnak, aki január eleje óta a cég vezérigazgatója, nincs meg a szükséges szakmai tapasztalata - írtuk tegnap a megyei napilap cikkére hivatkozva.

A napilap egy jegyzőkönyvet említ forrásként, amiben az is szerepel, hogy a MEKH eljárást indított a Vasivíz ellen, az eljárást 75 napon belül kell lezárni.

Molnár Miklós még városi képviselőként
fotó: Mészáros D. Zsolt

A jegyzőkönyvet mi nem láttuk, annyit sikerült megtudni, hogy abban nincs semmiféle határozat, a hivatal csak az elsődleges véleményét fogalmazta meg. A tényleges hatósági döntést az eljárás lefolytatása után tudják meghozni.

Tehát

két és fél hónap múlva derül ki, valóban szabálytalan volt-e Molnár Miklós kinevezése

Ha jobban megnézzük, azért találunk érdekes részleteket. Arról már sokat írtunk, hogy a Fidesz Molnár Miklóst tartja felelősnek azért, mert tavaly februárban elfogyott a közgyűlési többségük

2019.01.08. 08:51

„Vége van, polgármester úr” – Szombathely is nemet mondott a rabszolgatörvényre

/ közélet 23 hsz. /
Molnár Miklóssal és Balassa Péter támogatásával meglepetés született a közgyűlésben. Fordulat a város közéletében?
, Hende Csaba országgyűlési képviselő és Puskás Tivadar, akkori polgármester le is árulózta
2019.01.12. 08:17

Hende Csaba: Molnár Miklós elárulta a polgári, jobboldali tábort

/ közélet 24 hsz. /
A tüntetések agresszív botrányfelvonások voltak, és ugyanazok szervezték, akik államcsőd széléig sodorták annak idején Magyarországot - Hende a megyei lapnak értékelt.
.

Ősszel, az önkormányzati választásokon Molnár és a Pro Savaria gyakorlatilag a Fidesz ellen (is) elindult a választásokon. Nem voltak részei az ellenzéki összefogásnak, de így is szereztek egy mandátumot, valószínűleg nem a baloldaltól vettek első szavazatokat.

A Fidesz választókerületi elnöke irányítja a MEKH-t

Molnár Miklós volt alpolgármester, városi képviselő vezérigazgatói alkalmasságáról már tavaly november elején kirobbant a vita

2019.11.09. 11:57

Jogi aggályok a Vasivíz Zrt. új vezérigazgatója, Molnár Miklós kinevezése körül?

/ közélet 10 hsz. /
A megyei napilap azt írja, hogy Molnárnak nincs meg szükséges gyakorlata. A területért felelős alpolgármester szerint ez csak politikai támadás, a cég mindenben megfelel a jogi előírásoknak.
, a városvezetés többször is úgy nyilatkozott
2019.11.09. 11:57

Jogi aggályok a Vasivíz Zrt. új vezérigazgatója, Molnár Miklós kinevezése körül?

/ közélet 10 hsz. /
A megyei napilap azt írja, hogy Molnárnak nincs meg szükséges gyakorlata. A területért felelős alpolgármester szerint ez csak politikai támadás, a cég mindenben megfelel a jogi előírásoknak.
, hogy nincs akadálya a kinevezésének. Molnár Miklóst december 17-én nevezték ki
2019.12.17. 11:37

Molnár Miklós lett a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója

/ közélet 40 hsz. /
A leköszönő vezérigazgatót, Kohuth Viktort választás elé állította a tulajdonosi taggyűlés.
január 1-i hatállyal a Vasivíz vezérigazgatójává.

Tegnapi cikkünk megjelenése után több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a MEKH vezetője Dorkota Lajos, a Fidesz volt országgyűlési képviselője.

Dorkota 1998. június 18. és 2013. június 30 között volt országgyűlési képviselő, majd 2006 és 2013 között Dunaújváros alpolgármestere. 2011. január 1. és 2013. június 30. között kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, 2013. július 1-től a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal elnöke.

Dorkota Lajos
fotó: Forrás: castellum.do

2013-ban Hende Csaba, aki akkor honvédelmi miniszter volt, a Honvédelemért Kitüntető Cím I. osztálya kitüntetést adta át Dorkotának.

Idén februárban írta a hvg.hu , hogy Dorkota - több fideszes mellett - a budai várban bérel 153 millió forintot érő ingatlant Orbán Viktor hivatalának köszönhetően. Az elnök fizetése közel 3,3 millió, de még a várbeli lakás kedvezményes, 43 ezer forintos bérleti díját is a hivatal állta.

A tavalyi önkormányzati választások után ezek a bérlemények bizonytalanná váltak, a MEKH februárban 68 millió forintot kínált azért, hogy annak a bizonyos lakásnak kijelölhesse a bérlőjét, vagyis, Dorkota tovább lakhasson a Halászbástya közelében lévő lakásban.

Dorkota választókerületi munkája egyébként nem nevezhető sikeresnek. A 2018-as országgyűlési választásokon a választókerület jobbikos képviselőt választott, tavalyi önkormányzati választásokon az ellenzéki összefogás jelöltje lett Dunaújváros polgármestere, a Fidesz 4:11 arányú kisebbségbe került a városi közgyűlésben. Az idén, februárban időközi országgyűlési képviselő-választás volt a választókerületben, a Fidesz egy civil jelöltet támogatott, aki 20 százalékponttal maradt le az ellenzéki összefogás jelöltjétől.

A hírek szerint Dorkota elveszítette a párt vezetősének bizalmát. És most az általa vezetett hivatal eljárást indít Molnár Miklós, áttételesen az őt kinevező, ellenzéki vezetésű önkormányzat ellen, és a jelenleg is folyó eljárásról szóló jegyzőkönyv kiszivárog a Kesmá-hoz tartozó, kormánypárti Vas Népéhez.

Egyébként ma délelőtt mi is kértük a MEKH-et, hogy adják ki nekünk az említett jegyzőkönyvet. Reméljük, a jövő hét elején meg is kapjuk.

Hozzászólások (15)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

stengetz: *gy*n n*m *ly*n n*gy*k * pr*bl*m*k, cs*k *z * b*j s *z *g*zs*g, ...
Nem takarítják a Külső-Nárai út kerékpárútját - írja olvasónk
miki1950 : *bb*n D*zs*n*k *g*z* v*n. * D*n* n*l*nk *s m*st k*zd v*ssz*h*z*d...
Annyi a szúnyog Győrben, hogy a polgármester a lakosok segítségét kéri
shopron: *r*l*k, h*gy f*lf*d*zt*t*k V*c*t, *gy *g*z*n h*ng*l*t*s k*sv*r*s...
Múmiák és sütemények: Vác, az ismeretlen város a Duna partján
ta-tom: N*gy*n sz*m*t d*l*g *z *lt*tl*n*k *ld*z*s*, k*nysz*r*tg*t*s* *s ...
Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás
amiede: Cs*k gr*t*l*ln* l*h*t. N*m j*bb *z m*nt * gy*l*lk*d*s *s * f*c*m...
Tudta, hogy Szombathelyen a panelházak között van egy mini arborétum?