NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Jogi aggályok a Vasivíz Zrt. új vezérigazgatója, Molnár Miklós kinevezése körül?

A megyei napilap azt írja, hogy Molnárnak nincs meg szükséges gyakorlata. A területért felelős alpolgármester szerint ez csak politikai támadás, a cég mindenben megfelel a jogi előírásoknak.

"Rendeleti akadálya lehet annak, hogy Molnár Miklós a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója lehessen" - írja cikkében a Vas megyei napilap. Hozzáteszik, értesüléseik szerint Molnár megválasztása esetén veszélybe kerülhet a Vasivíz Zrt. víziközmű-szolgáltatói engedélye is, mivel egy 2013-as kormányrendelet előírja, hogy víziközmű-szolgáltató vezetőjének öv év, víziközmű-szolgáltatásban szerzett szakmai tapasztalatának kell lennie.

Mint írják, ha a kormányrendeletben rögzített személyi feltételeknek nem felel meg a víziközmű-szolgáltató cég, visszavonhatják a Vasivíz víziközmű-szolgáltatói engedélyét, ezért a társaság könnyen állami felügyelet alá kerülhet, és beolvad a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt-be.

A frissen újraválasztott, és kinevezése miatt a közgyűlési mandátumának visszaadására készülő Molnár Miklóst az október 31-i közgyűlésen

2019.10.31. 09:59

Megvannak az új alpolgármesterek, bizottságok, Molnár Miklós lesz a Vasivíz vezérigazgatója

/ közélet 21 hsz. /
Olvassa újra az új szombathelyi közgyűlés első üléséről szóló tudósításunkat.
nevezték nevezték ki a Vasivíz Zrt. igazgatójának. A Fidesz frakció tiltakozott a kinevezése ellen.

Molnár Miklós: Már semmin sem lepődöm meg
fotó: Józing Antal

Dr. Horváth Attila, a területért felelős alpolgármester kérdésünkre elmondta, hogy semmilyen jogi aggály nem merül fel Molnár Miklós kinevezésével kapcsolatban. Egyrészt azért, mert Molnár megfelel a jogszabályi feltételeknek, másfelől a vonatkozó jogszabályi rendelkezés nem egy vezetőre, hanem együttesen, a cég valamennyi vezetőjére fogalmaz meg elvárásokat, amelyeknek a Vasivíz Zrt. természetesen megfelel.

A politikus hozzátette, véleménye szerint nem szakmai, hanem politikai ügy van a háttérben, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a megyei napilap hamarabb kapta meg az amúgy teljesen hibás jogi véleményt, mint a városvezetés. Az alpolgármester azt is megemlítette, hogy a cikk szerint zárt ajtók mögött nevezték ki Molnár Miklóst, ami nem igaz, hiszen nyilvános ülésen tárgyalták a Vasivíz Zrt. ügyét. Megjegyezte, a városvezetés elkötelezett a szombathelyiek minél szélesebb körű tájékoztatása mellett.

Molnár Miklós kérdésünkre annyit mondott, hogy a megyei napilap az elmúlt években annyi valótlanságot írt vele kapcsolatban, hogy már semmin sem lepődik meg.

Hozzászólások (10)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

lolka: * l*gn*gy*bb g*szt*st*l*ns*gr*l m*g *s f*l*dk*zt*m. K*mp*ny. T...
Illés Károly szerint a kormány jogosan vette el a szombathelyi emberek pénzét
lolka: H* * "f*d*sz*s" k*ll*g*k*t "z*v*rj* *z *lsz*rt p*nz&...
Illés Károly szerint a kormány jogosan vette el a szombathelyi emberek pénzét
dragan: *zt *z *rd*n*r* p*r*szt v*rsl*t m**rt k*ll * v*r*s sz*v*b*n p*h*...
Nem robbant be igazán a szombathelyi szentivánéj első napja
Megér egy misét: *r*l*k, h*gy v*n *gy v*d*m r*nd*zv*ny v*gr* * v*r*sb*n, d* * Cs*...
Nem robbant be igazán a szombathelyi szentivánéj első napja
Nati: Cs*t*rt*k m*nk*n*p!...
Nem robbant be igazán a szombathelyi szentivánéj első napja