NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Vélemény

Egészséges az ivóvíz Vasban

A VASIVÍZ ZRt. megnyugtat mindenkit, hogy nincs veszélyes mennyiségű arzén az ivóvízben.

Közlemény

Az utóbbi hetekben egyre több hír foglalkozott – főként az országos sajtóban – a jelentősen megszigorított határérték feletti arzéntartalmú ivóvízzel. Az új, szigorú, 10 mikrogramm/literes határérték betartását ivóvízminőség javító programok megvalósításával érjük el azokon a területeken, ahol ez szükséges.

Megnyugtatjuk a lakosságot, hogy a VASIVÍZ ZRt. által ivóvízzel ellátott fogyasztókhoz minden településen az előírásoknak megfelelő minőségű ivóvíz kerül a megszigorodott határértékek életbe lépését követően is.

Tájékoztatjuk felhasználóinkat, hogy a VASIVÍZ ZRt. szolgáltatási területén is van, ahol megjelenik az arzén a nyers vízben. Ezeken a területeken a nyers víz tartalmaz határérték feletti arzént, de az üzemeltetésben történő beavatkozásoknak, illetve a technológiai változtatásoknak köszönhetően azt határérték alatt tartjuk, az ivóvízminőség javító programok megvalósulásáig. Egyetlen helyen, Tömördön nem pályáztunk a fejlesztési programban, ám itt a szomszédos vízellátó rendszerrel történő összekötésnek köszönhetően oldódik meg véglegesen a probléma.

A VASIVÍZ ZRt. által ellátott, érintett települések: Tömörd, Csepreg, Kiszsidány, Horvátzsidány, Peresznye, Olmód, Tormásliget, Iklanberény, Lócs, Nemesrempehollós, Egyházasrádóc, Rádóckölked, Nagykölked, Harasztifalu, Körmend, Magyarnádalja, Vasalja, Halogy, Daraboshegy, Szarvaskend, Nagymizdó, Döröske, Döbörhegy, Farkasfa, Gersekarát.

VASIVÍZ ZRt.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : *gy l*t*m, *nn*k * k*rh*z* f**g*zg*t*s*g* x*rs*gn*k *gy*tl*n f*...
Drámai a helyzet a kórházakban: az Országos Kórházi Főigazgatóság közleménye
gaful: M*jdn*m *ly*n,m*nt *gy SZTK "*lt*p*nt" *l*tt *lt*sr* v*r...
Futóverseny volt ma Szombathelyen, mintha nem volna járvány: oda se neki
lights: *rb*nn*k Gy*rcs*ny *gy k*ll m*nt *gy f*l*t k*ny*r. Gy*rcs*nn*l r...
Dobrev Klára: Az első számú ambícióm az, hogy 2022-ben győzzük le a Fideszt
lights: *rb*nn*k Gy*rcs*ny *gy k*ll m*nt *gy f*l*t k*ny*r. Gy*rcs*nn*l r...
Dobrev Klára: Az első számú ambícióm az, hogy 2022-ben győzzük le a Fideszt
fgzb: +1 * 2006-*s *s*m*ny*k *ld*rv*l*s*b*n * sz*rh*z* f*d*szn*k n*...
Dobrev Klára: Az első számú ambícióm az, hogy 2022-ben győzzük le a Fideszt