NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Jogi aggályok a Vasivíz Zrt. új vezérigazgatója, Molnár Miklós kinevezése körül?

A megyei napilap azt írja, hogy Molnárnak nincs meg szükséges gyakorlata. A területért felelős alpolgármester szerint ez csak politikai támadás, a cég mindenben megfelel a jogi előírásoknak.

"Rendeleti akadálya lehet annak, hogy Molnár Miklós a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója lehessen" - írja cikkében a Vas megyei napilap. Hozzáteszik, értesüléseik szerint Molnár megválasztása esetén veszélybe kerülhet a Vasivíz Zrt. víziközmű-szolgáltatói engedélye is, mivel egy 2013-as kormányrendelet előírja, hogy víziközmű-szolgáltató vezetőjének öv év, víziközmű-szolgáltatásban szerzett szakmai tapasztalatának kell lennie.

Mint írják, ha a kormányrendeletben rögzített személyi feltételeknek nem felel meg a víziközmű-szolgáltató cég, visszavonhatják a Vasivíz víziközmű-szolgáltatói engedélyét, ezért a társaság könnyen állami felügyelet alá kerülhet, és beolvad a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt-be.

A frissen újraválasztott, és kinevezése miatt a közgyűlési mandátumának visszaadására készülő Molnár Miklóst az október 31-i közgyűlésen

2019.10.31. 09:59

Megvannak az új alpolgármesterek, bizottságok, Molnár Miklós lesz a Vasivíz vezérigazgatója

/ közélet 21 hsz. /
Olvassa újra az új szombathelyi közgyűlés első üléséről szóló tudósításunkat.
nevezték nevezték ki a Vasivíz Zrt. igazgatójának. A Fidesz frakció tiltakozott a kinevezése ellen.

Molnár Miklós: Már semmin sem lepődöm meg
fotó: Józing Antal

Dr. Horváth Attila, a területért felelős alpolgármester kérdésünkre elmondta, hogy semmilyen jogi aggály nem merül fel Molnár Miklós kinevezésével kapcsolatban. Egyrészt azért, mert Molnár megfelel a jogszabályi feltételeknek, másfelől a vonatkozó jogszabályi rendelkezés nem egy vezetőre, hanem együttesen, a cég valamennyi vezetőjére fogalmaz meg elvárásokat, amelyeknek a Vasivíz Zrt. természetesen megfelel.

A politikus hozzátette, véleménye szerint nem szakmai, hanem politikai ügy van a háttérben, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a megyei napilap hamarabb kapta meg az amúgy teljesen hibás jogi véleményt, mint a városvezetés. Az alpolgármester azt is megemlítette, hogy a cikk szerint zárt ajtók mögött nevezték ki Molnár Miklóst, ami nem igaz, hiszen nyilvános ülésen tárgyalták a Vasivíz Zrt. ügyét. Megjegyezte, a városvezetés elkötelezett a szombathelyiek minél szélesebb körű tájékoztatása mellett.

Molnár Miklós kérdésünkre annyit mondott, hogy a megyei napilap az elmúlt években annyi valótlanságot írt vele kapcsolatban, hogy már semmin sem lepődik meg.

Hozzászólások (10)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

lights: N*gy*n s*k m*l*k * b*z*lm*n. *n *z **t*mb* s*m *ng*d*k *ly*n *...
Az ötből csak négy vakcinát tud nyugodt szívvel ajánlani Zacher Gábor
westend: M*st j*l m*g*j*szt*tt*l, *d**t*. M*g m*nd*g n*m l*t*m, h*gy b*rm...
Nyilvánosságra hozták, milyen mellékhatásai lehetnek a kínai vakcinának
wehrmacht: H**b* ny*m*d * zs*r*l*st *lst**n V*ty*......
Kormányinfó: március 15-ig maradnak a korlátozások
Rőzsike : *z*kn*k b*zt*s*n v*lt v*l*m* *l*zm*ny*. Cs*k *gy m*nd*n *k n*lk*...
Válófélben Varga Judit?
hozzászóló1: * c*v*l*z*lt V*l*g *ls* *ly*n m*n*szt*r*ln*k-j*l*ltj*, *k* sz*r*...
Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje lesz a pénteki Nyugat-podcast vendége